39

Българин

преди 12 години

Че що - държавата насърчава строителството на жилища - строи безплатни къщи на ***... ама с наши пари !!!Иначе да - да се насърчи строителството и инвестирането в жилища, но само в села и градове с население под 50 000 - та поне част от хората да се върнат в тях !!!

38

13452

преди 12 години

Ми да Обама защо го обявиха за социалист в щатите. Точно заради това намеша държавата в пазара и то стабилно ,то не бяха помощи за банки то небяха помощи за компании. Това си е чист социализъм. И ние тука както винаги вместо да се учиме от добрия пример гледаме да се учим самоче от забогатяващите крадци!

37

До 27

преди 12 години

Не знаеш какво говориш. Ако държавата се меси в икономиката, това е социализъм. капитализъм значи свободен пазар, без никакви държавни намеси.

36

haha

преди 12 години

Pazara 6te tragne kogato cenite stanat realni.V na6ta mila tatkovina ne e varha da ima6 imot ta dori i v centara na gol9m grad.n9ma infrastruktora.Ujasno stroitelstvo.Kak da ima pazar.Balona se spuka,n9ma kreditirane.E nqkoi bqha gospodin za edin den.Po tarikatite sega razvivat dobivaneto na "zelena energia"ot vqtar i t.n..I tam sa6tata kato pri stroitelstvoto:prez kup za gro6.

35

Цецо Апартаментов

преди 12 години

що бе,апартамент лесно се купува...ако си депутат...

34

Анонимен

преди 12 години

gotovo jilishtno stroitelstvo ne stryva poveche ot 150 kv.m .s tezi materiali v bg.

33

топ оферта

преди 12 години

продавам казан за ракиа.топ брокер

32

sofeto

преди 12 години

"Държавата може да насърчава развитието на пазара на имоти".... Естествено че може и трябва да насърчава като планира и създава комуникации, инфраструктури и всичко останало свързано със съвременното битие на своите граждани!!!

31

Економист

преди 12 години

Нужно е да се регулира и наемането/отдаването на имот под наем. В момента, на практика, наемателят е свободен да прави каквото си иска. Може да срути апартамента, да не си плати сметките за 3 месеца (зимата) , да се изнесе по терлици и всичко да приключи до там. Повечето са абсолютни мизерници. Обикновеният българин не е заслужил все още, да живее под наем !!!

30

ТАРИКАТ без вуйчо

преди 12 години

Единствения проблем пред мен е някой от вуйчовците членуващи в строителната камара да ме допусне вътре! ПЛАЩАМ СИ КОЛКОТО И НА КОГОТО ТРЯБВА ЗА ДОКУМЕНТА!!!

29

тарикат без вуйчо

преди 12 години

...ОБЕЩАВАМ да наема 20 калпака и да им раздела 10% от насърчението под формата на заплата!!!! ЕТО И РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЪЗДАМ!

28

тарикат без вуйчо

преди 12 години

И аз искам да бъда насърчен когато тегля заем за да построя кооперация на земята ми държавата да задължи купувачите да ми купят *** който съм съградил!!! Ако това звучи тоталитарно то поне да им даде пари за да ми изкупят произведението!! Така де държавата е за да помага на бизнеса а аз искам да съм бизнесмен!:))) Няма само богопомазани да бъдат поливани с обшите пари!!:)))

27

аз

преди 12 години

Какъв ти комунизъм? Ако държавата "подпомага" ще замирише на див селски капитализъм, в който ще изкупи лошите кредити на високи цени, а от там ще се раздуват следващите балони...И тогава ще спечелят само банките и строителите.

26

Maria

преди 12 години

Този сектор няма нужда от държавно подпомагане. Държавата да следи единствено да няма измами. Ако има държавно подпомагане за жилища, винаги за едни ще има, а за други не. Ще вземат от парите от данъците на всички за да дадат на тези, които според някой заслужават. Намирисва ми на комунизъм. Държавата да подпомага училища и болници.

25

аз

преди 12 години

Според мен имотите още ще поевтинеят и причините за това са комплексни: Световната финансова криза, сложната финансова обстановка в България (износът се характеризира само със суровини), Застаряване на населението, емиграцията към други държави, неработещите повече от 1г. са сериозен процент, лошите кредити, поскъпването на хранителни стоки, горива и услуги.

24

Анонимен

преди 12 години

Докато в Люлин гръмнатите панелки се предлагат на цени по високи от имоти в Лас Вегас-пазарът у нас няма как да тръгне!80 квадрата в Люлин панел-оферта 50 000 евро,90 квадрата в Лас Вегас -тухла-55 000 евро.Лихви по ипотека в БГ два пъти по високи,заплати 10 пъти по ниски-е как да излезе имотният пазар от криза?!

23

Анонимен

преди 12 години

Първо трябва да има регулация за всички онези "строители", които завлякоха милиони левове от хората без да им осигурят онова, за което са платили. Нека регулират некачественото строителство. Нека регулират неплатените заплати на строителите, охранителите и др. служители, преди да се мисли как отново да потекат пари към "строителите".

22

Анонимен

преди 12 години

пазарът на имоти няма как да тръгне, със средна заплата 400 лв имот не се купува.пазарът беше напомпан от чужденци,които обаче се отдръпнаха и повече няма да се върнат.спорен мене всеки инвестиран лев в България е хвърлен лев на вятъра.Богатите българи взеха да купуват имоти в белите държави.Тука никой не иска да живее,нито богатите,нито бедните.

21

Економист

преди 12 години

Митко е прав, ама до някъде. Жилище от 80 000 евра предполага, поне 80 квадрата (минимум, зависи и от града). Е, извинявайте, но 80 квадрата за сам човек са мноооого. Това с облаганего на 2-ро, 3-то и т.н. жилище е добра идея, но веднага ще ти кажа, Митко, какво ще стане - едно жилище на мен, едно на жената, едно на сина и едно на дъщерята и всичко приключва. И данъците ниски, и аз доволен ! :)

20

Съквартирант от село

преди 12 години

Брокерите и инвеститорите вият като на умряло.Искат искат вожда да им продава вигвамите.Нищо,че имат много продажби и цените растат яко нагоре.Глад яко , а? На 110 лева на квадрат купувам.Това е моята оферта.