27

Чета си разни неща .

преди 12 години

Абе тези "бунтовници" много се застояха в околностите на Сирт. Нещо не им стиска да минат 50-ия километър ... защо ли? Май някой по-надолу беше написал що е то "Град" и какво остава след него .... хахаха май нищо не оставало пък Кадафи си бил напазарувал някога над 200 такива. В нета пише, че на практика до момента тази техника няма противодействие и обвиняват руснаците, че са създали най-нехуманното оръжие ... то пък аз не знам има ли хуманно оръжие.

26

до 25

преди 12 години

Объркал си се "малко" Не,преди 2,3 седмици Сирт не бе все още обкръжен,войските на въстанниците бяха на 50 километра от града и бяха поставили срокове за мирно предаване на града. Племенните вождове се съгласиха,но казаха че не могат да убедят военните и наемниците на Кадафи в града. И преди 3 дни смелите въстанници предприеха настъпление,пометоха по пътя си съпротивата и сега са на около 5 км. от града и се готвят за щурм и ликвидиране на наемниците на Кадафи.

25

Истини ... разни

преди 12 години

Когато става дума за война е добре да имаш точна информация с каква военна техника разполага противника. Тука обаче нещата стоят сложно и НАТО не е наясно защото през 42-те години на управление Кадафи е купувал оръжие и техника на практика от всички НАТО-вски държави + Русия, Индия, Китай и дори Израел, а много от тези държави сега не искат да вадят на показ "мръсното бельо" на алчните си военни компании. На времето либийските милиони "не миришеха" и всички се надпреварваха да продават на Кадафи

24

Анонимен

преди 12 години

Войските на ПНС са достигнали покрайнините на Сирт, който беше обграден от тях преди 2-3 седмици....и Сирт е последния бастион на Кадафи.....*** имало още неколко....... А изречението "Днес беше извършено голямо настъпление. Те са в околностите" е преизпълнено с тайнственост.....Кои "те" са в околностите на кое и що са там и къде е настъплението е абсолютно непонятно.....И НАТО кое цивилно население требе да защитава ? Подкрепящите Кадафи явно не са население.....и може да бъдат избити

23

до 333

преди 12 години

Аз съм несретнико . Да,всички ми се радваха и ми се радват . Защото нещо постигнах в живота ,имаше смисъл ,цели. А ти нещастниче твоето животче ще приключи като на Кадафито- беден,прогонен,безпризорен . Е напълно правилно се отъждестви с Кадафито- ти си негов огледален образ с предстоящ трагичен край.

22

333

преди 12 години

до 19Иванчо! Костове! Ти ли си бе моето момче? Викаш същото което се случи и с тебе - уж всички ти се радваха и те искаха, ама ти взе че се оср@. И сега като африканския цар си седиш в дупката и гледаш как живота преминава ..... нищо де стой си там

21

ИЗУМИТЕЛНО

преди 12 години

КАДАФИ ТИ МЕ РАЗОЧАРОВА ? ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ВОЙНА НА НАТО В КОЯТО АЛИАНСА НЕ ДАДЕ НИТО 1 ЖЕРТВА.. НИТО 1 ВОЙНИК,НИТО 1 ПИЛОТ НЕ ЗАГИНА.. А ТАКЪВ ГОЛЯМ ГО ВАДЕШЕ МИЛИ КАДАФИ,ЩЕШЕ ДА ГРОМИШ АГРСОРИТЕ А КАКВО СТАНА? БЕ ПОБЕДЕН БЕЗМИЛОСТНО БЕЗ НАТО ДА ДАДЕ И 1 ЖЕРТВА.

20

галактика

преди 12 години

Като са отишли двамата в Либия, какво са направили - за тях пишете, останалото се дъвче месеци наред.

