23

Анонимен

преди 12 години

Тоя Дрейк - голям пич ама умрял като ***

22

До 8

преди 12 години

Евалла, със сълзи съм се смял!

21

Анонимен

преди 12 години

Абе по фажното е, че му се приписва донасянето на (пържените) картофи у Европа....сеа как щехме да пиеме бира без тях ? Най вероятно от зор е изобретил фритюрника че на толкоз екипаж как се пържат толкоз картофи :))) Понеже е ползвал от скъперничество олиото много пъти е фанал дизентерия и се е гътнал :)))п.п. И едно време както сега, неудобните умират от изкуствена естествена смърт

20

Аз

преди 12 години

Тулски, Дрейк не е заобиколил нос Хорн. Той е влязъл в Магелановия проток, но е излязъл от друго място. Сега то се нарича протока Дрейк. Дива красота. Мога да и изпратя снимки от там.

19

tulski

преди 12 години

Дрейк е втория след Магелан обиколил Земята, но не е първият преминал край нос Хорн. Първите са холандски моряци и понеже повечете били от градчето Хоорн го кръстили на него. Хоорн е оригиналния първоначално име. Магелан е първия обиколил Земята и то през 1520 през Магелановия проток носещ неговото име. Движили са се край южноамериканския бряг и са преминали през протока, не са се спускали до носа. А Дрейк не е умрял от дизентерия. Кралския пират е отровен по заповед на кралицата.

18

до малкият хвали-пръ

преди 12 години

Ваньо,Ваньо ако знаеш кооооооолко си ***.Но много ме е страх ,какво ще се случи с тебе,ако го осъзнаеш!Пръцкай си и ти на воля!

17

агент 007

преди 12 години

до N-5Първия който е обиколил света,не е Магелан.Това е бил неговия роб !

16

DO 14

преди 12 години

IDI PRI BATTO SI KOGATO BE6E V TURSIA!KATO SE VARNE6 SPODELI KAKVO E STANALO!AKO SMEE6!

15

до maraba

преди 12 години

Кралицата е Елизабет 1 :) Виктория се е пръкнала бая по-късно

14

Ваню

преди 12 години

Ходих при батко ми на холидейче до Англия и така да си напраим *** с инглишите, решихме да напраим шоу.Брата е пичага и там си праи кот си иска - хич му не е през ***.Та един ден вика "виж ся Ванка,за ко стаа на въпрос,батковото".Обляка се тузарски - костюм "Армани",обувки "Келвин Клайн",риза "Валентино",парфюм "Бекъм - черен",за прическа "фаяр" само кихна 60 паунда и като си сложи и "Картието - роудстър хроно автоматик, дет е към 7000 паунда и аре в една банка да си вади нов акаунт(сметка).Дотук всичко в реда на нещата - прередихме се естествено и мениджърката ни покани в офиса.Тъкмо изслуша брата и почна да си вкарва офертите и батко се изпърдя гръмко.Мене ме напуши див смях,а мениджърката се чуди на къде да гледа и цялата червена.Тя си продължи да си реди заучените тиради и след 2-3 минути, брата пусна пак една,ама тоя път дълга и мноо миризлива.Вътре в тоя офис мирише на леш братче,на мениджърката и се изпотиха цайсите,аз съм се присвил на стола и цвиля от смях,а батко съвсем сериозен си задава въпроси относно акаунта.Оная му откри сметка,подписаха,стиснаха си ръцете и на излизане точно до вратата брата пак изплющя една пръдня,ама аз викам ей тука вече се ***.Излязохме от банката и вънка се гърчим от смях,братче и брата ми вика "Ванка,нали се чудеше що два дена се тъпча само с фасуль,зеле и рохки яйца - ей за тва" и после ми обясни,че по тоя начин си е открил сметка в още 3 банки,че даже и една полякиня - банкова служителка е опънал,щот мноо си падала по "Бекъма" - му примесен с пръдня.И аз догодина, кат ида на острова и аз така ше прая.

13

до: пирата dream

преди 12 години

ми, у сомалия пирати колко щеш...реализирай мечтите си... стига се лесно до там.

12

smeh

преди 12 години

ako Koko dinev beshe po vremeto na Piratite predi mnogo vekove sigurno shteshe da e ГРЕБЕЦ 1на nqkoq shhunda v truma a Boiko borisov mutrata edyr feodal sobstwenik na trustikova plantaziq s robi

11

Maraba

преди 12 години

PПри качването на кораба му на кралица Виктория за да го удостои със заслужена награда,Дрейк вдига ръка все едно се заслонява от слънцето.Обяснил жеста си ,че кралицата сияела по-силно от ослепително слънце.

10

пирата dream

преди 12 години

eh защо не съм по времето на пиратите, какви жени е имало, хубавици ,красавици кеф ти моми4е кев ти каквото си поискащ, славни времена са били а не като сега да не моещ една чка пу...ка да забиещ от безпари4ие

9

Maraba

преди 12 години

Дрейк е и човека от който тръгва козируването.Колоритна личност!

8

хаха

преди 12 години

Балада за контраадмиралаЗапочва таз стара, престара баладас това, че испанската Велика армадабила потопена и отишла в ада, тъй както на всяка армада се пада.Един само контраадмиралоцелял,върху сала развялпанталона си бял.От юг и от север, от изток и западвълните се пенят, акулите зяпат,а салът се носи, накъдето поиска.Йохохоооооо и бутилка "Плиска"!

7

До 5

преди 12 години

Не се лъжеш. И заедно със моряците си е първият човек заобиколил нос Хорн.

6

Драко старият пират

преди 12 години

ГЛУПОСТИ! Там е потопил пленени испански кораби! След Магелановият проток остава само Златната Кошута... буря разбива единият му кораб, а кап. Унитър се връща в Англия от трите достигнали до протока кораби!

5

Анонимен

преди 12 години

Втория човек, ако не се лъжа, който след Магелан е обиколил света.

4

Анонимен

преди 12 години

Българите сме с късмет :)