63

Патилан

преди 12 години

Либия при Кадафи:В Либия се дава по 7000$ на новородено, 64000$ на младоженци, 730$ за безработен, безплатно електричество и вода, най-евтиното гориво в света (около 0.12$ за литър), образование и здравеопазване без пари, учение и специализация в чужбина без пари, покупка на нова кола-50% се поема от държавата, гориво, безлихвени кредити за покупка на жилище, наем на държавно жилище без пари, никакви данъци, нулева престъпност и др. Какво точно е окрал от народа си? Направил грешка че не сложил парите в западни банки а ги раздавал на либийците!?За 1998 г. 38,2% от националния бюджет е разпределен за образование. Това е един от най-високите проценти отделян за образование в света. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!

62

Патилан

преди 12 години

USA - глобалният терорист и НАТО на СЪД !!!При Кадафи либийците имаха безплатно здравеопазване и образование, безплатен ток и вода, безлихвени кредити, незадлъжнялоста, липсата на престъпност!!! Имало едно време една приказна страна. Там лампите никога не се гасели, а токът бил безплатен. Там можело да си потърсиш работа като началник и да живееш добре без да си мръднеш пръста. Там за пет динара се пълнел резервоар догоре и всеки гражданин получавал всеки месец дивиденти от петрола. Там... Който е бил там знае... Това бе Либията на Кадафи. Той създаде една утопия, която нямаше място в този Вълчи свят. Сега тези за които я създаде плюят по него. Горко им. Тепърва им предстои да разберат какво е работа, ддс, акциз, здравни осигуровки и всички така наречени предимства на демокрацията. Всъщност либийският народ подържа Кадафи, Те и за това не могат да го свалят!

61

Патилан

преди 12 години

Демокрацията им я носят направо с парашути на либийците!Как САЩ и ЕС съдейства на либийския народ: Където има много за грабене, натрупано дълги години от някой ''диктатор'' - там задължително трябва да победи Демокрацията! Победата на ''демокрацията'' винаги е за да могат на свой ред САЩ и западна Европа ''да вземат заграбеното'' за нуждите на Демокрацията, за най- Демократичните народи на света - Американския и западноевропейските!!! САЩ и ЕС, Демократите, силно обезпокоени от робските условия на живот на народите от Близкия Изток, решиха да им помогнат и съдействат за сваляне диктаторските режими на Садам, Мубарак, Кадафи и Асад. Не искат нищо в замянакръвосмучещи ***, освен контрол над петролните залежи!!!Факта, че НАТО признаваше Кадафи за почетен председател на Либия, попрече ли му да нападне държавата Либия подло, без да и обяви предварително война??? Може би ще и обявят война след като държавата Либия престане да съществува, унищожена от същото това НАТО??? Дааа....НАТО е и политическа организация. Има и политическо ръководство" .... и тежко въоръжен нефтен отдел!!!

60

Патилан

преди 12 години

В момента в Либия загиват деца, благодарение на същите които пуснаха атомната бомба над Хирошима. САЩ и НАТО са убийци на деца!!!Най-жестоките изстъпления в Триполи са извършени от британски военни, твърди независимият журналист Махди Наземроя, който е успял да се измъкне от Ада и да разкрие още много чудовищни подробности. Натовските фашисти човекомразци продължават да убиват Либийски деца и жени в Сирт, под лозунга "защита на мирното население"!!!Ако не усещате България е постоянно във война, откакто влязохме в НАТО.... и то се финансират от нашите пари....!!!

59

Данчо

преди 12 години

Лешоядите се втурнаха!Отново сме кандидат ***,като в Авганистан!

58

Какви искате?

преди 12 години

Либийските бунтовници нямат ли нужда от премиер с модерно мислене, та да изпратим там Бойко! А от магистрати, най-вече съдии много съдят, и най-важното - бързо за 6 месеца са приключили съдебните процеси, не за 5-6 или пък недай си Боже, за 18 години! И съдят справедливо, по закон, непрекъснато се консултират с НК, това 2 или 3 години условно въобще не го смятат за присъда! Не по-малко от 5 години ефективно го дават! Имаме много такива съдии, можем да направим износ- М.Тодорова, Крънчева, Чочкова, Коев, Ушев, Магдалинчева, Н.Куцкова, Начев, Ангелова, Дончева, а пък съдия Ал.Йорданова въобще не се удържа за укрито ДДС в размер на 16 млн лв цели 30 години затвор беше предвидила! Имаме и политици , каквито искате: и червени, и демократи и компромисни фигури : препоръчваме ви Я.Янев той е и юрист; Ив.Костов политикономия, пише се тъмносин, много е печен; Л.Дилов малко не му се разбира какво говори, но това няма значение, от политик умни неща няма да чуеш! Имаме и депутати за износ посл.Макълдауни ги нарече garbages, но повечето от тях не занят английски и смятат, че това е похвала. Хелем депутатите Л.Местан, М.Манолова, К.Нинова, К.Добрев той разбира много от валута, Р.Петков специалист е по USA-визите, В.Сидеров - грешка нямат! Ако ви трябва ръководен екип за парламент, препоръчваме Ц.Цачева, Шопов, А.Анастасов и И.Фидосова много са добри! А за правосъден министър М.Попова : тя в РБ не се реализира като правосъден министър, но при вас може да стане и гл.прокурор! Други какви искате, имаме всякакви! Само държавност си нямаме!