19

РСЗО 9К51 "ГРАД

преди 12 години

Подвижна установка със 122мм снаряди за поразяване на жива сила и техника на противника с обсег 20.4 км. Най-продаванта в света артилерийска установка от този тип - над 70 държави вкл. Либия (230 установки по официални данни). Зона на поражение до 2 кв.километра (което е средно голям град с население 50000 човека). Поражения върху жива сила в зоната - 100%, поражения върху лека транспортна техника - 100%, поражения върху бронирана техника 75%. И "бунтовник" би се замислил дали да нападне ....

18

Видяхте ли ?

преди 12 години

Гледахте ли вчера кадрите от грандиозния ,многохиляден митинг в Бенгази от площад "Тахрир". Сарко, в средата лидера на ПНС на бунтовниците Джалил и премиера на Великобритания Камерън хванати за ръце :). Десетките хиляди либийци развяваха Английски и Френски знамена и скандираха "Победа " " Да живе Франция , Да живее Англия". Този митинг ме върна 20-на години назад от митингите на СДС. А през това време "Царя на Африка" Кадафи се е скрил като мишка,прогонен и безпомощен !

17

Анонимен

преди 12 години

*** натовска.

16

Анти гербераст

преди 12 години

ДА пратим всички ГЕРБЕРАСТИ да помагат на "бунтовниците" демек мародерите те лесно ще намерят общ език.Тъкмо БГ да се оттърве от мършата!

15

Полезна информация

преди 12 години

След като стана ясно, че Кадафи разполага с руската система "Град" изведнъж и НАТО и "бунтовници" стоят повече от седмица и се чудят какво да правят. Ако разгледате за каква мощ и поразяващ периметър има системата "Град" ще се досетите защо изведнъж ентусиазма по превземането на Сирт секна безславно - просто ако влезнат в периметъра на поражение на "Град" рискуват да бъдат буквално "изпарени", а цялата им техника да бъде "стопена". Срещу тази артилерийска система няма ефективно противодействие.

14

бил там

преди 12 години

Това ще се окаже най-мръсната война която Е ВОДЕЛ ЗАПАДА последните години и съвсем скоро много хора ще се срамуват,че дори и само в мислите си са подкрепяли "бунтовниците".Снимки и факти за десетките хиляди изклани, живи ордрани,в най-добрия случай само обесени поддръжници, симпатизанти или просто случайни хора извършени от "бунтовниците" вече излизат въпреки драконовската цензура.Кадафи ще се окаже ангелче в сравнение с "демократите" които идват.Либийците скоро ще мечаят за старата Джамахирия

13

Фактите

преди 12 години

Една седмица май нямаше никакви новини около Либия и Кадафи. Сега отново полковника е обкръжен, само дето не го знаят къде е , но са го обкръжили. Обикновените хора в Либия интересно защо за разлика от информационните агенции наричат "бунтовниците" разбойници и мародери. Ако някои от вас не знаят или не си спомнят същия този ръководител на ПНС осъди на смърт българските медици. Доста неща около Либия са обект на пропаганда и са далеч от истината.

12

333

преди 12 години

Хахаха, *** пак позират като за пред камера. 20 джипки с по една картечница. Тая пасмина на снимката ако излезе срещу ква да е обучена армия в тоя вид и давам минута и двайсет секунди. А ако използват град както се твърди че има чичо Муамар само 20 секунди. Тва пак е холивудски контрол от пустинята в Катар.

11

Анонимен

преди 12 години

Ефекта от тези конфликти по света винаги е един и същ - богатите стават още по-богати, а бедните още по-бедни. Останалото е демагогия! Бъдете здрави. Амин!

10

Анонимен

преди 12 години

Interesnoto e 4e, NATO podkrepia Buntovnicite, a vse govoriat za civilno naselenie!!!Az vijdam samo vaorajeni Buntovnici!

9

веве

преди 12 години

а никой не пита тия бунтовници кой ги финансира???войната не е пари а милиони а когато има ресурс тогава значи това не е беден народ а добре подплатена революция за дигане на цената на петрола!!!

8

Kopacha

преди 12 години

Tija kak li shte minat prez tozi okop ???? Napravo da ljagat tam i da gi rovime , za procesa v Haga sreshtu Kadafito shte trjabvat poveche masovi grobove.......