41

До 40

преди 12 години

Да, има си цяла наука з атези неща и тя се нарича сеизмика, но не е сеизмология. Едно земетресение винаги може да се различи от взрив, даже и от студент-стажант по сеизмология.

40

Анонимен

преди 12 години

На 11.10.2011г в 22:49:09 местно време в Добричко е отчетено земетресение с магнитуд 4.1 бала, с епицентър Сърнино, на 11.4 км от Рогозина, където се намира сондажа на фирма "Русгеоком", алармира медиите Мариана Христова от Гражданска инициатива за забрана проучването и добива на шистов газ по метода на хидравличното разбиване. От сдружението посочват как фирмата твърди, че ще добива конвенционален газ и няма да ползва хидравличен удар, но достъп до информация за технологията и работната и Трусове могат да се получат от преминаване на шокова вълна, която се генерира чрез подземен взрив в шахта. Тази шокова вълна се разпространява на дълбоко и често има странично движение не земните пластове. По начина, по който се отразяват шоковите вълни се определя какво може да се намира в съответните пластове

39

До 11

преди 12 години

От както съществува Земята, нейните магнитни полюси мигрират. Това не е никаква аномалия и се учи в университета. Явно някой не си е чел "букварите".

38

Анонимен

преди 12 години

Компанията"Шеврон"e осъдена за 8.6 милиарда долара от съд в Еквадор за причинено замърсяване на водите и почвите при добива на шистов газ,след 8 годишен процес. Хиляди хора са с тежки заболявания.От Шеврон нагло заявяват, че ще платят когато"Адът замръзне ???

37

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ,ЛИ...

преди 12 години

...ДАЙТЕ ДА ПОСТРОИМ ЕДНА , АЕЦ--ТА ДА ИЗПУКАМЕ БЪРЗО , КАТО "МОДЕРНИ ХОРА"!НАС , "ЦУНАМИ ", КАТО В ЯПОНИЯ --НЕ НИ ТРЕБВА!НАС АКЪЛА НИ Е ,КОЛКОТ АСПИРИН.....ЗАТОВА СЛУШАМЕ ПИКАЗКИТЕ НА "РУСКИТЕ ПИЯНИЦИ"...И ПРАВИМЕ АТОМНИ КОВЧЕЗИ,..... ЗА "НАПРЕДНАЛИ"!

36

Godlike

преди 12 години

при пълнолуние стават най-често земетресения заради повишеното притегляне на Луната

35

сондата

преди 12 години

Давайте сондиии , копайте братяяя

34

varnenec

преди 12 години

Земетресението се е получило,защото Искра Фидосиева е правила нощно къпане в морето

33

Анонимен

преди 12 години

Боко Тиквата е на кърък за България. Каквото пипне се проваля или поскъпва!

32

Анонимен

преди 12 години

22:40 часа снощи земен трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разлюля Добрич, съобщиха информационните агенции. С днешна дата е предположението, че земетресението, което накара града да будува, може да е било предизвикано от подземни взривове на фирмата Русгеоком, която има постоянен сондаж в близост до село Рогозина, съобщава Агенция Блиц.Електронното издание plovdiv-online допълва, че епицентърът на земетресението е бил село Сърнина, което е на 11, 4 километра от мястото, на което Русгеоком извър

31

anonimen

преди 12 години

Я не се плашете толкова!!!!Каквото има да става - ще стане !!!!

30

Анонимен

преди 12 години

Имам собствена статистика, която показва, че често стават земетресения когато има рязка промяна във времето.

29

Анонимен

преди 12 години

fil4oooo,aide posapri se be..ako citiranata firma imashe energia do razklati varnensko steshe da ia prodava na kaputi kato teb.opitvash se da si krtkovremene *** do sledvastoto zemetresenievrni se u 6 klas i si pregovori osnovni nesta ot fizikata

28

Отново Филчо

преди 12 години

22:40 часа снощи земен трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разлюля Добрич, съобщиха информационните агенции. С днешна дата е предположението, че земетресението, което накара града да будува, може да е било предизвикано от подземни взривове на фирмата Русгеоком, която има постоянен сондаж в близост до село Рогозина, съобщава Агенция Блиц.Електронното издание plovdiv-online допълва, че епицентърът на земетресението е бил село Сърнина, което е на 11, 4 километра от мястото, на което Русгеоком извършват сондажните си дейности.От фирмата отказват достъп до информация, която би дала светлина върху това каква е технологията, работата и програмата, по която добива шистов газ. Единственото, което заявяват от там, гласи, че по време на работния процес не се използва хидравличен удар, а единствено конвенционални методи.Това, оказва се, не е точно така, защото от страна на Гражданска защита вече е заведено дело, целта на което е да се забрани проучването и добиването на шистов газ чрез хидравлично разбиване. Пояснението, което се дава, разкрива, че преминаването на шокова вълна, генерирана от подземен взрив в шахта, може да предизвика земетресения и то много по-мощни от това, което изкара жителите на Добричка област снощи извън домовете им.

27

До 24

преди 12 години

Официален бюлетин на Болкан метео:"На 11.10.2011г в 22:49 местно време е отчетено земетресение с магнитут 4.1 бала, с епицентър Сърнино, на 11.4км от Рогозина, където се намира сондажа на фирма "Русгеоком"! Изпълнителят твърди,че все още не е достигната дълбочината за хидро-удар."

26

ot 25

преди 12 години

za 20-ti

25

Анонимен

преди 12 години

Aktivizirat se vulkani,uvelichava se chestotata na zemetreseniata..Narushava se magnito sferata koiato ni pazi ot slanchevia viatar,alfa i beta lachenieto na Slanceto

24

До 22

преди 12 години

Едно проучване е невъзможно да доведе до земетресение, да не говорим че в момента никой не проучва, да не говорим че и добива на шистов газ не може да причини заметресение над 2 по Рихтер и то само в областта на добива.

23

До 17

преди 12 години

Аз ти предлагам да се изнесеш на палатка или сам да си построиш къща /колиба/!

22

Филчо

преди 12 години

Нали сте наясно,че само на 10 км оттам се пручва за шистов газа?Та-сещайте се....