35

Мила

преди 12 години

За съжаление дори и в Каталуния са 1000 год пред нас в мисленето и манталитета. Защитават си интересите, не се дават на испанците, имат гордост. Ако можем поне това и ние да се научим ще ни дешат прахта! Но найсе! Кефим се на простотиите на другите, вместо да запретнем ръкави и да изриним наще си простотии.

34

Анонимен

преди 12 години

вместо корида да гледат БГ футбол

33

Анонимен

преди 12 години

Така де! Националните традиции трябва да се заменят с европейски! Вместо Корида - Парад на хомосексуалистите! Тъй като Арената за корида вече няма да се използва по предназначение, може парадите на левите да се провеждат вътре, че да не си навират гнусотиите на нормалните хора! А за коридата - жалко!

32

Анонимен

преди 12 години

Самите испанци не могат да говорят като хората, а фъфлят. И употребата на това "ве" също е признак на тъпотия. Както и на "баце".

31

Анонимен

преди 12 години

Kakви комплекси ве Пич? хахахахаххаа

30

Анонимен

преди 12 години

Какво по дяволите ме интересува как го произнасят те? Няма да си чекна езика да го произнасям като тях. Такова сляпо чуждопоклонничество никъде го няма, само тука някакви си избиват комплексите като поучават другите как да говорят. Много добре знам, че се казва Уошингтън, Пари, Масква, Ландън, Афина, но ще си го казвам както ми е кеф. Мен пита ли ме некой като казват на София - Сафия, Зоофия, Софя и прочие изгъзици. А коридата е нещо свръхотвратително и отблъскващо.

29

Дo 8

преди 12 години

Каталуния е автономна територия на Испания. И се пише Каталуния!!! Каталония идва от английски ;)

28

Анонимен

преди 12 години

Казва се КАТАЛУНИЯ!!!

27

Шопен

преди 12 години

Този Хосе Томас е голям ***, веднъж го викнах в моето ранчо да ми прави шоу на живо.... имах един непослушен бик и го пуснах на майстора..... *** и шоуто беше , за 500 евро човека дойде и ми направи страхотна корида на живо!!

26

saki

преди 12 години

Да правят яздене на бикове, като каубоите. Убийството е гадно ,защото шансовете на бика са 10% срещу 90% за матадора и помощниците му. Това не е битка, а бавна екзекуция.

25

Зиг

преди 12 години

Каталонията се дължи на кататонията на българската журналистика.

24

Анонимен

преди 12 години

NE TRIBVA DA SE GAVRIAT S JIVOTNITE IMAL SAM VAZMOJNOST DA HODIA NA CORIDA NO NE SAM HODIL

23

xph

преди 12 години

сега остава да разменим Каталония с Галисия, и може да извиним некадърните писали трази статия :)

22

Анонимен

преди 12 години

Ех, че сте неграмотни! То бива, бива, ама вие прекалявате!Според мен това е най-малко неуважение към четящите, пък и към вас самите. Образовайте се , бе хора!

21

Анонимен

преди 12 години

Редакотра си прави шегичка с нас и се опитва да разбере корко грамотни хора четат този портал. Предлагам следващата тема да е за остров Тамбукту. Въпреки, че островът е литературна измислица може да спретнете една статия за времето, за политическата обстановки и т. н. ..... вие си знаете

20

Анонимен

преди 12 години

"Северозападната испанска провинция Каталония" - как северозападна бе хора. А като цяло, борбите с бикове продължават в други провинции (напр. Мадрид).

19

Хаха

преди 12 години

Ще ме скъсат от смях тези неграмотни журналисти, първа дума в заглавието и правописна грешка. Господа журналисти като превеждате директно от англоезични сайтове така е :). Да на английски се спелва с O, но провицията си е [kataˈluɲa]. Не е лошо редактора малко повече да се замисля над такива елементарни грешки.

18

Анонимен

преди 12 години

Защо Каталония, не е ли Каталуня?

17

az

преди 12 години

Каталунците казват Каталуня не Каталуния. Каталония е възприето в българската география от време оно, както Париж, Рим, Милано и т.н. Друг е въпроса, че Каталуня изобщо не е толкова често използвано георграфско понятие и спокойно може да си се въведе с истинското име.

16

dolls

преди 12 години

браво, дано ги забранят в цяла Испания