21

Шумналия

преди 12 години

И още нещо...Това че повечето тела бяха изкарани не го прави нива! Винаги ще си бъде гробище!

20

Шумналия

преди 12 години

До шуменец:Гробищата бяха преместени но знаеш ли че като копаха все още имаше тела!? Да имаше! Лично съм виждал череп там! А за ОМВ за което твърдиш че е построено на бившия Петрол - Каква беше площта на петрол едно време? 3- пъти по-малка! Не те знам дали си бил в кома или просто не си бил в града но като строиха ОМВ правиха огромни изкопи и все още имаше човешки останки! Където бяха колонките на Петрол сега има люлки и пързалки! Петрол го помня много добре защото точно чаках за бензин в криза

19

историк

преди 12 години

Даките са траки , факт , но румънците почти нямат нищо общо с тях , защото всъщност са българи от Заддунавска България - областите Влахия , Трансилвания и Молдова . До 1861 год. официалния , говорим и църковен език е българския . Тогава под диктата на сложения от Турците грък фанариот за княз се извършва езикова реформа и започва да се говори за Румъния. И сега от лингвистичния състав на измисления румънски език 35% е български. Впрочем тази схема е приложена и в Македония, Беломорска Тракия.

18

Анонимен

преди 12 години

Много интересни гробища, сега смъртта не ми се вижда толкова ужасна.

17

varg

преди 12 години

аз като единственния сатанист в Шумен смятам,че не е редно попа да кара джип да го ***.в библията нали пише да сме скромни.

16

ОХУ БОХУ

преди 12 години

Така е сега още повече да плачем че живеем по лошо от тях.към15

15

gdobranov

преди 12 години

Траките са се радвали когато някой почива, тъй като преминава в следващия свят - света на мъртвите. Празненствата са продължавали няколко дни, с изпълнение на ритуали край могилите. От друга страна са плакали, когато някой се ражда, защото му предстои да изживее цялата мъка в този си живот на земния свят.

14

varg

преди 12 години

Сега ще ви осведомя и двамата.Мои приятел работеше във фирма Барс и изкарваха костите на умрелите от това гробище и да смятам,че духове на починали витаят около това място за забавление сега наречено студентски парк нищо,че няма една студентка там понеже си изкарват парите на други места.Това е светотаство и има проклятие.Няколко месеца след това моя приятел му окапа ръката и ходи в София да го оперират.

13

Шуменец

преди 12 години

До ШумналияНе те знам откъде си но или не си от Шумен, или се правиш на интересен, или си глупав или си под 25 години, което като се има предвид нивото на днешната образователна система и заливащата ни чалга, обяснява нивото ти.Старите гробища в Шумен, където сега са Техномаркет/Била и новият парк, бяха преместени през 80-те. Беше оповестено на обществеността, имаше няколко месеца срок, хората да преместят гробовете в новият гробищен парк. Непотърсените, мисля, служебно бяха преместени, забравил съм. Моите пра-деди бяха там погребани и ги преместихме. Това се налагаше, понеже площта на старите гробища се беше изчерпала. От друга страна гробищен парк в широкият център на града не е върха на урбанистиката.И между другото бензиностанцията на ОМВ бе построена на мястото на старата бензиностанция на Петрол.

12

Георги

преди 12 години

Ташунко това много ми хареса аз съм 100% с тебе :)

11

Ташунко

преди 12 години

Ако има как да изпукат всички политици дето ни лъжат и крадат през така нареченият преход ,то вместо мраморни плочи трябва да им сложат над главите по една тоалетна чиния и когато има носталгия за това време , хората да си вършат работата там и да си спомнят за тях.

10

до 8-ми

преди 12 години

има сведения, че българите са достигнали чак до Мексико.

9

caf

преди 12 години

I vyv Varna Kv.Vladislavovo potroiha lidl i do nego penny varhu stari grobi6ta

8

Анонимен

преди 12 години

даките са траки, а траките оплаквали новородените и изпращали с радостни песни мъртвитеЗалмоксис е митичен цар и бог на гетите

7

Тя

преди 12 години

А в Ямбол на старите гробища построиха Кауфланд ;))) и когато правиха разкопките изкарваха черепите по оградата на Института.

6

Даола

преди 12 години

Току-що разгледах в Youtube Neptun Memorial Reef край Майами - какво ли не измислят ... парите.Много е интересно, обаче идеята там да се погребват урните на богаташи е доста шокиращо - в клипа съобщават, че все повече американци възнамеряват да се заселят там ... посмъртно. А пък други организират за роднините разни посещения-гмуркания. Сега очаквам някои да си качат урните в космоса. А пък роднините ще ги посещават със совалки - сгурно ще стане - каквото съм си помислила - става.

5

Шумналия

преди 12 години

Забравих и бензиностанцията - ОМВ

4

Шумналия

преди 12 години

Най-странното гробище е точно в Шумен! Построиха върху него Билла/Техномаркет и парк да се забавляват децата! Надявам се поне телата да са изкарали оттам!

3

Анонимен

преди 12 години

Е то ако не се политизира всяка новина, няма да има дивиденти от нея. Аман от псевдо-политиканщина...

2

Анонимен

преди 12 години

Бързо, някой да намеси политика и да каже, че най-странното гробище е в България, наречено "Гробище на живите". Особено популярно е в последните 20 години и то заради политиците. И естествено, че Костов е виновен за това.