18

Анонимен

преди 12 години

Не пречете на Дечо,нека слага камери навсякъде.Така ще се затегне дисциплината сред колектива.

17

Анонимен

преди 12 години

Абе хора,ако си пациент и особено в реанимация или операционна където си гол никоx няма право да те снима нито доктор нито министър БЕЗ ТВОЕТО ИЛИ НА БЛИЗКИТЕ СЪГЛАСИЕ ЗА ТОВА

16

наблюдател

преди 12 години

За това, че условията в Държавата позволяват да се развиват корупционни схеми, не обвинявавайте тези, които ежедневно спасяват хора. Дали пък Директора, чиято заплата се изкарва от тези хора, е толкова честен и загрижен за пациента. Интересно как си живееха добре до сега?!

15

osata

преди 12 години

до 13 - какво искате да кажете с това "синът Ви не е имал шанс" ? Ако живеехме в нормална държава или ако имахме достатъчно пари да бъде опериран там, тогава съм сигурна, че щеше да има шанс! Защо не беше направен скенер и защо след като месец и половина след втората операция направихме ЯМР, се видя, че почти нищо не е изрязано? Не, не можете да ме убедите! Нямаше шанса да се роди в "бяла" държава, там е истината!

14

UK

преди 12 години

Айде, да ходят. С този манталитет там няма да ги изтраят. Избор на екипи, плащане на консумативи, комисионни и т.н., повече ми прилича на търговска фирма. 4 хиляди лева + рушвети + комисионни и това им е малко. Със сигурност никъде няма да ходят. Нама да изпуснат кокала, ама са и арогантни и цинични. И други българи са учили и не са по-лоши професионалисти от тях но работят за 800-1500 лв. И наистина в много държави се записват операции и данни от уредите, но тука кой ли ще ги осъди за убийство.

13

баба-лекарка

преди 12 години

Консумативите слагат доста пари на масата! Никога няма да изпуснат кокала. В Чужбина изискванията са големи, заплатите също, но най-важното е, че интересите на пациента са защитени.Тука НЗОК работи за лекарската мафия, последното, което ги интересува са заплатите.Г-жо осата съжалявам за загубата Ви, но истината е, че синът Ви не е имал, шанс, каквото сте могли, направили сте. Животът продължава дори сле най-големите лични загуби. Само господ не изоставя никога!

12

Лилов

преди 12 години

Става дума да се осигурят едни комисиионни от фирма "Фаркол", която е част от Софарма. А къде ли е работил Дечо?Огнян Донев е приватизирал здравното министерство. Мижавия здравен министър също му е слуга.

11

Анонимен

преди 12 години

Абсолютно съм съгласен да се документира всяко действие на хирузите!Пациента е под наркоза и не може да види какво правят с него...живота му е в ръцете на екипа и ако направят гаф и се случи нещо непоправимо винаги ще намерят с каква диагноза да се измъкнат от отговорност.Това,че щели да снимат гол пациента е измъкване от страна на лекарите! Както пациента подписва преди операция,че е съгласен с упойката,така ще подпише и че е съгласен да го снимат!А голотата винаги може да се прикрие максимално

10

Med sestra

преди 12 години

Не ми е ясно защо се притесняват в цял свят операциите се заснемат с учебни и др цели.Колкото до консуматива тука е до борба кой ще вземе комисионна от дадената фирма и уверявам ви става въпрос за доста пари около 1/3 от ценатана съотв. консуматив.

9

До 3

преди 12 години

Изобщо даже не е неморално. Ти не знаеш на какви неща са способни нашите лекари докато пациентът е под упойка. Записите от тези камери са конфиденциални, за разлика от клипчетата, които се заснимат с мобилни телефони по време на операция на "забавен случай".

8

Съвестен Гражданин

преди 12 години

Аха, май искат да махнат камерите, че да не се вижда как вземат рушвети...И да им намалят заплатите (примерно с една хилядарка), пак ще се натискат на местенцата си, въпреки, че заплашват да избягат в чужбина. Такъв гювеч като тука изтърва ли се?...

7

osata

преди 12 години

Т.е. за 5 години екипите там се овълчиха, а за моралната страна на въпроса не искам да говоря... Живея с огромната болка, че не успях да дам още няколко години живот на сина си...

6

osata

преди 12 години

Даааа, ще взема отношение, тъй като синът ми беше опериран 2 пъти там. За първата операция - моята огромна благодарност! Не така се оказаха нещата обаче с втората операция - платихме за избор на екип, но се оказа, че професорът светило не го е оперирал, т.е. излъгаха ни. Почти нищо не беше изрязано, за което имах съмнения, тъй като след втората операция не направиха задължителния скенер, както беше първия път... Синът ми почина, а може би щеше да е жив още няколко години...

5

Анонимен

преди 12 години

не знам дали така ще мислиш ,ако си броил 2500лв за избор на екип, а те оперира някой стажант и се наложи да се върнеш отново след някой месец...или недай Боже отпътуваш към Вечните ловни полета

4

Анонимен

преди 12 години

Д-ре Дечо Дечев,ти по какво си лекар бре?Аман от такива писарушки,дето се кичат с титлата "Д-р",а не са хващали скалпел и не са писали рецепта от 15 години!Вън!

3

3,14

преди 12 години

Не ме интересува причината поради която са камерите в операционната - дали да снимат пациентите или да следят лекарите ! Въпросът е, че изобщо ги има !!!! А това е ужасно и неморално !

2

БОЛЕН

преди 12 години

Тези шефове на болници са такива хиени ,че костов и доган взети заедно са като вакли агънца!!От всякъде си пълнят джобовете !! Зная ,че във всяка болница където са поставени кафе -автомати вземат по хилядарка на месец!!!

1

електорат

преди 12 години

ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИИ!!!