31

qponeca

преди 12 години

blagodarq na vsi4ki vas koito haresvat moita strana nie sme mnogo blagorodni hora a 4esnosta e nai vajnoto neshto.tuka u4a i se zapoznah sas mnogo 4esni i blagorodni hora.

30

Анонимен

преди 12 години

защо било в тоалетните?- защото искат да е анотимно бе, ***!- и защото са сигурни, че никой няма да ги открадне в кметството!толкова ли не можете да се сетите

29

Замисли се...

преди 12 години

Защото само там няма камери в едно японско кметство. Човекът наистина иска да е анонимен, а не просто да парадира с "анонимно" дарение.

28

Браво

преди 12 години

Цял живот ще се възхищавам на тази нация! Искаше ми се да имам пари да я посетя,но това вероятно никога няма да стане.

27

georgi

преди 12 години

До 26: Оставят ги в тоалетните. защото нужниците/тоалетните в Япония се свързват с плодородието, добрата реколта и късмета. Това пък идва от факта, че до към началото на 19в. в Япония не е имало големи преживни животни и въобще животновъдство ( освен коне разбира се, нои те са били малко) и единствената тор, която се е ползвала в земеделието е била човешката. И съветвем хора като 16, 4 и разни други, които хал хабер си нямат от тази страна да не ръсят глупости и простотии.

26

Г.Н.Динков

преди 12 години

Похвално и скромно,както би постъпил всеки японец.Но защо в туалетните?Това е въпросът?

25

Анонимен

преди 12 години

Добре де защо намесвате Якудза?? Не мислите ли че сте с малко изкривен светоглед от българската действителност - аз тука не съм виждал някой мафиот да дарява НЕЩО безкористно . ПРОСТО ЯПОНЕЦА ИСКА ДА ОСТАНЕ АНИНИМЕН, не да го водят по всички телевизии. ЕВАЛА на такива хора ....

24

дядо

преди 12 години

Якудза и друг път е правила такива неща

23

...

преди 12 години

Ей тая държава не можем да я стигнем и срещу нея да бягаме ей! Не знам как така тия хора по време на такова бедствие немаше и едно мародерство! Ей мечтая си даже не да ги стигнем ми поне малко така да ги доближим!!!

22

dfsh

преди 12 години

В Япония ако искат може да намерят 'дарителя'. Камери да искаш, особено в държавно учреждение... Работата е лесна, но само ако има желание.

21

дo 18

преди 12 години

Сложих ти плюс, но все пак не е задължително да ги откраднат. Да не забравяме, че в България все още живеят честни хора, въпреки че все повече като че ли намаляват... :(

20

Анонимен

преди 12 години

Мисля да стана японец, ще ходя със самурайски меч и ще съсичам всяка несправедливост. Почвам от Катуница.

19

...

преди 12 години

Интересно ми е как обсъждате Якудза, все едно всеки ден пиете кафе с тях :DИначе който и да е този гражданин - ПОКЛОН!!!

18

frugo

преди 12 години

Ако това се случи в наше кметство и парите намерят общинските съветници или кмета, какво ще стане:потвърди - ще си приберат парите и ще си траятотхвърли - ще постъпят като японците

17

Анонимен

преди 12 години

15, ако якудзите бяха направили дарението щяха да го обявят за да си направят ПР, както стана това през март!Японската мафия "Якудза" е изпратила тонове храни, вода, лекарства и топли дрехи в евакуационните центрове на пострадалите от земетресението и вълните цунами в страната, предаде Ройтерс. По неофициални данни организацията има около 80 000 членове, а основните печалби идват от рекет, хазарт и проституция.

16

Анонимен

преди 12 години

Средният японец през живота си не е вижда повече от 500 евро кеш на цяло! Там всичко върви по банков път! Много е трудно да изтеглите незабелязано и 500 000 долара кеш от банката, защото веднага ще дойде полицията да ви пита защо са ви тези пари и не искате ли да направите нещо нелегално!Единственият вариант е тези пари да са придобити по нелегален път. Както казва 4, най вероятно е да са намерени в някой трезор вразрушена от земетресението банка! Якузите само по филмите са благородни!

15

Глупчо

преди 12 години

Добре уважаеми,след като според вас това са пари на мафията ,защо и в България накой мафиот не остави пари в тоалетна в помощ на милионите пострадали от 22 годишно "управление"(крадене). Сам си отговарям - защото първия ,който ги намери ще ги отмъкне и край. Разликата между нас и японците е поне колкото е разликата между Земята и Луната.

14

Анонимен

преди 12 години

Миленче, не случайно става световна новина от случката, защото и за Япония това е много странно нещо! Като цяло японците са много психясала нация! Живеят под огромен стрес, водят световната класация по самоубийства, работят до крайна преумора и в един момент много хора прегряват и психясват!

13

Анонимен

преди 12 години

losho

12

до 9

преди 12 години

Много е голяма за каруцата ти а и коня ще тормози откажи се. А и ми се струва, че освен джантата ти трябва и малко сиво вешество ама то мако по трудно се намира