47

NERON

преди 12 години

RABOTIA V ZAVODA NA NOKIA TAM SU6TO E YPRAVLENIETO NA NOKIA V SALO FINLAND , POLY4VAM 2400 ? 4ISTO , I SI TUPKAM FASA I MI DREME NA KURA ZA RUMUNCITE . NOKIA E ZAPO4NALA KATO FIRMA ZA PROIZVODTVO NA GYMENI BOTU6I I GALOSHI KO NEKOI NE ZNAE :))))) .IZPULNITELNIAT DIREKTOT NA NOKIA E EIDJ TUP KANADEC KOITO SA GO IZGONILI OT MICROSOFT PREDI VREME . NOKIA E NAI DOBRATA MARKA ZA TELFONI KOITO KVOTO DA DRUNKA I ZAPLATITE SA IM DOBRI :))) NE GOVORIA V RUMUNIA ILI BG TOVA SA DURJAVI OT TRETIAT SVIAT :))

46

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ technomann:Глупости на търкалета:- мобилната телефония се е появила като необходимост в страните на дървосекачите, Финландия и Швеция. Сещаш ли се сега?- Nokia има определен принос както в създаването на световни стандартни за мобилна комуникация, така и в сферата на телефоните и smartphones- Nokia e все-още най-големия производител на smartphones в света- Nokia проспа модерния smartphone- Samsung и (особено) HTC: copy-paste, използват моментната ситуация на пазара- нищо не е завинаги

45

technomann

преди 12 години

От дървосекачи производители на телефони не става!На парсеци от HTC и Samsung са.

44

Темерут

преди 12 години

Брей, те много са им плащали, бе... цели 220 евро средно на месец. Уж, би трябвало да се води високо квалифициран труд, все пак са произвеждали високо технологични изделия, не са затваряли консерви...

43

до к

преди 12 години

А ти за какво мислиш, че са отишли в Румъния- заради хубавите румънки ли?Apple колко плаща на китайските си работници-сигурно, колкото на американските си?У нас е същото, ако работиш в чужда компания в общия случай заплатата ти е съобразена, спрямо икономическата ситуация в страната, а не спрямо това което си мислиш, че трябва да взимаш!

42

К

преди 12 години

Леле, какви експлоататори са тея от Нокия! Такава огромна и печеливша компания, а да дават 440 лева заплата на служителите си - това е направо престъпно!!! Една чистачка на пълен работен ден взима повече...

41

nokia

преди 12 години

Не мога да разбера хората,които се радват, ако Нокиа фалира!Нокиа е символ на мобилните комуникации-фирма,която прави здрави и качествени телефони за всякакви нужди-дори и сега излезе модел-тип слушалка за 70-80 лв с батерия, която се зарежда на 15-20 дни, а излизат и смартфони за хора с големи нужди.Симбиан е сравнително по-лека платформа с големи възможности, докато Андроид изисква мощни процесори, които гълтат батерията за 1-1,5 дни.За нормални хора,които искат сигурен телефон не е лош избор!

40

до 32

преди 12 години

Аз карам много години със стар модел Самсунг, водеше се бизнес телефон без екстри, беше скъп. Никакъв проблем досега. Всички стари модели имаха по-дълъг живот, като с всичката техника, естествено.

39

анонимен

преди 12 години

Всичкото това производство се крепи на мисълта /мечтата/, мениджмънта, че хората ще се накичат с по 3 телефона поне към 3 оператора и ще ги сменят всяка година. и децата........и бебетата.......... и неродените още.Е, как няма да свършат поръчките, все ще се насити този пазар....задръстиха ни с техника, сега вият за найлонови торбички и енергоспестяващи крушки! Грандиозно лицемерие!

38

Анонимен

преди 12 години

Скоро на пазара ще се появят чисто румънски смартфони - нали вече знаят как се прави! Комшиите не са балами като нас!

37

Владо

преди 12 години

Nokia е изпята песен. От лидер в продажбата на телефони по целия свят, сега притежават под 20 % от пазара. Въпреки отва за мен остават най-здравите телефони правени някога.

36

Цветан Караилиев

преди 12 години

Не ми е ясно,като какво производство остава в Европа?Всичко и всички се изнася за Китай,Индия...Вече европейска техника и рез.части на пазара почти няма.Затварят се заводи,инвеститорите се насочват към Азия.Лошо за всички нас

35

Анонимен

преди 12 години

И нокия ще си го преместят в другия крачол.

34

емо

преди 12 години

до 31, каква злоба? Това е истината, ако беше друга нямаше Нокия да затварят масово заводи и да съкращават работни места и пазарният дял на Windows phone ОС да е 1%. Толкова са бъгави приложенията им, че даже и собствения продукт Skype не могат да интегрират - цървулчо, кажи едно предимство на WP пред двете алтернативи?

33

Реалист

преди 12 години

В Китай и Унгария си правят евтините модели, във Финландия скъпите...Не им е нужен завод в Румъния, това беше грешка и очевидно бързо я поправят. А 3 заплати обезщетение си е напълно нормално за 2 години работа, какво искате, 30 заплати ли да им дадат, това да не са български милиционери-хрантутници!

32

до 22

преди 12 години

Разказали играта, ама дедовия...SAMSUNG е ширпотреба без никакво качество...Подлъгах се преди няколко години и си взех телефон SAMSUNG, после съжалявах! Само проблеми, 2 пъти го носих в сервиз и така и не го оправиха. Който иска телефон, на който може да разчита си купува NOKIА, вече 15 години не са ме разочаровали, а съм сменил сигурно поне 10тина модела от 3210 насам!

31

до 29

преди 12 години

Емо, пий си хапчетата момче, злобата е лошо нещо!

30

ДО 7

преди 12 години

Ами ще се изместят олиото-Калиакра в Румъния как няма,като *** искаха да ги присвоят както почти всяко производство в североизточна България.Обаче собствениците излязоха хитри и на време си изнесоха производството в Румъния,та по този начин преебаха ***.После да не се чудите,защо няма производство тук и инвеститори.Всичко е долна мафия покровителствена от държавата без значение кой е на власт.

29

Емо

преди 12 години

Така ще е, подписвайте договори с Майкрософт!! Тези *** даже нямат собствения си Skype за собствената си платформа - няма такива кухи ***! С 20 000 приложения от които 100 фенери, 10 000 еротични и въпросни, никакво сортиране, пълен хаос и единственото което е гарантирано - всичко е бъгаво и забива! Който мисли да си купи телефон с WP7+, да знае че Андроид и iOS са на светлинни години.

28

Мазало

преди 12 години

ХХАХАХААА... 500 евро за започване на бизнес - тия финландците НОРМАЛНИ ли са бе???