140

zzz

преди 11 години

bogatiq po bogat bedniq o6te po beden

139

анонимен

преди 12 години

На 14 август 2011 година започнах работа в частна фирма. Работата ми се състоеше в това да пакетирам закуски и да работя само нощна смяна при шестдневна работна седмица. При запитването ми ще ми бъде ли пуснат трудов договор отговора беше положителен. Но какво се случи документите ми бяха поискани след 2 месеца и половина работа т.е. на 30 октомври. Изминаха повече от 20 работни дни, но така и не бях пусната на този прословут трудов договор.Стана така, нито договор нито заплата. Какво да правя?

138

работодател

преди 12 години

Да се глобяват само работниците-те са си виновни!

137

хахаха

преди 12 години

Дано най-сетне стане,че поне да има истина в ,.''ние ги храним,.ние им плащаме тока'',.нали крадци долни!И субсидиите за *** окрадохте беее,.ГАНЬОООО!!!*** КРАДЛИВА НАПАСТ,.давай Бойко с тебе съм,.точно така трябва,.дано имаш смелост да завършиш тази непопулярна реформа!!!И болниците и университетите трябва да са не повече от 10/10,.другото частно!!Така по-малко ще тежи и по-малко пияници наркомани и убийци ще се произвеждат!

136

Анонимен

преди 12 години

В момента в който приемат промените,ги пращам на борсата!!!

135

ЧУЖДЕНЕЦ

преди 12 години

В повечето държави осигуряването е личен избор. Дали ще се осигурява човек или не избира сам. Не се осигурява-не получава здравни услуги, няма пенсия и толкова. За 45 г. трудов стаж и осигуровки върху 500 лв. ще внесе 120-130 хил. лв. /с лихвите/ на държавата. Когато се пенсионира на 67 г. ще получи 40% от тях или мизерните 200 лв., та до колко трябва да живее, и държавата да му ги върне?

134

ДО 125

преди 12 години

Приятелю, ако осигуряването бъде пожелание, държавата на първия месец е фалирала, на втория-банкрутирала. От къде политиците ще крадът тогава? Нали знаете, че 98% от тях не стават за нищо. Те не са научени да работят, не са намерили реализация професионално, не са намерили място в живота. Тогава-ПОЛИТИК! У Парламента! На гърба на данъкоплатеца!

133

ТУТИ

преди 12 години

Какво да прави работника като е притиснат от работодателя,или лъжеш или губиш насъшния си!!!!!!!!!!

132

трудещ се

преди 12 години

Защо гласуват такъв Закон? Дали да се осигурява човек е право на личен избор. Защо трябва да внасям на държавата. За да има от къде политиците да крадат. Такива като Волен, Капка, Мите-евродепутато, Деничка, Цецко-апартаментчето,Яне, Серго и... да има от къде да пият уиски за 500-600 лв уиски и вечери за по-5000-6000 лв.?! Мога ли да мисля след 35-40 г. По-добре днес на 30 да мога да живея аз и детето ми, След 40 г, а камилата, а камиларя ... от умрял писмо, ще чакам да ми върне държавата.

131

129

преди 12 години

Всички проверки на недобросъвестни работодатели стават обикновено по сигнал, като проверяващите се задължават да запазят анонимността на подалият сигнала. Елементарно, Уотсън.

130

До щщд:

преди 12 години

._._ _ _ ....

129

до 127

преди 12 години

Има идея, но НЯМА ДА СРАБОТИ.....Работодателите ще продължават да крадат, а работниците ще се страхуват да сигнализират. Нали ще бъдат изгонени.

128

Анонимен

преди 12 години

Чудна работа. Да глобяват виновника разбирам, но защо и потърпевшият?

127

към статистика

преди 12 години

много? Прав си,но е вярно.Имаме голямо доходно разделение затова не усещаш.Средната класа получава около тази сума на година.А от икономическа гледна точка. МНОГО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА! Евала! Добър икономически похват, стига да заработи, както идеята предполага.1.Работодателя е фирма, плаща глоби от името на фирмата. Следователно фирмата няма голям стимул да спазва закона. 2.Но за обикновения гражданин, когато той е отговорен със собственото си име, по-голям стимул да спазва закона

126

статистика

преди 12 години

мдаааа, пък в бг на глава от населението се падали по 8000 евра

125

Анонимен

преди 12 години

В щатите осигуряването за пенсия не е задължително, ако искаш се осигуряваш, ако искаш не! Защо и у нас не възприемем този модел, а не постоянно да преливаме от пусто в празно. Наистина решението е радикално, но работещо и справедливо - всеки сам да си решава дали иска да получава пенсия или не.

124

Луда е баницата

преди 12 години

Гледам тука шепата платени клатикурци на Герб се опитват да убедях хората, че видите ли така ще получат по-големи пенсии. Дрън-дрън - пенсии за нашето поколение няма да има. Искат парите за да плащат на сегашните пенсионери /т.е. нашите майки и бащи/ които техните майки и бащи обраха до шушка. Тая няма да стане...

123

Анонимен

преди 12 години

Ако държавата ми дава работа и ми плаща за нея-да ме глобява. Какво се случва обаче, когато друг ми плаща за да си храня децата, а държавата се мъчи да ме наведе по-ниско за да ми бръкне в джоба? Да се разкрача за по-удобно ли? А? Не съм против системата. Против съм срещу начина по който се осъществява. Държавата ме баламосва, че прави нещо за другите с моите пари, а за мен ще прави след време с парите на незнам си кой. Хоо, че то и аз ще баламосвам държавата, че плащам ...

122

ИДИОТИ!!!!

преди 12 години

Мръсни, алчни управници-изедници!!!ПРЕСТАНЕТЕ С ТОЗИ ГЕНОЦИД!!!!КАКВИ ОСИГУРОВКИ ИСКАТЕ АААААААААААА????? САМО ВАШИТЕ *** ДА ПЪЛНИТЕИ ТОВА ДЕТО ВНАСЯМЕ Е МНОГО МАМКА ВИ!!!!!!

121

Анонимен

преди 12 години

ЗА КАКВО ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ КАТО С ТАЯ ПЕНСИОННА РЕФОРМА СКОРО ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ В ГРОБИЩАТА НА 70 ГОДИНИ!!!!НИЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ГИ КРАДАТ НЯМА ДА СТАНЕ