85

Илияна

преди 12 години

Образованието може да е безплатно, но се сещам (може и да греша), че издръжката си я поемаш сам. За държава с такъв висок стандарт, ще излезе доста солено.

84

spas

преди 12 години

Аз също съм емигрант и ви казвам да спрете малко с хвалебствията за западняците... Да по-висока заплата получавам и мога да спестявам и да си позволя два пъти в годината да ходя на почивка със семейството, но така или иначе не ми ги давайте за пример тукашните хора. Злобни, Надути, Стиснати, Затворени... Да не говорим за проблемите с образование, здравопазване, емиграция... Лошото е , че прилапват нашите кадърни кадри, даже много по-кадърни от техните и ние сами си разрушихме това което имахме

83

asdasd

преди 12 години

Do star u4itel : Daskale, prestani s tvoeto komunisti4esko mislene i prestani s tezi iztarkani u4itelski lafove otnosno " unikalnite ni umstveni vazmojnosti". Qsno e 4e vie u4itelite ste nad bogovote daje.A otnosno obu4enieto v Sweden ne si misli 4e nqma svedski u4enici - jestoko se laje6. Prosto horata imat strahotna sistema i pove4eto sled kato zavarsat srednoto si obrazovanie predpo4itata da zapo4nat rabota. Tova e taka zashtoto imat hubavi zaplati. A ti kato si patriot raboti za 500 lv v bg!

82

Анонимен

преди 12 години

biagaite i v balgaria poveche ne se vrashtaite .............

81

kuklata

преди 12 години

Вие за мене сте "лъжепатриоти".Да българка съм не ме е срам да го кажа,както и не ме е срам да кажа,че България е супер мизерна,хората са злобни,невъзпитани и вечно начумерени.Живяла съм в Гърция,където са много напред.Най вече откъм отношение и възпитание.Спирам дотук,за да напиша по същество,че много се чудя сега къде да запиша висше: Холандия,Финландия,Дания,Италия,Германия,Шотландия,Франция,Чехия,Белгия,Швеция.Изборът е голям.Знам само,че няма да е в България.Дайте някой съвет.

80

kuklata

преди 12 години

Нямам намерение да споря с хора с промити мозъци,които се правят на патриоти,а патриотизмът им се изразява в това да стоят и да гледат как собствената им роднина,семейството и децата тънат в л....защото Бг в момента е *** и нищо повече.Моят дом е Земята.Дали ще съм в Перу,Англия,Австралия...все ми едно.Стига да се чувствам добре.Моята родина не е България.Моя родина ще бъде мястото,на което ще се устроя и ще се чувствам добре.Нямам намерение да обричам децата си на мизерия и да треперя.

79

до "стар учител

преди 12 години

Ако изобщо си учител, дай ми САМО ЕДНА причина децата да предпочетат български Университет! Защо детето ми да остава тук? За да се бори с посредствеността или с парите на новобогаташките синчета ли? За да го дърпат надолу ли? За да седи на една студентска банка с двойкарите, които СУ беше така любезен молещо да покани да заповядат да се запишат на N-то класиране? НЕ!!!

78

стар учител

преди 12 години

Aбе ей хора, след 22г все още много са ви сбъркани представите за западните общества и образование и робувате на българският манталитет останал още от комунизма, че трябва непремено много да се изучите и да завърште висше образование в чужбина,за да намерите подходяща квалифицирана работа отговаряща на уникалните ви умствени способности! Чудно,защо в университетите в Швеция,като са толкова престижни,няма голям наплив от местните шведи/сигурно защото са по ***/за да завършват висшето им образование и да си намерят по платена и квалифицирана работа,ами са опряли да дават стрхотни знания на ученолюбивите и талантливи български студенти!

