54

до 52

преди 12 години

В белите държави лекарите имат професионални застраховки, болниците също са застраховани... също както и шофьорите си имат гражданска отговорност. В пандиз се влиза само ако се докаже че доктора умишлено е причинл вреда на пациента. Ако не е умишлено - каквото постанови съда - застрахователя плаща. След това доктора става "втора ръка" - застрахователите или му вдигат цената на застраховката или просто не искат да го застраховат, а без тази застраховка никоя болница не го взема на работа!

53

Анонимен

преди 12 години

До 47: Като гледам как си избираме президент и кмет... опазил господ да си избираме съдиите и прокурорите....

52

Анонимен

преди 12 години

Докторчетата искат да си прокарат спецялни "застраховки" още в закона заради многото лекарски грешки и липсата на отговорност когато има смъртни случай. Това е гангстерско и арогантно поведение. Поведение което не е правилно, защото тази логика произлиза от страхливци и криминално проявени а не от здравомислещи хора, желаещи справедливостта да е равна!

51

sevtus

преди 12 години

50, питай колко е стартовата заплата на лекар в Спешна помощ и разбира се условията, в които трябвао да работи, за да си я заработи.След това поставяй байганьовския въпрос за "благинките"...Попитай и юристконсулт в община за какви пари работи...Ти и хората като теб си мислят, че няколкостотин лекари, които печелят големите пари и са на върха на пирамидата в лекарската професия и другите няколкостотин прокурори и съдии, олицетворяват цялата лекарско или юридическо съсловие...

50

До # 47

преди 12 години

Инженерите - механици, електроника, електро, изчислителна техника, ; питомците на МГУ, на Лесотехническия; филолозите, социолозите, химиците, строителните и трнспортните инженери и т.н.не са ли интелигенция? Те започват като правило със заплата около 600 лв ! Да не се правим на наивни: още в зората на Прехода юристите и лекарите, които бяха мнозинство в първите НС, си издействаха много благинки, една от които беше ненаказуемостта им при фатални решения, а при юристите - независимост, несменяемост, служебен имунитет и некадърност при вземане на очевадно непочиващи на морала, закона и справедливостта решения справка съдийките Батанова и Неделчева, оневинили убийците на Борилски. Тази мандра е крайно време да свърши! Не може лекарите и магистратите да се превръщат в търгаши, деца непрекъснато да умират поради небрежност или некадърност на медиците! За какво да приравняват лекарите към силоваците! И защо магистратите да не станат изборни! Защо магистратите при пенсиониране вземат 29 заплати?! И в отговор на нашите искания ехидно да се посмиват ние да не сме хора 2-ра ръка ?! Не сме и ***!

49

Анонимен

преди 12 години

Не само,не само,другарю "Българин".И твоите другарчета-мутрите,тиквите и кратуните посягат върху лекарите,даже и по-често.Имам лични наблюдения,другарю.Между другото,да ти честитя изборната загуба!хахахаха

48

Българин

преди 12 години

Всички знаем кои бият лекарите - мръснокафявите *** ***, които осигуровки не плащат, но пълнят болниците и спешните отделения !!! Линейките не могат да излязат от гнусните им развъдници, *** викат бърза помощ само защото някой се порязал или се напил и драйфа, понякога просто ей-така - защото са вързали бас за колко време ще дойде - през това време някой човек, който цял живот е плащал осигуровки, може да умре, докато чака линейка !!!Мангалитне ВЪН от здравната система !!!

47

boqn4o

преди 12 години

В тая държава много малко хора уважават лекарите и интелигенцията като цяло. Затова си тъпчем на едно място. Все гледате на Запад как било, ама гледате тези неща на Запад, които са ви угодни на вас. Там били съдили лекарите за лекарски грешки. Ама там лекарите са застраховани срещу лекарски грешки, а тук лекарите не могат да си позволят професионална застраховка. И никой по света лекар не влиза в затвора ей така за лекарска грешка, както вие си чешете езиците тук.

46

Анонимен

преди 12 години

Като гледам печалната статистика на лекарските грешки - май на хората им трябва закрила от лекарите, а не на лекарите от хората! Майтапа на страна, напът сме да останем без доктори - тези които знаеха чужди езици избягаха одавна, вече бягат и тези които са под 45 год. макар и да не знаят език - учат се на място. Мед. сестрите също бягат, доста често като продавачки в супермаркет получават повече.... А доктор не се става за ден или два... нито да изкараш курса и да взмеш тапия...

45

до 43

преди 12 години

Явно малко са те били като малък.

