36

До № 62

преди 12 години

Не е справедливо, да не оценяваш положителното влияние на наркотиците и алкохола върху истинските артисти и творците като цяло.

35

до 61

преди 12 години

Със сигурност не съм толкова елементарна като теб. И да, пи ар-ът също е изкуство, но не и в България, де, но това ти няма как да разбереш.Пусни си някоя чалгийка да си оправиш настроението

34

мълчание......

преди 12 години

Ван Гог е рисувал по една картина всеки ден и нищо друго не е искал-само да рисува....Неговите картини са вдъхновявали артисти и са въздействали положително на обикновеннитехора-ВИНАГИ!!!!

33

ева

преди 12 години

Много елементарни хора пишат тук. Явно Тв Планета тотално им е промила мозъците, а нивото на обща култура е под критичния минимум. Преди да давате мнение за изкуство е добре да сте запознати с него. В противен случай просто вредите на зрението и очите на малкото останали нормални хора.

32

Светльо Александров

преди 12 години

Дали научно-фантастичният писател Север Гансовски не е излязъл прав и някой наистина да се меси брутално във времето?За тези, които не са наясно за какво говоря, да прочетат повестта на С. Гансовски "Винсент Ван Гог"

31

до 52

преди 12 години

Ха ха ..свещенна простота.

30

до 45

преди 12 години

Салвадор Дали е *** един от малкото *** дето са оставили нещо на света.

29

До 39 и други такива

преди 12 години

За съжаление в Орсе няма почти нищо. Много е по частни колекции. На тоя свят ако имаш пари можеш да имаш всичко независимо че не ти трябва, достатъчно е това че други го искат. А на индивида стоящ зад коментар 40 мога да кажа да си слуша Нина Николина и да не си мъчи мозъка

28

Анонимен

преди 12 години

стига с тези битовизми, ван Гог не е да го окачиш в хола си и няма нищо общо със съвременната конфекция дето я виждаш в хотелите.Най харектерното за ван Гог е техниката му - ще забележиш едрия щрих на автопортрета му по-горе. Посети музея Орсе в Париж и ще видиш, с какво изпъква този художник или просто потърси в мрежата и другите му картини.

27

magare

преди 12 години

за вкусовете не може да се спори, в изкуството всичко е въпрос на вкус, аз харесвам Реноар, но Ван Гог е друг просто.

26

до 40

преди 12 години

О НЕ ТИ НАИСТИНА СИ КУХ И ДЪРЖИШ ДА ГО ПОКАЖЕШ И ДОКАЖЕШ.жалкооо

25

Гуми и Джанти

преди 12 години

За мен това е най-велият художник. В Орсе, Париж има зала само с картини на ван Гог, която изпъква пред картините на съвременниците си, които също са големи имена. Освен това е интересен и като житейска съдба.

24

до 36

преди 12 години

Ха ха азис е ''извънземен''....ох хубава работа ама......Браво на братята руснаци ....осмяха на *** дъто''

23

до 31 и 32

преди 12 години

Тц не щъ дебатче......на не искам да ходя...жена съм.Но иначе сериозно по добре Винсент ван Гог но не и азис/нарочно с малка буква/.

22

Дърт Комунист

преди 12 години

То ако не са британски ще са американски учени,как го правят тия хора ,незнам !

21

и 23

преди 12 години

Да не се обидиш.....ха ха ха....

20

до 24 25 26

преди 12 години

Мнооого си кух....по добре не коментирай а си пусни нещо от азис и мятай гюбеци.

19

до 3

преди 12 години

......твоят интелект е наистина доста нисък и струва ми се, че при теб е природно- искам да кажа, че и две висши да завършиш- все тая...по този въпрос

18

обичам този човек

преди 12 години

При каквито и обстоятелства да е загубил живота си този човек, той е един неповторим, самороден талант, с огромен заряд, с труден живот, изживял и изболедувал вяка картина и умрял непризнат и беден. Голяма, красива душа. Бог да го прости и вечна му памет.

17

Анонимен

преди 12 години

ВЕЛИК Е!!!