93

Добрева

преди 12 години

С тази неадаптивна и неадекватна социална политика няма да стемулират бъргарките да раждат и отглеждат деца! До кога максималния осигурителен праг ще е 2000лв. Осигоровките трябва да се начисляват съобразно целия размер на заплатата.

92

do 93

преди 12 години

Хайде показвай да те видим. Остава като покажеш на един катун роми неграмотни как да си изкарат парите да останеш и да си записваш резултата от показването ;)Не се хаби на тях са им показали вече как да си вадят парите, отиват в социалното и почват да реват, а ти като тарикат ходи бачкай.

91

До 92

преди 12 години

Просто не е редно никой да получава детски. Ако найстина искаш да помогнеш на един човек, му покажи как сам да си изкара парите, а не му давай помощи.

90

до 88

преди 12 години

Просто по-долу в коментарите темата се измести от майчински към детски иначе разликата я разбирам, но от друга страна не е ли редно да се получават детски от всички....нима нашите деца не са българчета?Нека се ограничи възможността за получаване например до три деца за помощи и т.н., но Айше да получава помощи, а да ходи със златен ланец колкото палеца ми какво е това?Кой да вземе мерки ако не държавата и органите които я представляват?!

89

Анонимен

преди 12 години

Мисля че доста хора не разбират какво пише в статията горе, а именно нормативното фиксиране на сумата която ще се изплаща на НЕОСИГУРЯВАЩИ се хора при майчинство! Аз съм против хора които не внасят осигуровки след това да се ползват от обезщетение за майчинство, а също така и хора искат да получават повече отколкото внасят.

88

Детектифф

преди 12 години

Станишев е виновен и опозицията.

87

от 84 допълнение

преди 12 години

Освен това и съпругата ми работи, не е в майчински или безработна, НО тъй като сме осигурени на реалните си заплати получаваме страшно високи доходи според държавата....забележете брутни доходи се изчисляват, а не нетни...ако не беше тъжно щеше да е весело.... така че хайде да не говорим кой какво е изработил, а на кой милите ни управници предпочитат да дават детски, помощи, здравно обслужване и т.н.

86

До 84

преди 12 години

Съгласен съм с теб! Това което искаш ти е справедливо за мен. Но ти не правиш разлика между детски и обезщетение за майчинство! Едното е социална помощ, а другото са парите които вие с женати сте внасяли и после сте ползвали през времето през което жена ти е била в майчинство. Това колко обезщетение за майчиство ще получиш ти или жена ти си зависи само от вас, от това колко сте внася ли преди това - това за мен е справедливо, а не да не работиш и да искаш някой да ти дава пари след това!

85

Анонимен

преди 12 години

И да допълним, че тия 16 милиона са по-малко от 3 км магистрала ... ноооо.... нема да има ленти за резане

84

Анонимен

преди 12 години

Бе Тотьо как ги търсите тия средства бе .... да не некъде по магистралите ? Те не съ ли заделят от бюджета, а не да се търсят.... 16 милиона лева за цела държава, ако са проблем ко прайм а ?

83

До 82

преди 12 години

Напълно съм съгласен с теб! Неработещите и невнасящи съответно на определена база вноски РОДИТЕЛИ не трябва да получават общетение за майчинство, защото това е НЕСПРАВЕДЛИВО. И да невнасящите вноски родители нямат право да искат увеличение на обезщетението, защото това е мека казано лицемерно.

82

до 71 от 66

преди 12 години

Първо съм мъж, не си спомням да съм писал в женски род...все си мисля, че съм ги изработил едните детски.....Второ имам сключен брак, а не си гледаме децата без брак за да получаваме помощи както се получава, че "държавата" стимулира такъв тип съжителство! Това прави ли ме ***, че си плащам данъци!...Трето не искам да плащам данъци за да получават от тях социални помощи хора които се развъждат само за да са лесно контролируеми гласоподаватели? Четвърто, какво ще кажеш за предните четири.

81

До 80

преди 12 години

Държавата реве!? Държавата да не е някое конкретно лице според теб? Съжалявам, но държавата е на всички нас, държавата сме ние гражданите на тази държава. Не може едва ли не да заявиш, че ако държавата не ти плати ти няма да раждаш. Не мислиш ли че това е лицемерно и много меркантилно. Утре по същия начин може да поискаш държавата да ти плаща за да дишаш. Защото дишането толкова естествено, колкото и да създадеш поколение.

