59

az be

преди 12 години

Коментарите ми харесаха повече от статията,има уникални изказвания!

58

Анонимен

преди 12 години

По-малък калибър, по-дълга цев и по-голяма начална скорост има куршума на М-16, заради което е по-точен и по-далекобоен. Също така е и по-скорострелна и по-лека от АК-47.

57

юнака

преди 12 години

скора бунтовниците ще увиснат на въжето,от Сирт идва правителствена армия.

56

Мунчо до 52

преди 12 години

Дулната енергия е параметър на боеприпаса, демек - на патрона, тиквичке. Еди кой си патрон създава Х м/с дулна, или начална скорост на куршума и Y J дулна енергия на куршума. Ти някога гол куршум пипал ли си? Колко енергия има според теб? Хахахах...Абе и ти не си виновен! Нормално е,кога на децата представите за живота им идват от неграмотно преведени американски екшъни, видеоигри и интернет... Ама поне недей да пишеш тука, че и други се учат от тебе (като тебе)...

55

Мунчо за 52

преди 12 години

*** специалиста! То на такива смешници като тебе наказанието им е да ги остави човек прости, ама четат и други хора, та заради тех, да те светнем и тебе. експерте... :LOL:Дали е пистолет или пушка се определя от вида на боеприпаса, умнико! Ако оръжието стреля с пистолетни патрони, е картечен пистолет. На АК според теб пистолетни ли са патроните? Руснаците никога не са наричали АК "пистолет", ***. Тове е АВТОМАТ, което в тяхната спесификация има смисъл на "щурмува пушка". Анадъм?

54

до 51

преди 12 години

На руски му викат ""пистолет-пулемет" на АК-47, а на М-16 "щурмовая винтовка", но ти си шут и по-ги разбираш нещата...

53

Анонимен

преди 12 години

почти 2000 джаула дулна енергия на патрона... ----------------- И когато си изясниш какво е патрон и какво куршум (прожектил) и кое от двете има дулна енергия, тогава ще спориш.

52

Анонимен

преди 12 години

Ами да, много смешно. Сега вземи линийка и измери дължините на цевта, на калашника е с 10см по къса. А прицелна стрелба 800-1000м ще водиш на куково лето. М-16 има два вида автоматична стрелба и втората е по-висока от на АК-47. М-16 има по-висока дулна скорост, това какво ти говори, кой е по-далекобоен?

51

До 46 и 47

преди 12 години

Хаааахахахахахахах!!!! Егати оръжейните експерти! Хаааахахаха... Калашников бил картечен пистолет!!! хохохохоо... Картечен пистолет с 800 - 1000 м. прицелна стрелба и почти 2000 джаула дулна енергия на патрона... Е нема такива бисери, като тука... АК нито е елементарен, нито е ***. АК е това, което трябва да бъде едно явтоматично армейско стрелково оръжия - евтин, здрав, мощен, безотказен, далекобоен, скорострелен. Мноооого, много по-добър от М16, по всички точки на съпоставка.

50

bg

преди 12 години

V edin prekrasen den Ban Ki Maimun trebva da bude obesen.

49

bg

преди 12 години

Ban Ki Maimun e dolna ***.

48

Патилан

преди 12 години

Хитри са САЩ. Живеят си евтино защото си печатят долари. На другите обаче не дават да си печатят и ги нападат за да им вземат петрола или каквото имат.Войната срещу Саддам стана набързо след като той обяви, че разплащането за Нефта ще премине от Долари на Евро и най-вече, защото и той почна да си печати долари, така наречените Садамки. Това най-много вбеси Печатарите от САЩ (Рокфелер и Другарчетата му). Войната срещу Кадафи е защото той реши да иска срещу петрола злато!!!Нека всеки да знае, че войните и в Ирак и сега в Либия се водят заради Долара. Петрола е само мъгла за пред очите на овцете. На САЩ не им дреме за петрола, докато могат да си печатат долари и да си го купуват. Но ако търговията премине в Рубли или Юани да кажем, тогава САЩ се сриват финансово на момента! Контролират ли петрола-контролират долара. Това е цялата им Игра. А европейските им марионетки са само техен инструмент!

47

Анонимен

преди 12 години

Калашников е картечен пистолет, нещо, с което се ръси безразборно из гората, докато М-16 е автоматична карабина за водене на прицелна стрелба.

46

Анонимен

преди 12 години

Дори американците признават АК за най-доброто автоматично оръжие в света произведено в над 100млн. бройки, за сравнение тяхното пушкало М-16 са прозведени около 7млн.---------------- Никой никога не е признавал Калашников за най-доброто автоматично оръжие, а само за най-елементарното и подходящо за необразованите маймуни от Ангола, Сомалия, Камбоджа и т.н. Произведен е в 100 млн бройки, защото такава беше политиката на СССР - да въоръжи маймуните срещу запада.

45

ves666

преди 12 години

v balgaria koga shte gi izbesim .

44

Анонимен

преди 12 години

Американската пропаганда е елементрна, затова пробутват по цял свят неграмотността. В България е пълно с неграмотни.

43

Михаил

преди 12 години

Всичко това, тази война в Либия се режисира от Рокфелер и Другарчетата му!Щастливи са капиталистите......дотогава докато парите им все още имат някаква стойност, и докато КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана?НО, ще дойде ден, когато ще трябва да си платят за гяволъка!Акциите-тоест "ценните книжа", съвсем скоро ще стават само за "тоалетна хартия" както и Измисления Долар Господар!!!Нужно ни е освобождение от НАТОвската и ЕС-окупацията и Бялата робия, геноцидно унищожаваща ни днес в лековерието и в мечтателството и индивидуализъма, както и в поголовната приватизация и насилственото раздържавяване наложени ни с клаузулите от МВФ и Световната банка и нейните глави на Отровната й Ламя. Той и Кадафи е, за Арабската лига, и затова го бомбардират. Западът не иска силни Федерации- конкурентни на ЕС. Милошевич, Саддам, Каддафи - силните и соц. лидери ги демонизира и ги изтребва като ***.

42

Анонимен

преди 12 години

Самолет на НАТО унищожи ракета "Скъд", изстреляна от района на град Сирт, родното място на Муамар Кадафи, съобщиха световните агенции. Това е станало малко преди да арестуват сина на Кадафи и след като той да излетя със самолет за Венецуела. Ракетата Скъд не е разбрала за новината и се е взривила в пустинята. Никой не е ранен, но всички са утепани. Вервайте, няма лъжа, няма измама!

41

Анонимен

преди 12 години

Всеки прочел два вестника през живота си и две книги, не може да бъде излъган от американската пропаганда.

40

До 32. 33. 34

преди 12 години

Евалла, Пичове! Не са се свършили още мислещите хора у тая *** държава, ама май са малцинство! Нищо де, по-добре малко, отколкото ичЧОстаналото стадо нека блее по НАТО-вския героизъм, че са свалили "Система Конвенциональная Умереной Дальности" СКУД, модел 1966 г. Тук никой не знае и защо тиквите повтаеят от години като зомбита СКЪД, та СКЪД. Сигурно им звучи некак по-авторитетно на звук