85

Мариян

преди 12 години

Тия шитни са много зле!Samsung Galaxy S2 отдавна е с двуядрен процесор и 8-мегапикселова камера!Samsung винаги са по напред от тези негодници !

84

Инкогнито

преди 12 години

До 83: Офис пакета си го добавям след покупката - LibreOffice. Ако искаш да ме накараш да закупя MS Office, тогава и ти добави към цената на MBP Мас версията на MS Office. ;) Правилният Windows си е Home Premium (при все че никога не бих ползвал Windows, повръща ми се от това извращение), правилния дисплей съм го добавил така или иначе (Full HD-то), памет не мога да извадя (минимумът е повече от стандартното за MBP, но това не е важно и затова умишлено не повдигнах въпроса за паметта) и цената е точно тази, която посочих. ;)$1000 разлика. ;)

83

НаблюдателЕE

преди 12 години

Rmended configuration :-)

82

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ Инкогнито:Тц!Започни от Rmended configuration, добави правилния Windows, MS Office (MBP си идва със free пакет), добави правилния дисплей, добави/извади памет и гаранция и ще цъфнеш около $1900, което за доста по-тежък и с малък запас на автономна работа е ОК, според мен... :-)Следва да се замислиш над факта, че 80% от пазара на laptop-и над $1000 в САЩ се държи от Apple :-)

81

Инкогнито

преди 12 години

До 79: Не нервнича. Конфигурирай го отново и ще видиш каква е цената.Единственото обяснение за по-високата цена, до която си стигнал, е, че най-вероятно си конфигурирал HP Envy 17 3D, който е със стереоскопичен дисплей и очаквано е по-скъп от еквивалентния модел с обикновен FullHD дисплей. Въпреки това, мисля, че и с 3D дисплей пак Envy 17 е по-евтин от Macbook Pro. Познах ли? ;)Колкото до дпълнителното тегло с 9-клетъчната батерия - да, по-тежко ще е, но въпреки това $1000 тежат повече. ;)

80

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ thaddeus:Game laptop-ите са си отпимизирази за game-ване, ясно :-)

79

thaddeus

преди 12 години

Наблюдателен,При този клас лаптопи :) гейм машините, консумацията на батерията е много относителна. По книга е 4400 милиампера 6 клетъчна но пак е страшно относително. Има разни благинки, които пестят ток, но 4 часа максимум и то с къстъм биос...:)) Quosmioto беше с 9 клетъчна и я мореше за 2-3 часа, но това е разбираемо с тия две лами и двата харда..

78

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ Инкогнито:Ако спреш да нервничиш, вероятно някой ще ти повярва:- като конфигурирах HP Envy 17, цената му излезе доста по-висока- освен това, колко дълго ще работи с 9-клетъчния акумулатор и колко ПОВЕЧЕ ще тежи HP Envy 17, ясно ли ти е?

77

Инкогнито

преди 12 години

До 76: Това вече е смешно. Почти идентичен (видеото в Envy-то е 6850, т.е. по-добро от това в епълския лаптоп) на базовия Macbook Pro ($2499) HP Envy 17 струва $1550 с бонус 9-клетъчна по-голямата батерия (за да не мрънкаш, че 2.5 часа са ти малко) и ти пак намираш "кусури"? 10% по-тежък? Сериозно?Извади си главата от ***, моля. Показах ти напълно конкурентен (като качество на изработка, като производителност Envy-то "бие") на Macbook Pro лаптоп, който струва $1000 по-малко.

76

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ thaddeus:Ако откриеш колко време работи на акумулатор GE620DX, напиши, изглежда е тайна :)Apple НИКОГА не е била толкова ДОБРЕ от гледна точка на ПРОДУКТИ и БИЗНЕС, колкото ДНЕС :)

75

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ Инкогнито:От какво трябва да остана изненадан?- че тежи с 10% повече от моя MacBook Pro 17"?- че работи на акумулатор до 2.5 часа? Ами тези 2.5 часа са смехотворни, това не laptop, ами desktop PC с акумулатор. Отиди на сайта на Apple и виж колко издържа един MBP 17" при по-ниско теглоЕстествено, че при такива недостатъци, HP ще го продава с намаление и за да се продава...

74

Инкогнито

преди 12 години

До 73 HP Envy 17. Отиди на сайта на HP и си конфигурирай един - ще останеш изненадан. ;)

73

thaddeus

преди 12 години

Вкусовете са ни коренно различни, аз не си падам по външен вид и дизайн, предпочитам да наблягам на това което е под корпуса. И тъй като получавам персонална подръжка от MSI използвам техни продукти предимно. Към момента с GE620DX, преди това с Quosmio беше голямо и тежко но пък с 2xGTX9800+ огромна видео мощ съчетана с core2 quad.Двамата с теб сме в съвършенно различни ленти...но ябълката не е това което беше

72

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ thaddeus:Очаквам повече quality от теб, не ми изреждай серии, а няколко конкретни модела с i7, да ги погледнем.

71

thaddeus

преди 12 години

Lenovo IdeaPad си падаш по лъскавите неща. SONY VAIO S серия изглеждат наистина добре (не съм фен на тези марки но съм имал вземане даване) падам си по груби машини. И двата са до 2000 лв.Иначе си падам по Quosmio...

70

Анонимен

преди 12 години

Do 62Каква фантастиха бе? Влизм в колата закачам го на холдера , натискам сар хоум апликацията и съм готов!(а мога и войс команда)Това ми е и Джи-пи еса !

69

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ thaddeus:Вместо да теоретизираш относно маркетинга, сякаш маркетинга е най-важното в света, разкажи за наблюденията за лаптопите от високите класове и техните цени, конкретно. Go ahead

68

Анонимен

преди 12 години

@ Инкогнито:Инсталирането на Mac OSX на wintel hardware не е тривиално и е moving target, след всеки малък или голям update на Mac OSX.Mac OSX не е само бързодействие, а и функционалност, която не винаги се постига, особено при laptop-ите, поради разлики в power managment-а.

67

thaddeus

преди 12 години

НаблюдателенА какво ще получа когато на лаптоп инсталирам OSX?Всъщност като се замисля, четенето и преписването от гугъл не ти помагат. Има доста модели лаптопи във високите класове, които могат съвсем спокойно да се похвалят с прекрасен дизайн.Явно ти си добре облъчен от маркетинга на ябълката. Казано по друг начин, ако добър маркетинг ти каже че iPatato e супер cool ти утре ще обясняваш за балансирания дизайн и тнт на iPatato book pro

66

Инкогнито

преди 12 години

До 66: Ако инсталираш Mac OSX на хардуерно ИДЕНТИЧЕН компютър на някой Епълски модел, ще получиш продукт със същата производителност, факт. Точно това дума thaddeus и съм напълно съгласен с него.