59

yep

преди 12 години

On Friday, a dead dolphin in an advanced stage of dposition was discovered near the southern Bulgarian resort town of Sozopol. A day earlier a dolphin was found dead in the Coral vacationplex on sea coast, allegedly with multiple machine gun shot wounds.

58

Ум, белият делфин...

преди 12 години

...този делфин вече за никъде няма да бърза....Аз съм самана студения пясък.Някъде тамбягат блясък след блясък --вечер бързат делфините,заедно бързат нататък...Лунният път не е кратък,не е кратък, не е кратък,затовабързат делфините,бързат делфините...Сребърен низнижат в блясък далечен.Вятърът-бризняма да им попречи.Вечер бързат делфините,заедно бързат нататък...Лунният път не е кратък,не е кратък, не е кратък,затовабързат делфините,бързат делфините...Виках самасред студения пясък:Бързайте, знам,ваш е лунният блясък...Вечер бързат делфините,заедно бързат нататък...Лунният път не е кратък,не е кратък, не е кратък,затовабързат делфините,бързат делфините...Бързат нататък...Лунният път не е кратък...

57

8-ия ден

преди 12 години

Христо ФотевТържествена литургия за делфинитеПомня -морето миришеше на престъпление.А престъплението толкова приличаше на работа - на дело.Как летяхме с риболовните флотилиив най-синьото - арената -и как танцуваха делфините.Ти, капитане мой,разстрелваше водача - и последния.И стадото в кълбото на смъртта сисе изхвърляшес крилете си несъвършени - перките -във въздуха,във въздуха - завинаги ще ги запомня аз - на Азия,в часа - когато ги заграждахме със мрежите.(В убийството прилагахме най-точна технология.)И толкова приличаше на работа убийството.Строители - зидари на смъртта им -ние стреляхмев делфините... Умираха делфините... Завинаги...във въздуха - между морето и небето - някъдена гларусите в скръбното арго.О, капитане мой, не трябваше...Не знаехме ли ний, че стреляме в приятели?Ний не разбирахме, не вярвахме в езика им. -те викаха!Но те - как викаха - напразно са изричалиокървавените си думи, капитане мой.

56

истината

преди 12 години

Истината е проста: Кметът та Созопол-Рейзи пак е ходил за гъби и на пътя му се препречил делфин! Нима сте изненадани?

55

Не разбирам

преди 12 години

Ало, делфините, вие поне може да плувате, какво правите тук?

54

Анонимен

преди 12 години

Днес срещу Харманския плаж на Созопол също имаше умрял делфин. Причината за избиването на делфините са : от бързоходните катери; от собствениците на даляните; екологични причини; злодеи

53

Jitan

преди 12 години

Български рибар ако го беше гръмнал,едва ли щеше да го остави да се влачи по вълните докато изгние ...и е прав 43-ти затова и родното МВР си трае щото ако има дупки не от калашник то е ясно кой е!

52

Анонимен

преди 12 години

Как точно юридическо лице може да застреля делфин, бихте ли ми обяснили ?

51

стенли

преди 12 години

Що за закон е това? само 5000 лева санкция ,и то максималната е това,която никога не се плаща както знаем.....Жалко българско законодателство.

50

до 43

преди 12 години

... случайно, на другия ден, в напрднал стадий на разложение, баси натото

49

Мнение до 49

преди 12 години

Първо се осведоми, после обиждай. Май на такива, като теб им е голяма популацията, затова мутра ни управлява. Написах, че е варварско да убиеш делфин, но де акъл от умници, като теб.

48

ел

преди 12 години

Че как ще се признаят от полицията че е зстрелян? Нали ще трябва да претърсят всички рибари и лодки и да установят колко от тях имат незаконно оръжие, пък после да изследват пистолетите, пък да пишат доклади, да санкционират... Що да се главоболят заради някакъв си делфин, я колко по-гот е да се изтягаш на слънчице в последните дни на лятото. Пък утре и рибка ще искаш да си купиш от тоя рибар. Е как да го гониш? Нали сме свински черва...

47

шефнаМВР-то отморето

преди 12 години

Вие кво искате бе? За една риба да ходя на оглед и после да ме карат да търся кой е гърмел в нея. Аддде де.

46

до 46

преди 12 години

а бе то и на такива като тебе популацията им се увеличи много и поради вас не останаха читави хора, ама на търпим ви, никой още не ви е почнал.

45

Да 43-ти

преди 12 години

....така се разпуска по новите стандарти когато наблизо няма други мишени а плажуващите са далече....но със сигурност не са военните щото както всички знаем всеки рибар излязъл в морето е задължително с калашник и 3-4 пълнителя

44

Мнение

преди 12 години

Наистина е варварско да убиеш делфин. Но от 50 години в България делфините се считат за застрашен вид и са под закрила. Популацията им е нараснала до огромни размери в Черно море. Затова не се чудете, защо няма риба.

43

Анонимен

преди 12 години

.... от какво оръжие е стреляно .Наще военни са с АК-47 калибар 7.62мм а НАТОВските сили са с 5.56 мм.Веднага щом бъде изваден патрона ще се появи и следата.Но полицията е получила нареждане да не се рови щото се знае кой е бил.И преди се е случвало Военни да застрелят делфин при учение в открито море В БЪлгария специално, това не е първия случай.

42

Ана

преди 12 години

"От полицията също са разследвали случая и не са установили данни за стрелба по бозайника." - спокойна съм - щом от полицията не са открили "данни" значи всичко е наред. Най-вероятно сам се е застрелял делфина. Думи нямам просто!

41

Анонимен

преди 12 години

Много го мислите просто свържете фактите и ще получите извършителя, преди два дена във Варна акустираха Военните кораби от операция "Black Sea" на НАТО мисля че бяха, на следващия ден си тръгват и случайно на следващия ден след тръгването изплува застрелян с автоматично оръжие на южното черноморие делфин.Полицията гранична полиция всички си прехвърлят топката кой е виновен и накрая решават да унищожат доказателствата като погребат делфина на пясъка.Достатачен е един патрон за да се определи ...

40

Анонимен

преди 12 години

Довиждане и благодарим за рибките!