41

Анонимен

преди 12 години

Герберасти прости, ми купете си ги вие тези вятърни ел централи...

40

Анонимен

преди 12 години

Mejdu tezi balkani ima li viatar v Balgaria ?

39

НСС

преди 12 години

UPS-а беше инсталиран известно време в Бизнес Парк София, но вече не е там. Превъзходството му над електролитните акумулатори е силно очевидно. Предназначено е за използване в колцентрове и за взривоопасни среди..

38

НСС

преди 12 години

Съгласен съм с вас до голяма степен, но не знам защо насочвате разговора към автомобилостроенето, то на мен не ми е интересно толкова. Все пак, понеже доста съм запознат с кинетичните акумулатори не мога да се съглася с думите за'топузите и махалото' на часовника. В момента, като висока технология се използва кинетичен UPS с размерите на хладилник. Тежестта се върти с 500Hz, тежи 150 Кг, има три вида лагеруване (включително магнитно). Равнява се на помещение с акумулатори от 200 квм.

37

qwer

преди 12 години

Българийо,осъзнай се, с мафиотите от Русия,никакви контакти и връзки,преди три години искаха тези руснаци да купят испанският гигант РЕПСОЛ ,но проучване доказа,че представят фалшиви гаранции от банки и бяха любезно отхвърлени. Не трябва да им се разрешава кракът им повече да стъпва на Бг земя. В тази област има къде,къде по-специалисти от болшевиките-колониалисти,пък защо не и сами да сме си собственици на тези съоръжежия няма все да зависим от тези от които едвам се оттървахме.Не на Русия.

36

35

преди 12 години

До 34Виж, идеите ти са авангардни признавам, ама определено трябва да се познават законите на физиката, а и на икономиката. Прекалената авангардност се котира основно в модата, другаде е възможно да изглежда глупаво.Хубав ден ти желая !

35

Анонимен

преди 12 години

До 34"По една или друга причина не се използват масово." Именно! Няма часовник с ядрен двигател, няма как да има електроцентрала, който да работи та принципа на стенния часовнис с топузите или да е с пружина. То ако сложиш ветрогенератор на колата си ще забележиш, че колкото по-бързо караш - толкова повече ток правиш, но този "ефект" не се прилага в автомобилостроенето . С други думи някъде става въпрос за рентабилност, другаде за ниско КПД, а за трето - просто защото е глупаво.

34

HCC

преди 12 години

до 31,Цената е относително нещо! В момента високите цени на горивата не са базирани на трудният им начин на добиване и преработка, а на политическо решение. Ако преценяваме 'цената' през парите, нещата съвсем ще се объркат, защото вече никой не може да каже какви активи седят в подкрепа на дадена валута. Нещата за които съм писал, отдавна са измислени от хората въпроса е, че по една или друга причина не се използват масово...И още, не трябва да се допуска монопол!

33

Анонимен

преди 12 години

Трябва да се изгони монопола от България,преди години нямаше Чез,нямаше Лукойл,имаше бензин и нафта за стотинки,Плама Плевен правеше едно от най добрите масла на Балканите,нямаше турски фирми,банките бяха две ДСК и БНБ,тези сфери трябва да си бъдат държавни и при едно кадърно управление държавата ще печели и цените ще спаднат

32

sstoqnov

преди 12 години

Когато ги видя монтирани и работещи,тогава ще се радвам на тази новина.За сега според мен това си е чиста PR кампания.

31

Анонимен

преди 12 години

До 29Много хубави и иновативни идеи имаш, ама забравяш най-важното свойство на предметите - тяхната цена. Можеш ли да ми сметнеш колко ще струва да построиш един генератор произвеждащ 1 киловат , който да работи с тези термочувствителни пластини? Това, че има такива часовници не значи, че е възможно да има и леки коли, задвижвани по този начин.

30

Анонимен

преди 12 години

Няма отърваване от тия.Сигурно ще има и охрана с танкове на вятърните им централи.

29

НСС

преди 12 години

Един от най-чувствителните сплави на температурни промение 'Платинит Н42'. Пръчки от него или други профили могат, да се използват, като доживотни генератори на механична/електрическа енергия. Преобразува се механичното движение в електрическа енергия в следствие температурната промяна в денонощието. Подобно са направени вечните часовници с въртящ се диск (махало), окачен на кварцова нишка. Достатъчна е разлика от 0.5 градуса в помещението за да се навие часовника за работа няколко дни...

28

БЪЛГАРИ, ....

преди 12 години

..СТАРАЙТЕ СЕ ДА СТЕ НЕЗАВИСИМИ ОТ МОНОПОЛНИТЕ СТРУКТУРИ НА НАШИ И ЧУЖДИ/РУСКИ /***!"НЕЗАВИСИМОСТТА", ГИ ВБЕСЯВА И ВЛУДЯВА....НЕЩО ПОВЕЧЕ---ТЯ ГИ УБИВА!!!!!!!!!!!!!ТАКА-НЯМА ПОВЕЧЕ , КОГО ДА СТРИЖАТ И ОГРАБВАТ!ЗАПОМНЕТЕ:...КОЙТО ИДВА ДА ВИ "ОСВОБОЖДАВА" ---ТОЙ ,ЩЕ ВИ ПОРОБИ"!/В.Левски/

27

до 23

преди 12 години

Много умно бе как ли го измисли, а като те завладеят руските *** ще се чудиш на къде да хванеш баира, като Нефтохим Бургас, сега руснаците ни обират с горива, знаеш ли че Б-я е единствената държава където нафтата е по-скъпа от бензинът,мръсните руски комуни ни ебаваха мамата 60 год. и ще продължават да ни *** като има такива като тебе да им лазят в краката, шистов газ не искаме защото да сме зависими за газът от путата Русия, сега и вятърът да им плащаме та да спреме да мърдаме,***.

26

akud

преди 12 години

23 не е съвсем така

25

qwer

преди 12 години

Лукойл може да си планира всичко,но ние не трябва да разрешаваме на тези бандити от КГБ да ни завладяват и тази ел.енергия, руските *** никога не са мислили друго освен да подтискат накой народ, всеки може да ги купи тези вчтърни електроцентрали но не и руски бандити,не трябва да се разрешава на руският болшевизъм повече никакво влияние в Б-я. Вън всички руски мошеници от държавата,тея никога не са ни уважавали като народ.

24

9689

преди 12 години

Вятърни електроцентрали имат и върхушката на ГЕРБ,разбира се и крадци от всички политически сили.За това цената на тока се и ще се вдига.А ние ги търпим.

23

Анонимен

преди 12 години

Колкото повече такива ветргенератори има, толкова по малко ще сме зависими от внос на енергия, а това е истинската национална независимост!

22

НСС

преди 12 години

Инженерите са измислили различни начини за съхранение на ел.енергия, аз съм фен на методите за кинетично съхранение, примерно изпомпване на вода във високи водни кули или повдигане на баласти. При необходимост после, баласта или водата се използва за производство на ел.енергия. Има проекти на високи сгради, които половината обем, във вертикал представлява водонапорна кула. Всичко е въпрос на политическо решение, да се даде светлина или облекчения за производство на подобни системи..