18

славянин

преди 12 години

Големият американски ясновидец и пророк Едгар Кейси е казал: ''Един ден Китай ще стане люлка на християнството.......Да, това е отдалечено според както хората измерват времето, но е само миг в сърцето на Бога - защото утре Китай ще се събуди!''

17

Den

преди 12 години

Приятели,На времето имаше един лаф: Не бъркайте туризма с емиграцията.Та така и всички тък се джафката кой какъв бил и къде отива без дори да имате и реална представа какво е положението. Скоро слушах по радиото какаво има американския бедняк и чесно казано не ми се вярва китайската средна класа да има и половината от благата. Дали ше станат световен лидер... много ме съмнява... а ако греша и станат... горко ни

16

Анонимен

преди 12 години

Да припомним стария виц: Песимистите учат руски, оптимистите учат английски а реалистите учат китайски

15

работещ

преди 12 години

11, тая тирада, как китайската "икономическа мощ се превръща в политическа и военна", сам ли я измисли или ти я преподаваха по политикономия? Не е лошо да ме осветлиш също, в какво аджеба се състои тая китайска "икономическа мощ", също и как точно Китай, Бразилия и Индия ще станат икономически по-мощни от САЩ и Япония (ако правилно съм те разбрал), като станат най-големите икономики в света де?

14

работещ

преди 12 години

13, шапката, дето я сваляш на китайското политбюро, да не би случайно да е с козирка? Щото само под фуражка може да се роди такава велика мисъл: "иначе много се пазят от тяхното политбюро шапка им свалям и за това ,което направиха с икономиката". Та, какво, викаш, велико са направили с икономиката на Китай китайското политбюро? И от кого така добре се пазят?

13

АНОНИМЕН

преди 12 години

Все някога и там ще падне желязната завеса иначе много се пазят от тяхното политбюро шапка им свалям и за това ,което направиха с икономиката , но неминуемо с увеличаването на средната им класа ще се стигне до разнобой , а и китаеца няма вечно да е доволен от едната цафара ориз дето му я дават , така че споко всико тепърва предстои

12

Turkey

преди 12 години

Китай ли? Той е един спящ гигант - нека спи! Защото, като се събуди, ще преобърне света., Наполеон Бонапарт

11

@ 5

преди 12 години

В Китай може и да са работници , в България обаче са работодатели , правят коли тук , купуват земите ни и ползват български труд , имат фирми , детски центрове , складове , магазини и т.н. и т.н. , разходи се малко до Чайнатаун (Надежда) и ще ги видиш в големите им джипове. Браво между другото на тях , чрез евтините си стоки успяха да победят алчните западняци и техните скъпи прескъпи стоки , които пробутват на бедняшки народи и ще просперират още , след 10 год според икономистите ще са най-голямата икономика в СВЕТА , следвани от Бразилия и Индия и чак тогава САЩ и Япония и това вече си личи по действията им , повишават вече тон на американските президенти , когато ЕС ги критикува им напомнят колко европейската икономика е зависима от Китай , не пускат американски кораби да им се бъркат в неуредиците с Тайван , постепенно икономическата им мощ се превръща в политическа и военна. Последните ще станат първи май :)

10

АНОНИМЕН

преди 12 години

НЕ Я ОТПИСВАЙТЕ ОЩЕ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИЛИВИЗАЦИЯ , ИМАЛА Е И ДРУГИ ЛОШИ МОМЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ ,ПЕРСИТЕ , АРАБСКОТО НАШЕСТВИЕ , ЧИНГИЗ ХАН , ТУРЦИТЕ И ВИНАГИ Е ОЦЕЛЯВАЛА И Е СТАВАЛА ПО СИЛНА

9

ash

преди 12 години

Китай до няколко години(35 примерно) може да завземе каквото си поиска....аз така си го виждам.

8

anonimen

преди 12 години

какво означава превземане на онлайн пазара , първо е необходимо да се повиши покупателната способност за да има пазар после добре организирани складове и логостика , много ми е интересно това как ще се случва в някое затънтено градче в огромната страна , като дори за прочутото си летище в Пекин китайците опряха до Сименс да им разработи системата за движението на багажите на пасажерите , коя ли ще бъде тази спедиторска компания която ще се наеме да доставя до всяко кътче във Китай.

7

до 6

преди 12 години

Факт. И не само европейците са виновни за това жълтурите да произвеждат вече почти всичко. Ерата на качествените стоки отмина, уви!

6

4 радвай се

преди 12 години

Добре, че не са им големи ... защото скоро каквото поискат, ще трябва да им се даде. Алчни и *** европейци, сами докараха дракона в кошарата.

5

Анонимен

преди 12 години

Китайците са работници, а не работодатели.

4

Анонимен

преди 12 години

Започвам да уча китайски , трябва да се разбираме с новите работодатели.

3

Анонимен

преди 12 години

Тао Бао ком. :)

2

Azz

преди 12 години

закъсняваме вече...време е да почваме да учим китайски, че скоро това ще е основния бизнес език!

1

Анонимен

преди 12 години

Чайна майна