77

obrazovan

преди 12 години

az investiciq ne sum napravil - nali za tova e stipendiqta. imash edin jivot i sam reshavash na koq kauza da go posvetish. ako iskash hodi i na mars da sluguvash na chujdi v zamqna na nqkakva 'sigurnost'.istinski otgovornite i silni xora 6te se vurnat i 6te naprawqt opit da promenqt statukwoto. dalji6 go na tiq koito sa dali jivota si za taq durjava.mi6ki ima mnogo, luvovete sa malko. taka e bilo vinagi. izberete sami kakvi shte ste

76

Тъп

преди 12 години

до obrqwozan : нещо не те слуша китарата, от държава, където е 100 реални години напред се връщаш в ¨държава¨, където хората живеят по-дърветата заедно с ***. За какво си направил такива инвестиции тогава да ги избиваш цял живот с заплата от 500 кинта ли

75

Mickey

преди 12 години

"много моля,тези ,които се срамуват ,че са българи да напуснат нашите сайтове "Не се срамуваме че сме българи, а се срамуваме от вас псевдонационалисти, чалгясали психари комплексирани некадърници, лъжливи и крадливи тарикати и от комунистическите ни управници които ви направиха такива!И не ние а вие, трябва да спрете да драскате безумията си, за да не ни правите за смях пред Света и да правите думата "българин" по неприятна и от думата "***" !Ясен ли съм?

74

obrazovan

преди 12 години

zavarshwam matematika i ikonomika v America dogodina. ako nqmah stipendiq trqbwa6e da platq $200,000. vru6tam se vednaga sled kato zavarsha. Bulgariq ima nujda ot sinovete si.

73

Анонимен

преди 12 години

много моля,тези ,които се срамуват ,че са българи да напуснат нашите сайтове и да не ни занимават с комплексите си

72

Mickey

преди 12 години

"момчета и момичета,като толкова черна виждате българия и българите,наистина какво дирите в нашите сайтове,пишете си във вашите там където сте"Кои са тия "ваши сайтове" бе ? Говориш на по-българи от вас, които не искат да гледат държавата си да гние и да ги е срам че са българи! Това че комунистическата олигархия очалгяса няколко млади поколение не означава че техните деца израсли в нормални държави ще са такива жертви като родителите си!Цар Киро е ***, но господарите му-НЕ

71

Анонимен

преди 12 години

пиша по български форуми, защото съм българин и оставам такъв до края на живота си. ще се постарая и децата ми да не губят българското си в тях, за разлика от повечето емигранти, аз ги научих да говоряат на български преди всички други езици. няма обаче да ги насилвам да работят за 400 лв, да въздишат по силикон и чалга и да се кълчат като ***. те ще си решат сами къде им е най - добре. ако питате - не гласувам в бг, защото смятам, че не е морално. и в чужбина не се срамувам, че съм българин!

70

Mickey

преди 12 години

"Абе смешен ти като живееш в чужбина от години от къде знаеш какви са цените в София? От къде знаеш как вървят заплатите? "Всичко се знае "ариецо"! Минаха тези времена дето лъгахте хората как е в "гнилия запад" и лъгахте западняците какъв рай е в комунистическа България!(и тогава не ви вярваха) И сега докато не изриете комунистическя *** ще сте в дупката му, а над дупката ще е комунистическата олигархия и ще напъва ! *** им били виновни , "арисийте" му господари на цар Киро - не:))

69

Ники до Mickey

преди 12 години

Ееее ти се изсипа.Не знам кой кого ***,но е факт,че вас *** ви чукат жените в България.И то срешу дрънкулки и парцалки...

68

до 68

преди 12 години

Смешен си ти с напъните си.Все пак имам родители и приятели в БГ.От тях знам.Но акъла ти не ти позволява да се сетиш за това

67

от емигрант

преди 12 години

отговарям ти веднага - върнах се заради бизнес с имоти..останах миналата година заради здравословни проблеми на близък..заминавам пак догодина заради бизнес..не съм напускал поради анти-патриотизъм и не съм се върнал заради патриотизъм..и няма да остана заради кухи принципи, нито да ругая България, че ме е прогонила. нарича се прагматизъм, аз му казвам европейски общ пазар..холандците пътуват до белгия всеки ден, за да работят..бих го правил и аз, ако имаше как на балканите..нещо неясно?

66

Анонимен

преди 12 години

момчета и момичета,като толкова черна виждате българия и българите,наистина какво дирите в нашите сайтове,пишете си във вашите там където сте,и не ни занимавайте с вашите комплекси