215

Анонимен

преди 12 години

Като направят библията по евтина от меката с две перфорирани ивици, ще лиша *** си от лукса на мекото и почвам да потребявам словото на просветените за жизнено важни нужди.

214

До 195

преди 12 години

"Мъчи ме обаче един въпрос - защото когато българи умират, им слагат кръстове, след като са неверници? По традиция?"Да, по традиция. Като знаеш отговора защо питаш?

213

До 209

преди 12 години

Точно защото не са я чели, затова имат морал.

212

до 212

преди 12 години

и как Сашко Великиот Дзвер прегънал коляно пред юдейския първосвещеник в Йерусалим, без изобщо лично да е стъпвал там

211

Анонимен

преди 12 години

Колко са прости западняците. Да пуснат искане до МАНУ Фиром и ще им дадат детайлна справка за всеки пасаж от библията и съответният античен македонски автор.

210

Анонимен

преди 12 години

Доста тъпо. Освен да покаже колко преводачи са превеждали библията, друго няма да стане.

209

Анонимен

преди 12 години

Хм. Маймуните не четат Библията, нищо не четат, и пак имат морал и си помагат в беда.Хората четат Библията (по някъв свой начин), четат и други книги за морала и пак го нямат и не си помагат в беда.Нека всеки си направи изводите сами.

208

l.s.d.records

преди 12 години

Даже и маймуните имат морал и си помагат в беда - интересно те как са прочели Библията :D

207

до 195

преди 12 години

не се мъчи, това е ритуал, необходим за близките, традиция във всички точки на планетата, още от паганско време се слага знак в памет. пирамиди, могили, кръстове, камъни, паметници, надписи, парчета плат, вещи разни... по нашите земи от времето на Борис - най-често кръстовеотскоро имаме и традицията да лепим и забождаме некролози на всеки стълб, врата и дърво, което ни се изпречи, тъй като никой вече (и от страх) не ходи на гробищата и няма как да подадеш (да споделиш мъката си) за мъртвите

206

TheMadHatter

преди 12 години

Някой знае ли колко "свещени" книги има? И всяка една е провъзгласена за истинските думи на бог. А някой знае ли колко бога има? За всички останали и вие сте атеисти... ние сме направили просто една крачка повече... както и 95% от научните среди ;]Вярващите излизат пред света с ред теории и е техен дълг да предоставят доказателства. Не е дълг на не вярващите да ги опровергават. Истината не се страхува от въпроси драги вярващи. Едва ли и вашия бог се страхува.

205

l.s.d.records

преди 12 години

Вярвам, че помагането на хората в беда е нещо добро. Ето, вярвам в нещо добро. Сам стигнах до тази велика истина след много мислене и пет задълбочени прочита на Библията. :D

204

l.s.d.records

преди 12 години

Какво значи да вярваш в нещо добро. Нещо добро си е нещо добро, какво има да се вярва в него? Да не би "нещо добро" да е истина или неистина? Бихте ли перефразирал въпроса си?

203

l.s.d.records

преди 12 години

Къде към казвал, че ми е безразлична? Напротив, наболяла тема ми е. Виждам адски много глупост по света и не ми е приятно хората да се правят на *** и да ги зарибяват от малки на неща, които са доказани лъжи още опреди 200 години.

202

Анонимен

преди 12 години

Не, ти изопачаваш думите ми и пак се питам защо пишеш 15 коментара по тема, която ти е безразлична, оставам с впечатление, че егото ти се бори с нещо:-) А когато те попитах вярваш ли в нещо добро, ти ми отговаряш, че виждаш, че престъпленията са лошо нещо. Какво те питам аз, какво ми отговаряш ти. Аз желание за диалог имам, но ти имаш болезнена нужда да се подиграваш. Между другото не е изключено някой твой дядо или прадядо да е ''*** животновъд'', уважавай ги. Пази, Боже сляпо да прогледа...

201

къде, Томасе,

преди 12 години

виждаш логически доказателства за Бог, в оня сандвич с изображението на Христос ли?

200

l.s.d.records

преди 12 години

"Тези неща къде въобще си ги чел?" в Библията, която ти очевидно си я чел, а я "чувстваш със сърцето си".. :DЗначи искаш да кажеш, че докато чета нещо, трябва предварително да съм предубеден, че е истина, иначе няма да стане магията? :D Ти за луд ли ме мислиш, или какво? Не съм *** животновъд и съм дарен със способността да мисля критично.

199

TheMadHatter

преди 12 години

Във версия 2 на програмата ще има опция кой от какво психическо заболяване страда.Защо имам предчувствието, че ще има педофил?Да няма само мюсюлманите да имат педофил я?Томасе ти си ***.

198

l.s.d.records

преди 12 години

В какво добро вярвам? Ами то не се налага да вярвам, то е очевидно. Престъпленията са лошо нещо, не ги правете. Помагайте си един друг. Не ми се налага да прибявам до свръхестествени божества за да видя очевидното.

197

l.s.d.records

преди 12 години

В Библията има инструкции как да биеш роба си, как да изнасилваш жени, да убиваш с камъни този и онзи, включително децата си, ако не те слушат.. И това е Великата Книга, от която черпите морала си? Трябва да си с акъла на *** животновъд, за да се вържеш на каквото и да е от тази древна, гротесктна глупост. :D

196

Анонимен

преди 12 години

Очаквам от records, който не вярва в Господ, да ми каже в какво добро вярва? Да посочи, да изброи... искам да видя отговора:)