34

??????

преди 12 години

33,аз не поставям под съмненеи вярата на другиде,защото не мога да знам кой е вярващ и кой не,но е явно ,че действията на някои хора са против учението,което ни е завещало Словото и го доказвам с цитати от там. Ти ми предлагаш твоето мнение и нищо друго. Докажи ми с пасажи от Библията,че Христос ни е заръчал да вярваме в светци,да им се молим и да очакваме помощ от тях. Твоето и моето мнение нямат значение-важното е какво казво Библията по вепроса. Достатъчно ясен ли съм ???

33

Honorik

преди 12 години

До ?????? :с какво "смущавам другите вярващи"?С това,че поставяш под съмнение вярата в Бога на почитащите светците.Смятам,че се аргументирах достатъчно.Бог вижда и преценява всяко сърце.4. Кой си ти,който съдиш чуждия слуга? Пред своя Господар стои той,или пада. И ще бъде изправен,защото Бог е мощен да го изправи.10. А ти защо съдиш брата си? Или пък ти защо презираш брата си? Всички ще застанем пред съдилището Христово.12. И тъй,всеки от нас ще отговаря Богу за себе си./Римляни гл.14:4,10,12/.

32

??????

преди 12 години

30,с какво "смущавам другите вярващи"? Цитирането на пасажи от Библията смущава вярващите или псевдо вярващите?

31

Honorik

преди 12 години

До ?????? :И последно:На теб църквата ли ти определя колко пъти на ден,или в годината да почиташ Христос?Не е ли това личен избор?Смятам,че който почита Бога,може да го прави толкова често,колкото самия той пожелае.Хубав ден и със здраве!

30

Honorik

преди 12 години

До ?????? :Аз не съм духовно лице,че да коментирам.Ти предполагам принадлежиш към някоя от протестантските църкви,които поначало не почитат никакви светци.Това си е твое право,само не смущавай другите вярващи.Знай едно:когато човек прави някакви чудеса в името на Бога,той прави така,че хората да прославят Бога и обратното-когато човек върши лоши дела,или си служи нечестно с Божието име,той може да отблъсне хората от вярата им.Знаеш тези думи:"Заради вас Божието име се хули между езичниците".

29

??????

преди 12 години

Затова ли православната църква има 2 дена в годината за Христос и другите 363 за "светци" ?

28

Honorik

преди 12 години

До ?????? : Първо,нека ти кажа защо Павел е отправил забележка:това е защото кръстените са говорели,че един е кръстен при него,друг при Аполос и т.н.,което не е от значение,понеже важното е,че всеки се кръщава в името Христово.Това обаче не пречи да се почитат светии и пророци.Щом те са водили свят живот и са вършели волята на Бога,значи заслужават почит.Това ни най-малко не отнема почестите към Господ,Който е над всички.

27

??????

преди 12 години

26,къде са ми глупостите,в 25 ли ?

26

Анонимен

преди 12 години

Ми... чакай да си помисля... защо ли ти слагаме минуси, е??? ААА!! Сетих се: ми щото говориш пълни глупости!!

25

??????

преди 12 години

" Моля ви се братя за името на нашия Господ Исус Христос,всички да говорите в съгласие ...... . С това искам да кажа,че секи от вас дума: Аз съм павлов;аз съм Апосолов;а аз Кифов;а пък аз Христов. Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте?" - 1 Коринт. 1.10-13 Аз пък ви питам Св. Иван Рилски ли се разпна за вас или в неговото име сте се кръстили ?

24

??????

преди 12 години

Защо ми слагате минуси бре люде? Може ли човек хем да почита Исус Христос,хем накой друг ?

23

??????

преди 12 години

22,ти христианин ли си или Св.Иван Рилковец ?

22

Honorik

преди 12 години

Честит празник на всички вярващи християни и почитащи Св.Иван Рилски!Пожелавам ви много здраве,щастие,обич и успехи в живота!

21

ETNA

преди 12 години

Какво само са му разнасяли напред - назад костите на горкия човек, ми не са го оставили да почива в мир?! (не питам)

20

До 15

преди 12 години

Ами има си *** отговор за всичко.Народа ни е станал доста безбожен,не ходи на църква(или ако го прави е само на Великден),не се моли,плюе и проклина всичко и всички.Останали са там някакви 1% процент,които спазват Божиите закони.Та истината е,че най-лесно е да обвиняваме Господ,а ние нищо не правим,за да живеем по неговите закони.

19

??????

преди 12 години

Тези пасажи познати ли са на почитателите на различните светии ? " Исус му казва: Аз съм пътят и истината и животът;никой не дохождо при Отца,освем чрез Мене." Ев. от Йоан 14.6 " И тъй,оправдани чрез вяра имаме мир с Бога,чрез нашия Господ Исус Христос." Римляни 5.1

18

Анонимен

преди 12 години

До 17Може би защото е на Байрам. :)

17

Томасе,

преди 12 години

днес що тъй инкогнито?

16

барри

преди 12 години

До номер 6 и 12. Смятам, че казаното от теб е доста правилно. Кой ги е определил тези за светии, кой е ходил на небето и се е върнал, че да каже, че този е небесен закрилник. Как точно се почита паметта и защо. Кой го е казал? Никъде в Библията не съм срещнал да почитаме паметта на светии, а още повече да е обяснено как става.

15

Анонимен

преди 12 години

Като гледам как е прокопсал народа през вековете.... Не се е случил световен пожар който да не ни е горял на главите. :(((((((((