40

Българин

преди 12 години

Да е честита на либийците тъй жадуваната свобода и демокрация! Да им е честито обедняването и повсеместната мизерия, която тепърва ще ги сполети! Да са им честити новите капиталистически порядки, които ще им объркат представите за добро и лошо и ще ги накарат да си говорят сами пред новите цени на хляба, бензина и всички стоки от първа необходимост! Да им е честит новият правов ред и слободията, която ще последва от неговото прилагане!Да са им честити новите мечти неразривно свързани с миналото!

39

До 36

преди 12 години

А защо българите ходят масово да слугуват на *** в либия??????????

38

Анонимен

преди 12 години

На един човек можеш да му пръснеш черепа по много начини, ама най-праведен е демократичния.

37

Анонимен

преди 12 години

ООН сa безполезни най добре нато да им въведе малко демокрация ко само нареждат да ходят да си разследват много като знаят и за Африка да кажат за диамантите.

36

Анонимен

преди 12 години

По думите му неясните любителски видеозаписи, показващи заловения Кадафи първо жив, а после мъртъв, са били "доста смущаващи".Смущаващи са записите а не смърта му :) ах тия записи не бяха в плана.

35

До 27

преди 12 години

Това, което си написал, е тотална лъжа. Пишеш от Позитано, нали ;) Там е такъв подхода - откровени лъжи, без свян. Само че, тук не всички читатели са като вашите избиратели - на прага на оня свят и с полиран до бляскаво червено мозък.

34

ЯК

преди 12 години

Демокрация само за страните с петрол...Да ви с*ра и на демократите...

33

мими

преди 12 години

Дааааа... сега ще разследват..., ще вземат и ще докажат и ще глобят, глобата ще бъде петрол...

32

1

преди 12 години

Сега в Либия ще има да става каквото ще става.Дда прескочиш от социалистическо-феодален строй в развит капитализъм - такъв ескперимент май никъде не е правен. Ще има колониална администрация и безкрайни междуплеменни войни. Жизнения стандарт ще се срине. Държавата ще се разпадне. Гърците не могат да ги накарат да работят, та какво остава за либийците.

31

Мажорет

преди 12 години

Либия ще стане колониална, а не правова държава. Западните корпорации ще `и източат природните ресурси, а либийците ще бъдат принудени да купуват собствения си петрол на 5 пъти по- високи цени.

30

ооо

преди 12 години

до: някой Не разглеждай нещата за парите така директно. В Китай масово се работи за по 2-3 долара седмично. Във Виетнам и Индонезия същото ама месечно, а на много места по света да имаш 1 долар си е цяло богатство и изобщо не е ясно дали даже и ти няма да живееш по добре в Куба например от колкото тук. Всичко зависи каква ти е ценностната система.

29

До 28

преди 12 години

Не ни е дошъл редът все още. Да пази Господ България от взора на демократите!

28

ORCE

преди 12 години

Pa lesno e da se pocne so istragata za ubistvoto na GADAFI.Najprvo da se ispita taa kurvetina KLINTON koja direkno go poraca masakrot,potoa ovoj zabeganiot imbecij OBAMA koj treba da se srami do deka e ziv zasto GADAFI go vikase SINE MOJ a ovoj go sotre.Posle SARKOZI I BRITANSKIOT premier kako sinonim na zloba i ubistvo na nevin narod.SAMO VO srt SE UBIENI POVECE OD 1000 deca ,oplackano do daska se.Sram da vi eGADOVI,UBIJCI,ZLOSTORNICI GOSPOD DA VE KAZNI I SITE VAS I VASIOT POROD DO POSLEDNOTO B

27

Питанчо

преди 12 години

А Жупе знае ли, че България от 22 години е правова държава, а още няма върховенство на закона. Българските съдилища мерят и отсъждат с двоен аршин, а големите баровци въобще не ги съдят. В Либия ще стане същото, правото ще бъде на страната на по- силния, на по- богатия и на властоимащия.

26

До 21

преди 12 години

БВП на глава от населението - 14 192 $На всеки член от семейството държавата изплаща дотации в размер на 1 000 $ годишно.Помощите за безработица са 730 $ месечно.Заплата на медицинска сестра - 1 000 $.За всяко новородено се изплащат 7 000 $.Младоженците получават 64 000 $ като подарък от държавата за покупка на жилище.При започване на бизнес като едноличен търговец - материална помощ от 20 000 $Големите данъци и сборове са забранени.Образованието и медицината са безплатни.Образованието и стажовете в чужбина са за сметка на държавата!Веригите магазини за многодетни семейства са на символични цени за основните хранителни продукти.За продажба на продукти с изтекъл срок на годност - големи глоби и задържане в подразделенията на специалната полиция.Част от аптеките - с безплатно отпускане на лекарства.За фалшифициране на лекарства - смъртно наказание.Наем на държавно жилище - не се плаща.Ползването на електроенергия е безплатно.Продажбата и употребата на спиртни напитки са забранени - "сух закон".Кредитите за покупка на автомобил и за жилище са без лихва.Услугите на агенциите по недвижими имоти са забранени.При покупка на автомобил 50% се плаща от държавата, за бойците от народното опълчение - 65%.Бензинът струва по-евтино от водата - 0,14$ за литър.70% от семействата живеят в собствен дом.Добавяме най-големите запаси от прясна вода (35 000 куб. км) и готовност още това лято да бъде въведен "златен динар

25

някой

преди 12 години

Абе, ако метеор падне от Космоса на Земята, пак ще речете - американците са виновни! Нали пускат разни ракети, та са го насочили насам!Бе стига бе вие луди ли сте???Говорил съм с либийци, имам мои познати които са общували с либийци, и всички казват, че мразят Кадафи в червата и само ако им падне ще го режат и колят парче по парче и на бавен огън ще го опекат! Самите либийци са му наточили ножа от години, вие сега - американците така, Клинтън онака! И те имат принос но не са го убили.

24

Анонимен

преди 12 години

Хубав патлак! Бих го приел като подарък :-)

23

Анонимен

преди 12 години

Повечето от коментаторите са шизофреници и се правят все едно ние не сме членове на ООН и НАТО! Като не ви харесва защо не излезете на улицата и не направите една демонстрация срещу НАТО? Може да организирате и референдум ако искате!

22

Георги

преди 12 години

до N 21 Извинете а имате ли сравнение между минималната заплата в недемократична Либия и демократична България?А знаете ли цените там и тук?

21

Анонимен

преди 12 години

Демократите не искат правосъдие, те правораздават, както им е кеф.