44

до 41

преди 12 години

Я по кротко бе комун,ти шаман ли се вживяваш като индиянците или си напуснал кошарите скоро,че бъркаш времената на промените,я се дръж по сериозно селянино,че вмириса сайта на говежда тор научи се да губиш за да не пасеш *** и да миришеш на селяния цял живот.

43

qwer

преди 12 години

Никой няма да тръгне да бие някой ей така защото трябва да набие някого,всеки си е заслужил боят или побоят както щете го назовете,бих попитал тези които яростно защитават лекарите:- какво ще направите ако лекар умъртви най-близкият ви човек по некадърност или след употреба на алкохол,или след вечната лекарска грешка за което ви се извинява,че няма да прави вече така. Никаква защита специална те са като нас самите и законите са еднакви за всички,като нема осъдени ще има пребити това истината.

42

sevtus

преди 12 години

Енергетика,твоето мислене е мисленето на роба.Какво викаш за вас енергетиците-умирате, бият ви,хапят ви,но си...мълчите.И вместо да се организирате и да поставите въпроса,за да се чувствате по-защитени,ти плюеш онези,които го правят.В казана сте, но и не пускате другите да излязат от него.Колко малко ви трябва да ви настроят един срещу друг, за да ви контролират по-лесно...

41

БЪЛГАРСКИТЕ ЛУМПЕНИ

преди 12 години

ДО ВСИЧКИ *** ПОСРЕДСТВЕННИ И БЕЗМОЗЪЧНИ БЪЛГАРИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТОЯ *** *** БОРИСОВ И НЕГОВИТЕ *** ОТ ГЕРБ.*** НЕЩАСТНИ ВИЕ С ИЗБОРА СИ ОБРЕКОХТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА И ЦЯЛОТО ПОДРАСТВАЩО БЪЛГАРСКО ПОКОЛЕНИЕ НА ТОТАЛЕН ГЕНОЦИТ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ.ВИЕ ПСЕВДО БЪЛГАРИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ИЗКОПЯТ ЗА ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ПСЕВДО *** КАТО ВАС САМИТЕ.ЕДИН МИЛИОН *** И ИНТЕРЕСЧИИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ПОВЕЧЕ ОТ ШЕСТ МИЛИОНА. ВАШИЯТ ГРЯХ КЪМ БЛИЗКИТЕ ВИ ЩЕ ГО ПЛАТИТЕ КАТО НЕ ГЛАСУВАТЕ НИКОГА

40

Анонимен

преди 12 години

до 36Сравни паркинга пред Александровска,на който спират лекари доценти и професори,с над 30 годишен стаж,с паркинга пред СинСити,дето спират 25 годишни пиклювци и *** им!Е,схвана ли разликата?В пъти(десетки) е знаеш в чия полза.

39

abdulsamed

преди 12 години

Ами,то и за таксиджиите никъде не пише в НК ,че са длъжностни лица,дайте и на тях да направим един жест,защото пък техните животи са по близо да смъртта отколкото лекарите.Абе вместо да се гласува нещо в полза на народа,те все мислят само за себе си.Бойко,изборите пак са след 2 г., а тогава са тебе , а не за твоите марионетки.Некадърници.

38

язе

преди 12 години

нещо не ми е ясно как този специален статут ще пази лекарите, ще им назначат персонална охрана или какво?

37

Анонимен

преди 12 години

Искането, една от множеството рискови професии да бъде привилигирована, т.е. лекарите да имат законово право безнаказано да си играят с живота и здравето ни е лудост. Аз съм енергетик, знаете ли колко енергетици загиват по време на работа? Колко са бити, ухапани от куче или ударени от ток? По тази логика всички, които работят рискова работа ще поискат специален закон и защита. Считам, че добрата работа пази лекарите. Добрите професионалисти винаги са били тачени от хората, човечните лекари също.

36

до 27

преди 12 години

Дано се разболееш сериозно и да те лекуват тези,които "напускали"!Напускат на приказки!*** в "Александровска" и виж паркинга на "напускащите" и простата ти глава може и да проумее нещо!И след като го видиш паркинга обясни на нас,неразбиращите,как са купени тези коли от "нещастните и унижавани"гадове,наречени лекари!И като те лекуват срещу рушвет-спомни си тези слова!И след рушвета-нова искане да те долекуват-пак си спомни!И като те понесат към вечния покой-кажи на своите да си спомнятЛЕКУВАН СИ

35

Анонимен

преди 12 години

Кво се пените в тоя форум бре лузъри.Ще плащате и избор на екип,и такса лаборатория,и на санитарките ще цакате.Да сте учили медицина.Аз с кво ще издържам децата в чужбина.Ако не ви изнася *** нещастници ***.Сестра да влиза следващия.