8

Анонимен

преди 12 години

"Да броим ли хипотетичната планета Нибиру"Не. Броим само планети които съществуват.

7

5552

преди 12 години

Да броим ли хипотетичната планета Нибиру, която навлиза веднъж на 3600 години в Слънчевата система, или онзи гигант, за който преди няколко месеца писаха, кръстили са го Тихи?Това че не сме открили такава планета със сигурност, не означава че няма такава!

6

бат Миро

преди 12 години

Най-малкия брат са го натирили по галактиката да си търси късмета, щот не са останали свободни орбити за него, че да има къде да си обикаля :)

5

don

преди 12 години

Газовия гигант още съществува.Казва се Митьо Пищова.Та той е порил Уран и Нептун с любовната писалка и е бил заточен у търновско от джедайте.

4

до 3

преди 12 години

момчето явно е чело много шумерски легенди, такива има и при гърците и при маите, така да се каже в много култури. Но и ти грешиш Газовите гиганти според учените са с твърди скалисти ядра от тежки елементи. Нали знаеш че за да се събере въпросния хелий и водород около Юпитер трябва това да е станало гравитационно, тоест твърда маса в основата, която да придърпа газовете. Тоест при катастрофа ще има останки, Учените смятат че ядрото на Юпитер е с маса около 20 земни, което значи много останки.

3

ДО 2!!!

преди 12 години

ДО 2!! ТИ НАЯСНО ЛИ СИ ТОЧНО КОГА СА ЖИВЕЛИ ШУМЕРИТЕ И ЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ЗА ТОВА ВРЕМЕ ДА Е ИМАЛО ПЛАНЕТА, ПОСЛЕ ДА СЕ Е РАЗДРБОИЛА НЕЗНАЙНО КАК И НАКРАЯ ДАЖЕ ЗА ТОЗИ КРАТЪК ПЕРИОД ДА СЕ УСПЯЛА ДА ОБРАЗУВА И ПРЪСТЕН И МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО КАК ГАЗОВИТЕ ГИНАТИ ОБРАЗУВАТ КАМЪНИ А???????????????? ВИЕ ПСЕВДОНАУЧНО *** ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ИЗПРАТЕН ИЛИ ОБРАТНО В УЧИЛИЩЕ ИЛИ В КЛИНИКИ !! ТЕОРИЯТА ЗА ШУМЕРИТЕ ЧЕ ПИСАЛИ И СПОМЕНАВАЛИ РАЗЛИЧНИ ОТ ПОЗНАТИТЕ НИ И ВИДИМИ ЗА ТЯХ ПЛАНЕТИ!

2

Анонимен

преди 12 години

Да, имало е планета на име Тиамат по средата между орбитите на Марс и Юпитер, където сега има само останки от планетата. Шумерите са писали за нея доста...

1

Анонимен

преди 12 години

Сигурно е имало причина да го изхвърлят, в преданията на македонците има подробности за това.