111

погрешно е

преди 12 години

в първите часове да се назначават изследвания.Погршен е натиска на пациента при пръв преглед да му се каже Точно какво му е и ако може всичките изследвания на света !! !наведнъж........Е така не става!!

110

правила!!

преди 12 години

Там е разковничето.И възможно най- икономично разходване на наличните средства.Пример:лекари сме и твърде много състояние биха могли да се решат м/у лекар и пациент- подробна анамнеза ,качествен преглед ,наблюдение ,придържане към препоръчана терапия.

109

106 ???

преди 12 години

Ниската заплата критерии за какво е?!?

108

Анонимен

преди 12 години

Когато водиш политика и затваряш болници в една държава като създаваш глупави изисквания и принуждаваш лекари и сестри да напуснат-това е престъпление,а да останеш глух за критичното положение на спешната помощ е още по голямо престъпление!Бюджета за здравеопазване е на половината от този за МВР-не че сме против тях но все пак е смешно.А тези лекари които взимат десетки хилядарки си има министерство,органи разни отдели които взимат заплата и то добра а защо позволяват това да става?

107

Анонимен

преди 12 години

И в медицината у нас има олигархия, набарала париците.Тези крадци се съпротивляват с всички сили на всяка промяна. Има лекари,които взимат пет цифрени суми всеки месец и други, които работят за по няколко стотин. Тази система беше наложена на бърза ръка и сега трябва да се отсече от раз, а не да се отлага във времето. Нужните закони могат да се изготвят бързо от мнозинството. Но за да стане това на някой трябва да му пука.

106

ввв

преди 12 години

Пълна безотговорност кражби, некадърници с голямо желание единствено да се облагодетелстват. Какво очаквате? Въведоха се смешни електронни системи уж следят всичко, ама не се получава. Трябва единна система, страната ни е малка и това е възможно с няколко сървъра и директно през интернет вкарване на данни, а не накрая на месеца се отчитат болниците с отчети стъкмени коя колкото може да открадне.Защото лекарите трябва да получават заплата, а пациентите дали получават лечение?

105

мангустан

преди 12 години

лекар в БГ Би ли ми казал как един *** получава now and веднага лекарска помощ, пред мен е ставало нееднократно! А като е за българин го оставяме да мре, също нееднократно, и вие си имате вина!Аз казвам така: не съм расист, но като се говори за черни овци, при *** и при нашите лекари трябва да говорим за бели овце!

104

мангустан

преди 12 години

лекар в БГ тва е ситуацията, братко! Бих искал да ти давам нормална заплата, но не е въпрос на искане, а въпрос на разпределение! Айде ако искаш, заедно да питаме, що гледаме над милион ***, а несе интересуваме от пенсионери и здраве?И от държавна администрация де:)Но да ти кажа, не искам и вас да ви гледам! Щото и вие имате едно отношение .. ум да ти зайде,.

103

мангустан

преди 12 години

"Държавата дава на треньора на националния отбор по футбол 30 000 евро месечно заплата!"треньора е един лекарите много! сещай се пенке! много популистко изказване! бих искал да цитирам едно изказване на д-р Чирков, човек, уважаван от мен! "Лекарите получават толкова, колкото хората внасят като здравни осигуровки!" Аз бих допълнил, освен ако някой не си плати самостоятелно, защото не е осигурен.

102

лекар в БГ

преди 12 години

Аз получавам 600 лева заплата и НИЩО ДРУГО,не съм се оплаквал ,....НО И АЗ БЯХ ...ПЛЮВАН ....МЕРСИ !Има ли още нормални хора в БГ ?

101

Анонимен

преди 12 години

И кога най-после ще въведете една работеща и ефективна система? В белите страни такава отдавна е измислена, но докато разни тарикати лекари и чиновници ловят риба в мътна вода, хората ще измрат като мухи, а добрите лекари просто ще напуснат страната.

100

ha ha

преди 12 години

така ще е докато има смешни заплати, не само на медиците.

99

Анонимен

преди 12 години

..."Клиничните пътеки са отживелица!"... Истината е, че за едни бяха и са реки от мед и масло, а за останалите много бач,малко кинт и мизерия! По автомобилите и облеклото им, ще ги различите, кастите, в медицината! А имотите им са несравними!

98

Анонимен

преди 12 години

до мечо пухИ финансовите интереси на колегите си не гледа, а само на тези които яко крадат от Здравната каса! Работещите доктори, т. е. бачкаторите са пак най-зле платени!

97

Анонимен

преди 12 години

Поредната глупост в здравеопазването! Диагностично- свързаните глупости... пардон - групи пак няма да реши проблема. Как да се смени системата, като няма да има откъде да крадат! Толкова мнотго пари се източват от касата, че ви е бедна фантазията! И крадеца вика дръжте крадица! Лекарите най-малко успяват да откраднат! Просто не могат да се доредят!

96

мечо пух

преди 12 години

Поредния министър от ГЕРБ, който на всеки 2-3 месеца повтаря едно и също, без да предприема реформи в здраве"опазването".Единствените грижи които полага е да опази финансовите интереси на колегите си.

95

ТУК...

преди 12 години

Тук всичко и всички са отживелица !!! Сбогом !!!

94

boqn4o

преди 12 години

Здравната каса се точи в огромни измерения по целия свят - Германия, Франция, дори Дубай. Имам познати доктори в тези 3 страни и по техни думи там се точи много повече, отколкото в България. Клиничните пътеки трябва да се премахнат и не познавам доктор, който да не иска да се махнат. Колкото до документацията - на Запад си има хора, които се занимават само с попълването на документите. Тук 50% от работата на докторите е да попълват документи, което е абсурдно.

93

до 95

преди 12 години

Недей се изхвърля кат *** на мокър пясък, ще плачкаш после.

92

Анонимен

преди 12 години

Дянков не беше си платил осигуровките, кво му направиха????? Че и се дървише на журналята, дето го питаха що не си плаща осигуровките....