140

Анонимен

преди 12 години

Работя в БАН като физик за 236 лева. Шефа има проект за 350 000 евро от които не дава нищо, нито за хонорари, нито за наука по какъвто и да било начин. Затова: Незабавно да се спрат всички научните проекти. Документите им да се изземат от прокуратурата и да започнат разследвания. Защо трябва да е нормална да напишеш проект че еди кой си институт ще свърши работата, че не си длъжен да даваш хонорари и да си лапнеш паричките на частно.

139

Продължавайте така!

преди 12 години

Още малко, още съвсем малко и в страната няма да останат не само учени, лекари, хора на изкуството, но и последните завършили гимназисти. Какви висшисти, скоро няма да достигат и среднисти в България!

138

darcas_real

преди 12 години

Аз искам да съм шеф на Катедрата по Философия на БАН. Ей тва ми се работи и ми е детска мечта.

137

opel

преди 12 години

Бюджет 2011 .ЗА подслушване 100 милиона лв.ЗА БАН- 60 милиона лева.Така е кои за каквото е учил.

136

Анонимен

преди 12 години

Просто нямам думи...

135

belalov

преди 12 години

Разходите за метеоролозите са напълно излишни! Времето ще е таково каквото нареди Б.Борисов!

134

До # 124

преди 12 години

Забравил си да споменеш да спрат заплатите на магистратите, а тези с червено минало или потомци на БКП-велможи да ги пенсионират или изгонят от системата - става въпрос за Греув, Ив.Колев, Караиванова, Г.Колев, Б.Велчев, Мингова, Малкия пъпеш и т.н. Та именно те съсипаха съдебната система и назначиха некадърници и такива с милиционерско образование на важни постове! Да добавим - от 56-хилядната армия на Цецо Цветанов да останат половината. И без това *** ги бият като тъпани.

133

Анонимен

преди 12 години

В нормалните държави метеорологичните институти се издържат на пазарен принцип, а не от държавна субсидия! Вестници, телевизии и т.н. си плащат за информацията. Срещу отделно заплащане всеки организатор на събитие на открито също може да иска детайлна метеорологична прогноза за конкретното място и т.н.Сеизмолозите също продават детайлна информация на строители за очаквани бъдещи земетресения, на на нашите учени най-лесно е да чакат на държавната хранилка!

132

Мери

преди 12 години

Орязаха заплатите на учените в БАН - тези, които са единствената ни надежда за запазавне на някакво ниво... Това звучи като прощаване с науката, а онези чиновници от ЕС ни искат 40% от хората с висше образование до 2020 г.! За сметка на намалените заплати на учените, топмагистрати с научни титли и звания - такива като проф.Л.Груев, доц.Б.Велчев, проф.Мингова - шеф на ВСС пледират и уреждат магистратите, и себе си разбира се, с 13-а и 14-а заплата заради това, че от ЕК всяка година пдчертават, че съдебната и изп.власт са мафиотизирани! Г-да учени от БАН, вие на мафиоти и хара с 2 пръста чело ли разчитате да ви оправят заплатите?! Или на тези, които посл.Макълдауни подигравателно нарече garbages, или на политиците, наречени от същата г-жа клоуни и шарлатани? Не падайте толкова ниско!

131

123

преди 12 години

Така е за *** може по милиард и половина евро на година да се дават, а за БАН няма заплати! Чудя се кои ли са по-важни за държавата.

130

Sony

преди 12 години

Do Wiktor: Abe kaput ti ili rodata ti she davat prognozi ,sas takiva bezmozachni tapaci se zakopa darjavata.

129

Кокс

преди 12 години

Добре, нека да сме обективни. Пари няма, БАН не е достатъчно ефективна структура, затова хората на възраст трябва да се пенсионират, също така непроспериращите звена, трябва да им се намали щата. Проблемите са големи, и нашите възрастни хора са работили и са градили държавата, но 150 лева пенсия сега, на някой не му ли е жално от тази работа. Но кажете какво да правим, ние гражданите ?

128

Sony

преди 12 години

Interesno GLAVURDATA BOIKO dali she namali parite na tezi v parlamenta i ministerstvata.No me samniava dali mu stiska vse naroda go otnasia ,taka she bade dokato tarpim tezi tartei raznocvetni i tem podobni.

127

Schutzstaffel

преди 12 години

Гербераското управление добре се грижи за пътникопотока през терминали 1 и 2. Лекари учени, специалисти. "Миячи на чинии" също. Накрая в България ще останете пенсионери, милиционери, депутати, група чалгализирани наркоманчета, които и за миячи на чинии не стават и ***.

126

Светльо

преди 12 години

Аз работя в БАН. В моята секция има трима млади души под 30 години и аз съм най-младият от тях.. Работя за малка заплата и не се оплаквам. Дишам ежедневно всякакви химикали и си вредя на здравето. Не се оплаквам... Но нямате ли срам, дето казвате, че сме си клатили краката? Като толкова ни мислите за лапачи и хрантутници, елате да работите за тези пари при нас, със същите опасни химикали и реактиви... да ви видя каква песен ще запеете... защото на мен още ми прилошава от днешната работа

125

wiktor

преди 12 години

Тия алкохолизирани старчета са за уволнение, а не за намаляване на заплатата.

124

Анонимен

преди 12 години

Нека спрат заплатите и на депутатите, и на министрите. И бездруго тези нагли и крадливи кретеноиди нищо не вършат, за какво да харчат парите на българите?

123

Анонимен

преди 12 години

Явно на гербавите мързеливи *** и хрантутници не им трябва ни наука, ни култура, ни образование, нито метеорологични и сеизмологични прогнози. Вождът им Боко Велики ще им обещае, че ще спре всякакви бури, наводнения и земетресения до второ нареждане, те ще го зяпат в устата и ще му ръкопляскат за всяка простотия. Пък и прогнозите за времето могат да се издават от МВР /стига да им остане време от опазването на бандюги и ***/, те и бездруго са способни на всичко!

122

Анонимен

преди 12 години

Е какво чакат тогава, да им направят заплатите 400 ли ?Да тръгват към Европа ,нали са големите, световни учЕни .... кво са ревнали ....хрантутници !

121

Анонимен

преди 12 години

щото те сеизмолозите и банаджиите предотвратяват заметресения нали, и наводнения АХАХХАХАХ ***