384

чиба...юбряяя...

преди 12 години

ако 4 години парите от еврофондове стигаха до земеделци и животновъди който наистина сееха и отглеждаха щеше да имаме производителност,икономика,щеше да ни трябват пътища тогава за да извозваме продукцията...ама милионите изчезнаха накъде,банките взеха ипотекираните земи и жилища на производителите...

383

Деница

преди 12 години

Бойко ще обяснява на Света как да се справи с кризата. Ако заплатите и пенсиите на всички страни от ЕС станат ниски като нашите, лесно ще излязат от кризата... Ето това е мъдра мисъл на едно българско светило! Но явно има много българи, които подкрепят мнението му, щом са за неговия човек. Късмет!...

382

Анонимен

преди 12 години

Росен е модерният президент, другите са гола вода.

381

rumen221

преди 12 години

Приятели, Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА, защото в България СИ ИЗРАБОТВАМЕ ПАРИТЕ за нормални заплати и пенсии, и за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... ТРЯБВА САМО, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? - Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага с 37,5% данъци и осигуровки както при всички нормални българи (сега ДАНЪК ДЕВИДЕНТ е само 5%...!), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!! Народе!!!!- МИСЛИ ЗА КАКВА ПОЛИТИКА ГЛАСУВАШ!!!

380

Анонимен

преди 12 години

Народа не е забравил, кой го окраде 20г. подред и вижда кой 2г. строй, какво ли не всеки ден, по един два обекта се финализират. Зад всяка линта стои трудът на хиляди работници и обекти за няколко мил. И най-важното те са видими не са мечти на червен демагог.

379

ив

преди 12 години

Да и аз смятам така, че тази двойка на ГЕРБ са най-добри и заслужават да спечелят!

378

Анонимен

преди 12 години

Най-добрата кандидат президентска двойка е Плевнелиев и Попова и смятам, че те ще спечелчт на изботите! Ще гласувам за тях!

377

acho

преди 12 години

Всички ми харесват- и Мигленчето Кунева, и Калфин и Плевнята и Стефан Данаилов. Много са готини. Всеки от тях заслужава да е президент. Обаче предпочитам президента да е мъж. И снажен. И да знае езици. И да говори аргументирано. Обаче ако е Плевнята ще си ходи заедно с другите след две години. Не може четири години да ми се оправдават,че е криза и няма пари. Всъщност от последните 22 години само при Станишев нямаше криза. И никога не се е оплаквал ,че няма пари в държавата.

376

йордан

преди 12 години

Тъжно,много тъжно е когато се четат по голямата част от коментарите,типично посткомунистическо мислене на комплексари,които смятат ,че днескашния хал е постижениение на ГЕРБ.Всъщност трябва да си много ***,или да си привърженик на друграрите,които най нагло ни окрадоха и създадоха така нар.опитни комунистически полтически *** като др.Калфин и др.Пръмова,които отдавна се хранят от европейската номенклатурна ясла.И вие оплювачи ни карате да гласуваме за мазните и самодоволни политици,баста

375

Бенита

преди 12 години

А бе ГЪРБАВЧЕТА то и на времето СДС пееше"Последен валс,сбогом любима".Бяха спечелили с малко,но завинаги,пък на тези избори я вземат 2%,я-не.Кой се сеща сега за тях,един файтон избиратели.А БСП може да го докара до 22%.Така,че след някоя и друга година може и ГЕРБ да има 2%.Къде е НДСВ?А замълчете малко.София не е България! Бабите по селата няма да се возят по магистралите на Б.Борисов. За тях е важно,че мизернити им пенсий не са мръднапи от 2 години,а животът с колко е поскъпнал?

374

Анонимен

преди 12 години

Да гласуваме с осмица срещу Дянковата пица!

373

Боснесмен

преди 12 години

Ако в тази статия пише ,че Плевнелиев е преборил Кунева ,вие сте или пияни или прибрали пари от реклами

372

Избирател

преди 12 години

Да посъветвам 382 - Калфин е мнооого *** и мазен, като прибавим неграмотния майор Деянов към него и като имаш предвид, че Доган ще гласува за тях на втория тур, тогава *** и гласувай за някой друг и така ще им кажем ЗБОГОМ на комунистите- баш богаташи!!!!!

371

Анонимен

преди 12 години

От началото на януари тази година съм с 2 неплатени дни за всеки месец,а съм пред пенсия. ГЕРБ ли - НИКОГА. Завсики друг,но за тях - не.

370

Анонимен

преди 12 години

За кого да гласувам бе,хора?Плевналиев като говори и още малко ще заплаче. Това ли ще е главнокомандващият на армията? Добре,че е баба Марга от време на време да обеснява какво е искал да каже.Калфин внимава Данаилов да не му каже "внимавай да не объркаш нещо"Кунева беше съгласна със всичко като главна преговаряща при влизането ни в Евросъюза.Главна виновница за затварянето на реакторите в Козлодуй.За кого да гласувам бе хора,посъветвай те ме!

369

mind twist

преди 12 години

"Кой води най-успешна предизборна кампания ще видим в деня на изборите." - Това е съвършено неправилно. Може да мине и за манипулацийка, но е спорно. Според това изкаване, предизборната кампания е определяща а не формираното мнение за политика до тук. Според мен може най-добрата кампания и избрания политик да са различни.

368

Анонимен

преди 12 години

379 - това е твоето мнение !Плевнелиев си е супер - с удоволствие ще гласувам за него - ще се радвам да имаме такъв президент- човек на новото време-креативен- умен работлив и кадърен.

367

Българин

преди 12 години

Горко ни приятели,Каквито са социолозите ,такива са и кандидатите.Професионалиста ,завършил електроника се вживява като строител на магистрали.Безпартийният "мениджър" стана изведнъж партиен кандидат с "ясни приоритети" начертани от "бащицата"Гледахме дебата.Трудно тези "сладурани" ще ни излъжат кой се е представил най- добре.Не в това обаче е проблемът. Истината е ,че Плевнелиев е политик без физиономия . Той е и ще бъде " кукла на конци" в ръцете на Б.Б., Цв.Цв. и т.н "партийни величия "

366

_

преди 12 години

На първия тур мисля да гласувам за народното недоволство - Сидеров или Витков (макар и да не е хубаво да ги сравнявам). На втория тур според ситуацията, но ще се опитам да избера по-малкото зло.

365

Анонимен

преди 12 години

и Калфин и Кунева са едни лапачи на пари от данакоплатците.Сега получават заплати по 15 000 евро по същия начин.