110

Анонимен

преди 12 години

Господ е слуга на богатите

109

102

преди 12 години

103, за какво да те опровергавам, аз потвърждавам :) че религията е полезна за някоикарай както си знаеш и не пречи на другите да живеят

108

IDOL 999

преди 12 години

...Tozi Voytila e edin greshnik, koyto jivya v , kato v raya!!!! A bojiyata povelya beshe...Ti , shte pechelisg prehranata si s mnogo trud i muka, s mnogo pot!! Polskiya pomiyar ne spazi tezi zapovedi!!!! Priznavam mayka Tereza , za blajenna!!! Tya otdade jivota si v slujba na nay-bednite i lisheni ot vsichko!!! Spya po kalnite mazeta na Kalkuta, v Bombay!!! Tya e istiska muchenitca! Voytila e po greshen i ot dyavola!!

107

Анонимен

преди 12 години

Който вярва в Бог ще постигне безсмъртие.

106

Анонимен

преди 12 години

С помощта на логиката съществуването на Бог, може да бъде доказано само по следният начин:Бог е отвъд човешкия разум, защото е всемогъщ и всеобхватен. Следователно Бог съществува и там, където човешкият разум не може да достигне. Но да допуснем, че отвъд човешкият разум няма нищо е абсурд, защото идеята за нищото е идея на хаоса, а Бог е ред.

105

Анонимен

преди 12 години

В името на Бог са извършени ужасни безбожни неща, също както в името на истината са изречени ужасни лъжи. Но това не означава, че няма Бог и не означава, че истината не съществува. Просто с тях се спекулира от нечестни хора.

104

Анонимен

преди 12 години

Съществуването на Бог не може да бъде доказано със средствата на логиката.

103

от 97 до kir 98

преди 12 години

Не нямам доказателство. Имам вяра, че има Бог. Но така като погледнеш по-внимателно и се замислиш малко, ще видиш, че аз никъде не съм твърдял, че имам доказателства. Докато 95 твърди, че има доказателства, че няма Бог. Нито има, нито няма доказателства, че има или няма Бог. Това е въпрос на вяра.

102

Атанас

преди 12 години

Св. Лука (Войно-Ясенецки), архиепископ и хирургНа въпроса на един от членовете на Политбюро в Русия "Как си обяснявате факта, че съветските спътници летяха в космоса, но не срещнаха там Бог?" св. Лука отговорил "Като хирург много пъти съм правил трепанация на черепа, но никога не съм срещнал там ума".

101

за 102

преди 12 години

Няма как да ме опровергаеш за твое съжаление. Не говоря за "атеистите там", а говоря за политическа доктрина.

100

до 100

преди 12 години

о, да, в западните демократични държави "религията не се отрича, нито се нарича вредна и безполезна" (като изключим атеистите там, които за теб сигурно са комунисти), защото върши идеална работа нали точно поради тази причина някога Рим налага в империята официално учението "кесаревото - кесарю със смирение и непротивене на злото"

99

kir

преди 12 години

Религията сама по себе си е политическо движение.Не случайно не плащат данъци и онея от Ватикана си имат собствена банка даже.

98

Анонимен

преди 12 години

Защо триете истината? Едниственото политическо учение което отрича религията и я смята за вредна е КОМУНИЗМА! Никоя друга политическа теория не прави това. В демократичните държави религията не се отрича, нито се нарича вредна и безполезна.

97

kir

преди 12 години

До 97.Ти пък да нямаш доказателство че съществува?!?!?!?!

96

до 84

преди 12 години

Много ми е интересно кой доказа че Бог не съществува. Ти ли? Или това е някаква нова новина?

95

за 95

преди 12 години

нищо не си разбрал от това което написах

94

didotodorova

преди 12 години

Значи папската вяра е доста малка.

93

за 92

преди 12 години

Не личи да си поумнял от четене на "научни открития"

92

за 89

преди 12 години

Всекиму се дава според вярата.

91

didotodorova

преди 12 години

не бива да се четат научните открития. възможно е да се хване птичи грип.