33

Анонимен

преди 12 години

Как? Макетата още си мълчат? Ами разбира се,че те са я построили!Те са древните набатеи, натикани тук ,на Балканите, от враговете си. Но ще се възродят!

32

студент по археологи

преди 12 години

Ех, Петра! Кой ли студент по археология не е бил вдъхновен от нея. Дано някой ден успея да сбъдна мечтата си да видя това място на живо.

31

до неЗнаещи и др...

преди 12 години

Гръцката култура е основополагаща за Европейската цивилизация, към която ние не принадлежим.Траките никога не създават нищо ценно и евоюлиращо,(даже писменост) а за българите и славяните не е нужно даже да се говори. Основите на всички класически науки и изкуства са създадени в гръцките полиси. Непрестанното развитие на обществото там дава онзи тласък, които и до сега движи Европа.Не успяват в едно - обща здрава държава, което постига само Рим.

30

Милиционера

преди 12 години

Как къде са съкровищата бе ми в апартаментите на ЦЦ, то отя крал ял та се на...спал та тези апартамени с палчица хранилчица на *** КАТаджия не са купувани, и децата ще ви го кажат

29

Tikvata

преди 12 години

Petra e postroen ot Manitu i Vinetu !!! Kazah

28

do 13

преди 12 години

Eeee, ama kak gryckata, makedonskata kultura e nawsqkyde :D :D

27

Богнострокулум

преди 12 години

Аз само бих искал да подскажа на Адончо, , че най-великият герои от Древногръцкия епос е тракиецът Ахил, син на Пелей. Според преданията той е бил златокос и синеок ( типична външност за грък, нали :-)))) От друга страна, Агамемнон е типичен грък, за който знаем каква съдба е имал- утрепала го "любящата му гръцка съпруга...понеже е любила още някои и друг... Да не говорим какво са направили с "великата гърция" потомците на Еней, основателите на Великият Рим...

26

Анонимен

преди 12 години

абе адонис ти ко имаш общо с гърците ве мазен византиецо

25

Знаещ

преди 12 години

Гъркът да си мълчи! Само да си погледне историята, от всяка една древна цивилизация са плагиятствали, особено от древноегипетската, асимилирали си я и са си я присвоявали. "Великото" им падение се вижда и сега, държавата им пред фалит, защото живеят извън границите, на това което изкарват, те винаги са се мислили за велики, а всъщност са хитри мързеливци. Наглостта им няма граници...

24

Анонимен

преди 12 години

Истината е че и в древността и днес, където е влязло византиец или римлянин /днес Гърция и Италия/, всичко пропада. За доказателство - кризата с Евро зоната - пак Гърция и Италия. Май всичко си е по старуму, а?

23

Петко

преди 12 години

Ей, гърчето айде малко по- полека с обидите, че по тях ти личи и "гръцката ти култура" и "възпитание". Не си живял през 8 век, както виждам и не си запознат с Българската история. Няма нужда от обиди, комшии сме все пак. Как викате на българите в Гърция си е ваша работа, но май за да е толкова злобно има някаква причина а? От къде е тази омраза? Историята ли е причината, че въпреки "развитата ви култура" и "цивилизация" където и да са ви хванели предците ми все бой сте яли и все сте били нае**ни

22

До 16

преди 12 години

Колега, нещо не разбрах - я пак кажи, коя култура след коя е: римската след гръцката, или наопаки? Или ти викаш, че няма гръцка култура?

21

BG

преди 12 години

Моля Администраторът да обърне внимание на коментарите на АДОНИС. Не е редно да се накърнява националното ни достойнство!!!!! Българи сме,нека сме задружни!

20

Мнение

преди 12 години

Определено българите сме просто племе. Дори и под статия за чудо на архитектурата и историята, пак има *** да псуват и обиждат.Други пък имат добра мисъл, но граматически са къгла нула. Казвам го за г-на или г-жата, която не знае, че статия в мн.ч. се пише СТАТИИ, а не статиЙ.

19

МАНУ

преди 12 години

Всеки македонец знае, че Петра е древно македонско селище.

18

majorski

преди 12 години

малее колко злоба има по този свят ......

17

адонис

преди 12 години

до 16.....Млък славянски чървул дето до 9 -ти век сте лаели като кучета, варвари и диви ***.....научи си турски и *** робска рая, стадо овце, за това в гърция викат.."*** и *** като вулгарос".......

16

Един Българин

преди 12 години

13, къде я видя тази гръцка култура??? То в Солун не е гръцка културата ти за Йордания ще ни говориш! Имате някакви останки от минойската и по-късни, но древни култури. Следва римската култура (все пак и сте били под римско владичество). Само да ти напомня че траките ги учите като гърци, но нямат нищо общо (освен 1 бог с друго име) с вас. В новата си история гърците нямат нищо общо с древността и средновековието. Не искам да ви обиждам, но вие (а и цял свят вече) знае колко струвате.

15

несериозно

преди 12 години

Петра е построена от пра-пра-пра дядовците на Бойко и Роската.

14

Анонимен

преди 12 години

Адонис, това не е гръцка култура брато. Чети си гръцката митология и се надявай някоя Афродита да те забележи.