76

до Кратун 68-69

преди 12 години

Абе, Кратун, ти *** ли си или просто се правиш на такъв?

75

Анонимен

преди 12 години

Бе тия са ***. Изрично е оказано, че една фирма може да мине по ДДС, без да прави оборотите, това е въпрос на желание от нейна страна. И на 50 милиона да го направите, пак ще има желаещи и то много.

74

Анонимен

преди 12 години

Симулираме работа. Демагози всичките.

73

Анонимен

преди 12 години

И на три милиона да направят прага за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА регистрация, малките фирми пак ще се регистрират - ПО ЖЕЛАНИЕ. Колкото до глупавото обяснение за измамите, фирма с 50-60 хил.лв. оборот рядко възстановява данъчен кредит...По-добре е самата ДЪРЖАВА да започне да спазва законите си. На ме например ми отказват данъчен кредит за около 250 хил.лв. (за период от около 3 години) на базата на норма от ОТМЕНЕНИЯ закон за ДДС. И то вече възстановено ДДС. Вече 4 месеца НЯМА становище от НАП, но имам запор

72

chicho icho

преди 12 години

няма да гласувам за ГЕРБ никога вече

71

поля

преди 12 години

Прага за региострация по ДДС означава че над този праг си длъжен да се регистрираш. Под този праг може доброволно. От сто години е така. Какво го изопачихте, кат че ли сте предизборни туристи нечували за ддс в българия

70

Анонимен

преди 12 години

ДДС се краде главно от нелоялни държавни служители ! Без данъчен в схемата не може да се "източи" и една стотинка - примери колкото щеш - Помните ли Мургина ?

69

Анонимен

преди 12 години

Не това е начинът да се спрат ДДС измамите. А тези, които източват пари чрез ДДС, щом могат да дръпнат ДДС за минилиони, тогава оборотът им е в милиони и вдигането на прага от 50 000 на 100 000, дори и 150 000 лв няма да им се отрази.

68

rumen221

преди 12 години

Приятели,Хайде да започнем..., от ПРИЧИНАТА И СЛЕДСТВИЕТО...- Причината е ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДДС..., а Следствието - ТЕГЛЕНЕ НА НЕПЛАТЕНО ДДС...РЕШЕНИЕТО:- Намаляване размера на дънъка на 5%... и НЕВРЪЩАНЕ НА НИКОГО...!!!- Ще кажете, че ще заприлича на "Данък оборот", но... щом няма да има проблеми... защо не...???

67

Мабусе

преди 12 години

Някои го правят на тъмно.

66

Кратун

преди 12 години

В резултат допълнително ЩЕ СЕ ПОВИШАТ ЦЕНИТЕ на всичко, първо защото ще намалее конкуренцията, и второ защото ще бъдем "обслужвани" само от големи и неефективни структури - монополисти.

65

Кратун

преди 12 години

Вдигането на прага на регистрация по ДДС също така означава изолиране на всички малки фирми от сделки с големи фирми, понеже големите фирми няма да могат да си възстановяват ДДС-то от тези сделки. Ако малките фирми досега са кретали, това ще ги доубие. Кой има полза от свиване на бизнеса в България и генериране на нова безработица? Тази държава как ще осигурява после социалните плащания? С приодите от Лукойл и такива като него ли? Дето не плащат данък печалба, защото счетоводно за "на нула"?

64

Мнение

преди 12 години

Как в тази държава не се измисли нещо, с което да се стимулира бизнеса? Само простотии, които да закопат и без това едва кретащите фирми. Абе, управници ***, вижте света бе. В цял свят икономиката се крепи на малкия и среден бизнес. Тук гледате мастодонтите да са добре. Скапана държава, скапани управници.

63

Кратун

преди 12 години

ЛЪЖА И ИЗМАМА!!!!! Да не си регистриран по ДДС означава да нямаш право да искаш връщзнето на този данък от държавата. По този начин държавата иска да прибира повече пари от фирмите. А защо не погледнат САЩ, където всеки гражданин може да си възстанови данъци за разходи свързани с професията му? Пак сочим за пример това, което ни е удобно.....

62

възмутена

преди 12 години

И какъв е смисълът от всичко, след като от всеки търговец, желаещ да продава цигари в момента се изисква регистрация по ДДС?!!!!! Всичко, което се гласува и приема е ноебмислено и недокрай изпипано. Вземат се някакви моментни решения, които в последствие се оказват неработещи. Затова 23 години вече България не може да се оправи...

61

до 60

преди 12 години

прагът за ддс е задължителен ... ако правиш такъв оборот си длъжен да се регистрираш, ако не го стигаш - не си длъжен. Но можеш, стига да имаш желание. Никакъв проблем няма за малкия и средния бизнес, ако желаят да се регистрират и да си връщат ддс-то. Коментираш неща които не разбираш. Както и авторите на статията - очевидно е че този праг не е във връзка с ддс измамите, можеше да помислите преди да пускате новината

60

СД

преди 12 години

Поредното малоумие. Нали има регистрация по желание... А двустранното счетоводство не зависи от регистрацията по ЗДДС, а от типа фирма. ООД и с 2 лв оборот води двустранно счетоводство

59

Do 57

преди 12 години

Това че някои се е регистрирал по ДДС да си връща ДДС от енергото и топлофикация и ВиК не е закононарушение! Още повече че ако е фирма - данък сгради и такса смет са му други, цената на тока също е друга и почти няма сметка да го правиш! Като говориш за заобикаляне или нарушаване на закона - къде са милиционерите и прокуратурата? Защо трябва да наказват всички заради няколко човека? Още повече че тези мерки няма да спрат краденето на ДДС, защото нямат пряко отношение към това!

58

Геле

преди 12 години

Вместо да мислят глупости , да вземат да премахнат ДДС при междуфирмени сделки. Така или иначе ДДС се плаща от крайния потребител. Така ще облекчат и фирмите и собствената си администрация. Просто да скъсят пътя на ДДС о т.А(краен потребител) до т.Б(данъчно) . Всички ще са доволни. Естествено без тези които го крадат.

57

хх

преди 12 години

Сбогом малък и среден бизнес вече ще те доразсипят.Кражбите на ДДС се правят от големите играчи,а не от малките които имат магазинче или работилница и с тях си изкарват прехраната -сега те няма да имат право да си възстановяват ДДС върху ДМА,ремонти и т.н.Те също така няма да могат да участвуват в общ.поръчки защото едно от изискването е да си регистриран по ДДС.