80

до 78

преди 12 години

майчинските зависят от това какви вноски си е внасяла жената ,така че тези пари се вземат от социалните вноски на всички работещи българи,проблема не е когато работила жена си взема дължимото от държавата, а когато неработещите ''българки'' претендират за увеличение на майчинските.Така едни живеят на гърба на други

79

Анонимен

преди 12 години

Казвате, всеки да си гледа децата, хубаво де, не съм за тези 240 лева, но ми е болно, че една жена в образование, стаж и с едно дете ще получава тези смешни пари, на фона на неграмотната ***, която от 12-годишна всяка година и...ра по едно. С какво е заслужила Айше? С факта, че не знае имената на децата си? И че половината от тях ходят гладни и голи по улиците и просят за да имат *** и Айше пари за ракия? И после в България имало демографски проблем.

78

do 70

преди 12 години

ами защото държавата все реве ''размножавайте се де'',че й трябват повече ''данъкоплатци'',ей затова.или защото -според държавата -трябва да сме социално отговорни и да оставаме в България ,да раждаме деца тук,че има демографски срив-ей затова.Или сме държава ,която харчи средства за соц.разходи/за соц.помощи,майчински,пенсии/ или сме джунгла ,премахваме всякакви там социални и здравни вноски и всеки сам за себе си.Има избор:)

77

Анонимен

преди 12 години

Тия подиграват ли се?! Кажете ми как едно семейство, в което бащата работи, а майката е по майчинство ще осигури нормален живот на детето/децата с тези пари? И после защо застарява населението? Ами защото повечето хора нямат финансова възможност да отгледат повече от 1 дете. Алооо, г-да управляващите, събудете се! И спрете да толерирате един определен етнос за сметка на нормалните хора!

76

До 76

преди 12 години

Аз пак не разбирам, защо си мислиш, че някой /държавата/ е длъжен да компенсира твойте временни финансови проблеми? Всеки е изпадал във финансови затруднения, но защо дъражавата /всички ние/ да е длъжна да носи отговорност за това? Не ме разбирай погрешно - дано имаш много деца, но не е редно да чакаш на някой друг да ти дава пари. Работи повече, стреми се да растеж и да се усъвършенстваш във всяка една посока и държавата няма да ти е нужна.

75

rumen221

преди 12 години

Приятели,Според социалното министърче в България няма пари за нищо, но пък според финансовото министърче, в България има много пари и затова имало ниски данъци- Да, но за кого има и за кого няма пари...???1. Високи са косветите данъци, наречени данъци върху бедните.- От фонд работна заплата, под различна форма, се удържат 37%. Веднага с ДДС се експропреират още 20%... и след кратко задържане от държавата се ДАВАТ НА ФИРМИТЕ!!!- Следват задължителните данъци сгради, смет, глоби и т.н. - общо около 65% или 2/3 от парите за труд НА БЕДНИТЕ...!!!2. Ниски са преките данъци или данъците на богатите!!!- Данък печалба е 10%, а ДАНЪК ДЕВИДЕНТ..., Е ЕДВА 5%... и това са доходи на физически лица отдавна надмогнали нуждите си... Доходи от собственост, но са доходи на физически лица - онези 10% от населението Спестили след нова година 12 милиарда лева...3. Помислете с таваните за пенсии и здравни осигуровки, колко пари не са внесени в социалната сфера!!!- Чл. 60 (1) от Конституцията гласи ... "Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество."Къде в Конституцията пише, че гражданите плащат РАЗЛИЧНИ ПО РАЗМЕР данъци или в зависимост от вида и размера на доходите и има "таван" за облагаемите доходи и осигуровки.- Пише го в закони, но щом те противоречат на Конституцията Трябва да се отменят, като противоконституционни...!!!ТА ЗА КОГО, СА НИСКИТЕ ДАНЪЦИТЕ..., ДЯНКОФ-Ф-Фг-н Премиери г-н социален и финансов М-р,- КОГА ЩЕ ГИ ИЗРАВНЯВАТЕ КАКТО Е ЗАПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТАТА ДА ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИ???

74

До 70

преди 12 години

Тук не става дума за финансова стимулация, а за възможност да отглеждаш детето си като първите две години не работиш а се грижиш за него! Идеята е държавата да ти осигурява минимално заплащане за да посрещаш завишените си разходи!. Тази помощ не е за богати хора, на тях им е все тая! Тя е за средностатистически български семейства и не би трябвало да се раздава на *** с по 10 деца, на които дори не помни имената!