161

ЗАЩО

преди 12 години

Г-н Дянков не взима заплата от 500 лв., родителите му пенсии от 150 лв. , децата му да ве могат да си намерят работа, защото работят пенсионери и тогава ще видиме каква песен ще запее?

160

реал

преди 12 години

до 179. Мислиш ли,че това може да стане в България, където половината от депутатите и министрите са бивши комунисти,начело с Боко тиквата. Само комунистите от горите могатда спасят Българив и народа, но те останаха много малко.

159

rumen221

преди 12 години

ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ ЛИ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото всички днешни партии (включително и БСП) имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българския НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!! - За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никого- ЕТО ТОВА Е ИЗБОРА, КОЙТО ДВАМАТА БОГОИЗБРАНИ ОЛИГАРХИЯТА НЕ НИ ДАДЕ ДА НАПРАВИМ!!!2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!- Е, ДА, АМА НЕ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!

158

Мамантос

преди 12 години

***. Ваш.

157

Анонимен

преди 12 години

ама само мислят-и то ако има с кво

156

някой

преди 12 години

До: номер 175Абе знаеш ли какво, абсолютно си прав, това е самата истина която казваш но ...1. Мислиш ли, че и Дянков не знае че лъже?2. Мислиш ли, че Дянков ще седи да чете по форумите кой какво мисли за него?

155

някой

преди 12 години

Ако Симеон Дянков иска да демонстрира истинска дясна политика, нека направи както прави дясната партия в Унгария - да НАМАЛЯТ пенсиите на бившите комунисти!!!И от тези пари да увеличат другите пенсии - ето откъде ще има пари.

154

анонимен

преди 12 години

мислил бил..нещо не ти се отдава май да мислиш ***

153

Анонимен

преди 12 години

една *** мислела,мислела и УМРЯЛА мислела, мислела и ни уморила

152

Детектифф

преди 12 години

Шопа- Одим мислим,одим мислим и се усетих на крайо, че цел ден съм одил.

151

мисир

преди 12 години

една *** мислела,мислела и УМРЯЛА

150

кама

преди 12 години

Съберете данъците на цар Кировците, реквизирайте им имотите, вкарайте ги да бачкат пожизнено, като врагове на народа по урановите мини и ще платите на пенсионерите, че даже ще остане.

149

ало модератора

преди 12 години

Защо триете коментарите? Ако са ви наредили, за да си нямате беля преди изборния ден, тогава махнете и материала, в който предизборно Дянков ЛЪЖЕ,ЧЕ МИСЛИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ! Изобщо мислите на този ги оставете за след понеделник, моля.

148

Добродушка

преди 12 години

То и аз мисля да спечеля от тотото и, статистически погледнато, е също толкова вероятно, колкото и вие да вдигнете пенсиите.

147

мира

преди 12 години

Защо е важно да се гласува? Колкото и да се говори, че тази система е скроена и манипулирана, все пак тя може да функционира манипулативно само при определени параметри когато е ниска избирателната активност, когато хората са мързеливи, когато не вярват

146

до 159

преди 12 години

Добре казано, но защо сравняваш развитите икономически европейски страни с нас? Ние сме отдавна "обран бостан" и изтупан чувал. Освен от инвестиции, помощи, стягане на колана, хващане за палците и машинации няма откъде да дойдат средства в бюджета. Да са живи и здрави работещите в чужбина и неизмрелите им майки и бащи, заради които наливат все още валута. После да му мислим като си изтеглят и дечицата там където са. Че няма да се върнат е гарантирано.Какво ли друго ни остава?

145

123

преди 12 години

Със сигурност избора на 1 Април за "вдигане" на доходи в България е не е случаен. Не случайно го казват и между двата тура на изборите. Най-интересното обаче е, че герберите МИСЛЯТ.

144

извод

преди 12 години

Минимална заплата ще бъде - ~145евроВдига се с по около 20-25 евро на всеки 4г.Минимална заплата в средноевропейска държава - 600 евроИзвод - с това темпо ще ги стигнем след около 75-80г. , при това ако те за този период останат с 0% развитие.

143

elinor

преди 12 години

Г-н Дянков, поощрете БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ да раждат и отглеждат децата си в България! Поощрете БЪЛГАРСКИТЕ БАЩИ , да се върнат от ГУРБЕТ и да работят за семействата си и за България В БЪЛГАРИЯ! Осигурете един сносен стандарт за хората, които са работили над 45 години за тая България, а трудът им бе окраден и изнесен! Променете основно Конституцията и въведете РАБОТЕЩИ ЗАКОНИ. СЪКРАТЕТЕ ПОЛИЦИЯТА, а не АРМИЯТА! ОТГЛЕЙЖДАЙТЕ БЪЛГАРИ, а не КАТУНАРИ!

142

Анонимен

преди 12 години

така ше каже дянков, такива са мечтите на народа, това му обещава. защото с това се печели. ако народа имаше мечти за работеща икономика, щеше да им е доста по сложно на политиците. но ние сме лесни, за едните стинки сме хахаххахах