35

зевезек

преди 12 години

От толкова много бомбаджии и пиромани тука може да се направи една политическа партия. Отсега се сещам каква ще е предизборната им кампания:)))

34

истории от Диска:)

преди 12 години

Супер, браво на тия млади хора, че са измислили интересен начин да представят науката. Поздрави от Гилдията на химиците на Тери Пратчет:)))

33

Big_Biggie

преди 12 години

някогашното ХТИ ela na skype Nursel178 iskam da si pogovorim

32

chemist

преди 12 години

Не че е толкова лошо, но все пак никъде не виждам написано, че тоя сайт представлява скрита или не толкова скрита реклама на BASF?!?!

31

a

преди 12 години

imam po-dobra ideja. namirate si malko hloroform, malko koncentrirana kalieva osnova v metanol i malko anilin (fenilamin). smesvate na stulbishteto, leko zagrjavate i... imate fenil-izonitril. shte evakuirat ne samo etazha vi, no verojatno celija blok. smradta shte e naokolo sedmici nared :). izonitrilite sa dobre izvestni s tjahnata osobeno "prijatna" mirizma.

30

от 31

преди 12 години

за некой и други химици (които ша познаят)СПАРАААА

29

някогашното ХТИ

преди 12 години

"Успяха ли химиците да взривят СУ?"АКо не са успели .... значи не са химици .... утре ще намина да видя сградата ... дали е "на основи"аз мога с 1 кило картофи- лимонтозУ ... и други неща да "гътна" химическиО факултет на СУ(еците):))))Незнам днешните химици (и техните им преподаватели) дали го умеят т'ва....малко ме съмнявав душата на химика трябва да ври и кипи !!!!както е казано:Im TNT , im dinamiteПоздравЕ!!!

28

Георги

преди 12 години

Браво , браво ! Така се привлича интерес :). Така трябва да действат и от БАН, като младите си колеги. От 20 години повечето от техническата литература е само преписване на стари учебници, които пък са преписвани от още по стари Руски издания :). Добре е наистина да се обърне повече внимание на науката.. като за това основен принос трябва да имат учените от БАН. Вместо да стоят цял ден на топло и да пиянстват, да вземат да си напрегнат мозъците за нещо полезно.

27

баба Хакерка

преди 12 години

- Тате, викат те на малка родителска среща!- Как тъй малка бе, Иванчо?- Ами аз, ти и директора.- Защо?- Подпалих кабинета по химия.След няколко дни:- Тате пак те викат.- Защо?- Взривих кабинета по физика.След още няколко дни:- Тате, пак те викат- Е, тоя път няма да отида!- Ми прав си, какво ще правиш в тези развалини

26

бате ти

преди 12 години

Абе Баро, ти не си ли виждал реклама, и не знаеш ли как се привличат последователи? Много си елементарен.

25

Томас

преди 12 години

23Вече не ми е интересно :)

24

Анонимен

преди 12 години

Следващия път бомбаджийство в парламента, министерски съвет и президентството (особено ако уловите стария и новия Гоце, докато си предават караула :)))

23

До24

преди 12 години

Нещо си объркал темата :))

22

Анонимен

преди 12 години

Беше проява на високомерна наглост гербаджиите да слагат семейни приятели на високи нива в съдебната система! Като прибавим наглостта при пазаруване на изборите е ясно какво витае в главите на герберската върхушка! Не вярвам, че така се печели народна любов! При това любов от хората, които живеят все по-трудно и бедно! Така, че това е началото на края на герб!

21

Анонимен

преди 12 години

Томасе виж 9-ти е е писал какви са съставките на нитроглицерина!Все още можеш да го направиш.

20

До 1

преди 12 години

Ти откъде знаеш,че се казва Анета,на мен ми прилича на Маргарита Попова на младини.

19

Томас

преди 12 години

19Не знам какво имаш предвид 20Аз не стигнах до селитрата - не можах да намеря калиева селитра - за барута трябва калиева селитра :) Това с нитро глицерина ми изглеждаше лесно. Ние сме правили редовно следното - една голяма гайка - от едната й страна се завива болт, мястото в гайката се пълни с барут, завива се болт от другата страна - на единия балон се слага найлон и се хвърля нагоре - това като падне на асфалта гърми много яко. Чувал съм и за негасена вар да се сложи в бутилка, да се напълни с вода и много бързо да се сложи капачка но това е много опасно, може да откъсне ръка или да направи друга поразия.

18

haha

преди 12 години

Томасе, и аз на тия години бях зверски фен на нитроглицерина - евалата! :)))))(btw, с нафта и селитра по-лесно се борави)

17

Анонимен

преди 12 години

Томасе това е дело на дявола нали?

16

Томас

преди 12 години

ха ха - сега се сетих - първи курс в средното исках да направя нитро глицерин - оказа се, че на теория става лесно - и питах нашата химичка какви са точно пропорците на съответните вещества и тя тръгна да ми обяснява, но като разбра, какво мисля да правя не искаше да ми каже ха ха