57

:)

преди 12 години

abe niama li dopitvane do bulgarskia narod kakvo iska pisnami tia si praviat kakvoto iskat az neiskam da pomagam na nikakva Libia.

56

:)

преди 12 години

Ax lele Kakvi sme magareta tctct da ne chakame i nie neshto da namajem posle ot kacata s med edva li .... nashite nemoje li da si gledat vutreshnata politika i togava vunshnata

55

бгр

преди 12 години

Много бързо забравихте *** такива, че мъчителите на медиците в Либия сега станаха бунтовници. Никаква подкрепа за Гадафи и за новия режим. Първо да върнат дължимите пари на БГ и после преразглеждане на политиката към тях. Гъзльовци сте!

54

Анонимен

преди 12 години

"..България ще оказва подкрепа на новата власт в Либия.."Това се очакваше.Има ли възможност да нагазим в *** никога не я пропускаме.

53

......

преди 12 години

Ние си оправихме нашата държава и сега е ред да оправяме чуждите ......

52

Miro

преди 12 години

Imam 4uvsvoto 4e v forumite u4astvat 100% i invalidi(da me prostjat)koito samo klaviatura ta poznavat i slu6at nekoe soc radio i draznat xorata no gospzi i gospoda navan zivejat xora i izkat da zivejat opitaite se i vie da ziveete s tex svetat varvi napred.

51

Анонимен

преди 12 години

България,булката и другата страна...Макар,че не съм запален много по политиката,слушайки тази сутрин новините,хем се ядосах,хем отново и за сетен път се убедих,че нашата мила Родина - България,по отношение превърналото се в мистерия връщане на Либийския дълг,отново се намери от страната на булката /демек разбирай от хубавата страна,*** не за Б-я/...и ако имах възможност бих попитал нашите умни министри - Що така бе чоджум пак я забъркахте?Също,като Иракския дълг - *** издухахме супата яко и пак откъм страната на булката бяхме.Е,някой ще каже то нищо,нищо бе ама си Бяха 2 милиарда долара.Нейсе българина е свикнал още от турско робство "Преклонена главица,сабя не я сече!" и се навежда толкова удобно,щото който не е рекъл не го е "изненадал". Сега така се получава и с Либийския дълг,България ще види пари казаха,ама на Видов ден,което значи точно на куково лято и така ,мъничко от тук,мъничко от там то се събира хората рекли че язовир става,*** на онези отгоре кво им пука.Дългове,незаконни постройки,санкции наложени от евросъюза,въпроса с джамията в София, Рибново и какво ли още не,чак не ми се говори,защото въпросите възникнали напоследък са толкова много и не намират решение поради редица причини,най вече липса на отговорност и кадърна политика,но какво от това ние стоим с дълбоко сведени глави и не смеем да се опълчим на никой.Може да прозвучи твърде патриотично или твърде глуповато,но ние сме забравили някъде в нищото гордостта си на българи, Крум,Симеон Велики,Левски - ярки "нови" звезди.Ревем,като прокажени на футболни мачове и се бием след това помежду си - защо,какво доказваме с това,първичната си животинска природа най-вероятно? Но стане ли дума за отговорност или нещо сериозно всеки стриктно спазва поговорката типична за българина - "Всеки гледа мене си" и пак привежда ниско глава и гръб и така цялата ни мила Родина се оказва удобно наведена и винаги от онази страна,страната на булката.Хайде приятен ви ден и мислете за навеждането и леко да не се сецне някой в кръста :)

50

цезар

преди 12 години

Тая държава не може своите граждани да лекува ще лекува чужди. Или те и са по мили.

49

Анонимен

преди 12 години

Само да не прекали с подкрепата, че току-виж НАТО смъкнало и това правителство :)

48

Леле

преди 12 години

Барабар Петко с мъжете...Ужас и там ли се набута ,дето изобщо не му е работата...

47

Анонимен

преди 12 години

Мустафа Абдул Джалил беше правосъден министър и под негово ръководство измъчваха сестрите!Сега Бойко му клекна и ... ще му помага?

46

Факт

преди 12 години

А бе не забелязвате ли че Бойко все повече физически заприличва на Бай Тошо? Прави неуспешни опити и духовно да го имитираа. Само, че онзи беше на светлинни години по хитър от това мутренско несоразумение. Даже и да копираш е необходим акъл, но у пожарникаря той е в оскъдно количество.

45

Фотограф

преди 12 години

Нашия *** липсва на снимката, защото се е наредил пръв на опашката да помага със свалени *** .В тъпата му кратуна дали се е мярнала мисълта, че Либия е длъжник на България? Лай..та които размеси Саркозито трябва да си ги яде с "братята си по оръжие"!

44

Киро пора

преди 12 години

много риба на тая снимка ама *** веднага си го познах ... завартел глава на лево.... много е лош - либийците вече са се *** и се чудят как да ни се изплатят ЧЕ да не пратеме пак Дръскиту да им убие чайките от смях и либийските деца с лъкчета които си гонят закуската да измрът от глад