87

Vera

преди 12 години

СРАМОТА , Нашите симфонични оркестри свирят по улиците по света като клошари за да могат да си изхранят семействата, защото в БГ заплатите им са по 450лв. , няма пари за лечение на деца , а за такава простотия има. Срамота

86

а ми

преди 12 години

сега, да обогатят колекцията на този чуден музей с паметника на съф армия и ен-дековия соц колос. Чудна работа ще стане.

85

соня

преди 12 години

Политиците ни да се занимават с кражби и далавери 20 години можеха да печелят от тезитворби.Например в музея на Г.Димитров щяха да паснат идеално и туристи да се тълпят да го посещават както Унгария изгуби само 2 години от прехода но после започна да печели от тяхКакто винаги ние все на опашката. От собственият си егоизъм забравихме държавата. Това сме.

84

мари

преди 12 години

Стига с тоя Бойко бе хора и тоя ГЕРБ.Каквото направят все лошо.Вие добрите неща не ги ли виждате.Помислете за какво могат да бъдат полезни тия творби а не кой го е направил музея,нали се прави в полза на държавата.

83

Дари

преди 12 години

Ей намери се едно правителство да стори това ,да събере творбите от социализма и да печели от това за държавата .Браво!Поздравления.Не съм привърженичка на комунисти,социалисти и т.н но мястото им е да се съберат на едно място и да запазят един исторически момент от нашия живот а не да се унищожават .От всичко може да се печелиТуристите искат зрелище ,история,искуство а ние го имаме в изобилие.Отлично!

82

ехо!!!

преди 12 години

С какво "соца" е по добър:Там работника се труди за държавата, а не за капиталиста! Осмислете го!

81

Някой

преди 12 години

Бойко сигурно страда от някакво заболяване с тези ленти...представям си вечер как седи кротко в Банкя, до него в полудрямка лежат три-четири от специалните му кучета, той леко подръпва от кубинската си пура и в унес кълца ли кълца ленти с позлатена ножичка ... елинпелиновска идилия

80

Анонимен

преди 12 години

Трябваше да се казва "Музей на тоталитарното социалистическо изкуство"

79

Sofia

преди 12 години

Много глупаво заглавие

78

Анонимен

преди 12 години

Не само Бойко, и Максим трябва да е там - нали са от един дол дренки. Единият ще пее, другият ще реже, пък ще се кланят и двамата.

77

Анонимен

преди 12 години

Не само паметниците, а и самият социализъм трябваше да запазим. Никой не бачкаше, а Русия наливаше пари....рай!!!

76

ronin

преди 12 години

Не бойте се граждани! Следващата стъпка на ГРОБарите ще е да разкарат тия паметници по местата,където са си стояли преди!

75

Анонимен

преди 12 години

Унгария от 18 години изкарва годишно по десетки милиони левове от един парк със соц паметници, а в България си взривихме мавзолея и унищожихме повечето неща създадени през социализма!

74

до 73

преди 12 години

Поне са били повече. Сега са мутри, разбойници, митничари и неколцина честни хора-късметлии.

73

До 61

преди 12 години

Не знам какви дългове си изплащал до 2005 г., но Живков остави 12 млрд. USD външен дълг при БВП за 1989 г. от около 46 млрд. USD. Сега, след като демокрацията и капитализмът мощно ни засмукаха, членуваме в НАТО, изпълнихме критериите и ни приеха в ЕС, гледаме с нетърпение към Шенген и се ослушваме за еврозоната, сиреч - отвсякъде сме модерна европейска държава, вече можем да се похвалим с 36 млрд. Евро външен дълг при 34 млрд. Евро БВП. Това е показател колко произвеждаме и колко харчим.

72

sa6o

преди 12 години

Живееха добре 4енгетата ,военните ,активните борци и партиината номенклатура !

71

Браво 54 и 55!

преди 12 години

Аз съм роден 1959 г. и най-хубавите ми години минаха в соца - поколението на Фънки и Денис Ризов, за да ви стане по-ясно. Средата ми беше от художници и музиканти. Самият аз свирех в рок-банда към едно читалище. Нямам спомен някой да ни е преследвал за музиката, която свирим, но тогава имаше и страхотна българска музика.Кой тук ще се осмели да се надсмива на творчеството на соц - художници като Георги Божилов - Слона, Михалис Гарудис, Теофан Сокеров, Генко Генков, Георги Чапкънов и мн. др

70

67, 70, 47

преди 12 години

Между другото, за пръв път ми се случва в тоя форум да попадна на истинска дискусия, без някой да псува някого и да се обиждат на "фашист", "комунист" и т.н. Дано да продължи в тоя дух.

69

67 до 68

преди 12 години

Прав си за това, но искам и да кажа, че за мен лично лошите страни на соц. периода са много повече от добрите. Милицията именно е една от тях, и продължава да тормози обикновените хора и до днес (въпреки че не се казва вече така), обслужвайки големците.

68

с

преди 12 години

Имам чувството, че много хора искат демокрацио-свободията, за да си развяват байрака по улиците през нощта, пияни и да трошат и пик*** на паметниците. Защото преди са ги тикали по арестите. И да могат да дадат 20 лв. на катаджията и да си ходят. И въобще да си правят каквото си искат. Свобода искали ...