112

климентприбалтийски

преди 12 години

посланието гласи: Никога не яжте жълт сняг

111

someone

преди 12 години

sry nqmam kirilica na kompiutura :(Tomas - mnogo me razsmq. Che nie kakvi sme togava? Ne sme li i nie, ot nechiq chujda gledna tochka, izvunzemni, koito sa se pruknali na nqkakva planeta? :)

110

Томас

преди 12 години

Нищо чудно това да са поредните глупости за заблуда на хората- в масонските пирамиди е писано, че "божия син" щял да се върне от орион - и по всичко личи, че това не е Божия Син - а антихрист.

109

Томас

преди 12 години

Такова нещо като "извънземни", както се опитват да ги представят на хората - пръкнали се сами някъде във вселената и създали своя цивилизация някъде няма. Извънземните са ангелите, които дявола е излъгал да се противопоставят на Бог - те хиляди години се опитват да мамят хората.

108

Alooo, Ass -

преди 12 години

Алооо, Аss, или Аз, както се наричаш - като нищо не си разбрал, за какво пишеш - да заемаш място, или за това ти плащат, та висиш в нета.Кой го интересува какво си разрбал и какви лекции си слушал?

107

Анонимен

преди 12 години

Много проста е целта на календара. Хората е трябвало да знаят кога идва време за сеитба. Иначе няма ядене. И са намерили начин. Долу горе може да се определи даже кога е сътворен. Първо са определяли сезоните. Нищо свръхестествено. Наблюдавали са звездите и са виждали в кои периоди къде е слънцето спрямо съзвездията и са го нацепили на по малки части. Пък денонощието си е денонощие. Пък 7 дена по 4 са 28 - лунния календар....*** са го донагодили до 12 месеца(по съзвездията и Слънцето).

106

анонимен

преди 12 години

Какво е открил руският учен не знам, но човешкият опит показва, че за да върши работа едно знание, трябва да се спазват определени природни закони.А календарът върши работа, нали?И прищевките на разни императори и папи да го променят не го е направил по-малко ефективен в ежедневието за целта, за която е създаден.А коя ли е тя все пак, освен известната нам?

105

Аз

преди 12 години

Нищо не можах да разбера. На времето, като студент, даскала ми по "История на БКП" изнесе една лекция във връзка с гениалния принос на др. Тодор Живков към световната електроника. Колкото разбрах онази лекция, толкова и разбрах и тази статия.

104

Анонимен

преди 12 години

кат си пусна телевизора в осем за новините да речем, нещо припуква припращява ,и гледам ...АА?пак гледам ..пак ...а?извунземни.... с вратовръзки... от марс....че ми и говорят ,обещават ,обясняват нещо......абе дане съм мръднал?

103

търговец на звезди

преди 12 години

Иван преди 1 час Руснакът има да взема. И не е лошо да се дообразова. Цикълът на Григорианския календар е 400 години (заради факта, че високосни са годините, които се делят на 4, но не и на 100). Т.е. каквото и да твърди, ако то се базира на числото 28, значи е тинтири-минтири. Интересно! Пробългарските цикли са на 28 000 г.

102

Анонимен

преди 12 години

Очакваме руснака да напредне малко в декодирането и да декодира другото вечно нещо , дето не се променя през вековете - правите ъгли.

101

Иван

преди 12 години

Пропуснал съм за високосните години да уточня, че са такива, когато се делят на 4 и на 400, но не и само на 100 (затова цикълът е 400, което се подразбира, но не го бях казал в явна форма)

100

Иван

преди 12 години

Руснакът има да взема. И не е лошо да се дообразова. Цикълът на Григорианския календар е 400 години (заради факта, че високосни са годините, които се делят на 4, но не и на 100). Т.е. каквото и да твърди, ако то се базира на числото 28, значи е тинтири-минтири.

99

търговец на звезди

преди 12 години

обективен"от лудите руснаци само глупости и простотии очаквайте, баси тъпанарите"----Е де .... не всички руснаци са луди... ти виж кво става в хамерика!

98

обективен

преди 12 години

от лудите руснаци само глупости и простотии очаквайте, баси тъпанарите

97

до 87

преди 12 години

Това за мармота си го писал/а/ и друг път. Случайно да ти е идвало наум, че тук се включват не само лаици, които четат единствено жълтата преса?Вземи прочети известно количество историческа литература. Има и трудове по физика, написани на език, сравнително лесно разбираем за хора, които са завършили поне средно образование с общ успех не по-нисък от "много добър /5/" и са си изкарвали оценките учейки съвестно.

96

търговец на звезди

преди 12 години

Най-стария и най-точен календар е прабългарския календар. През 1972 г .,мисля, в ООН сериозно са обсъждали налагането в световен мащаб на прабългарския календар,като най-точен и практичен! За него можете да научите в книгите на Петър Добрев .

95

Анонимен

преди 12 години

В календара няма нищо тайнствено. От древни времена както всички знаят се е следяло движението на слънцето. За 10-ки и дори 100-ци хиляди години хората са се сетили как да измерват времето. На тях са им трябвали сезоните...пък на нас милисекундите.

94

Hans Rus

преди 12 години

Аз много ги критикувам днес.бг, но този път мога да кажа - Поздравление за статията. Хвърлете едно око на web-а на Пакомов - човека e изложил всичко много логично и е доста интересно. Трябва да разбирате руски или английски обаче :-)

93

до Ева от славянин

преди 12 години

***, в Библията пише, че този който мисли само за ядене, пиене и чесане на чатала не го чака добро! А по въпроса дали сме сами, не само че не сме сами ами сме най-големите *** във вселената!