133

!!!!!

преди 12 години

Стига дрънка ами се захващай за електронните учебници. Даже калпавите руснаци те изпревариха:Теперь о том, что действительно важно. Переход на электронные учебники назрел давно. Понятно, что этот переход абсолютно невыгоден всем тем, кто сегодня печатает учебники бумажные, и всю сопутствующую литературу. Если предположить, что заявленная Чубайсом цена на мягкую электронную читалку включает в себя компенсацию для Генералов Бумажных Карьеров, то цена прогресса в целом для страны не так уж велика. По большому счету, в ближайшие год-два ему необходимо прорвать оборону: добиться, чтобы все учебные материалы в школах и институтах были узаконены, создать и утвердить стандарты. А как только это произойдет, рынок уже сам разберется, чьи читалки лучше роснановские, российско-стартаперские, или западно-брендовые. И если в итоге лет через пять, когда мой ребенок пойдет в первый класс, ему не придется таскать на спине килограммы учебников, то лично я скажу Анатолию Борисовичу большое человеческое спасибо.

132

Емигрант

преди 12 години

Да,да, всички емигранти се врьщат в Бьлгария да пишат стихчета! Тоя е за психо клиника! Как не го е срам да говори такива глупости!

131

Анонимен

преди 12 години

"Миналата година около 200 000 души по неофициални данни са започнали да се движат към България", съобщи Игнатов.Да , когато лудниците бяха в ремонт.

130

Анонимен

преди 12 години

"Хубаво е, че България става отново притегателна и хората се завръщат", обобщи министърът...Да дойдат санитарите с оная риза без ръкави!

129

Нямам думи

преди 12 години

Е такова нагло изказване не бях чувал от доста време ... че и България станала притегателна и за това хората се завръщали. НЯМА ТАКЪВ ***!

128

nemepoznava6

преди 12 години

незнам дали трябва да има такьв закон,но сьм сигурен,че дьржавни и политици трябва да са громотни хора,недорустимо са изрази,кото"серкитарката","кумета" и т.н дасе използват от един кмет.По скоро е нужен закон за образователен ценз на управниците,защото не е важно на какьв диалект си говорим в кьщи,по-важно е как говорят и пишат публичните личности.и още нещо защо се позволява да се сквернят бьлгарски маршове и светци,като се използват за кючеци?Визирам "Велик е нашият войник"и отецПаисий.

127

попа

преди 12 години

Абе Игнатов, ми прокарай тогава поне закон да регламентира използването на българския език бе!!! Срамота е да обикалям из шуменските села, в търговишкия завод на Шишеджам и доле из Гоце-Делчевско и накъм Кърджалийските мери и да не ме разбират като говоря на български език, ми да чувам само "хаберлер, хаберлер". Разбираш ли ме? Остави го езика да си се развива и саморегулира, но не позволявай да го заменят с турски и каквито още там чужди езици. Срамота е.

126

я,бегай

преди 12 години

ТО И ОТ СЕРГЕЙ ИГНАТОВ НЯМА НУЖДА. КАТО ПО ПРАВИЛО ЗА НАЙ-СМЕШНИЯ И КРАДЛИВ КАБИНЕТ, ИГНАТОВ Е ЕМАНАЦИЯ НА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА И ЛИПСА НА УПРАВЛЕНСКИ ОПИТ,ТАКА ЧЕ ВСЯКА ГЛУПОСТ ИЗРЪСЕНА, ОТ КОЙТО И ДА Е ОТ ВЪПРОСНИЯ КАБИНЕТ ВЕЧЕ НЕ ПРАВИ НИКАКВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ. ПОПОВЕТЕ КАЗВАТ "НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ,СЛУШАЙ КАКВО ТИ ПРИКАЗВАМ".НИЕ КАЗВАМЕ"ТИЯ НИТО СА ГЛЕДАНЕ,НИТО СА ЗА СЛУШАНЕ"-ВРЕДНО Е ЗА ЗДРАВЕТО И ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ- ДА ГИ ИЗМЕТЕМ,ДО КРАК И ПОД СТРОЙ КЪМ ЗАТВОРА.ТАМ Е ИСТИНСКОТО ИМ МЯСТО.

125

аз съм 160

преди 12 години

Искам да доуточня. При своите скитания по света, българите, най-вероятно са попаднали в тюркско обкръжение. Не "най-вероятно", а точно. То се вижда от картите. Един вид те малко или много са се потурчили. Наполовина. Но това, че не са тюрки е ясно - календарът и много други, чието място не е тук. Пък и е много дълго :))).

124

до 158

преди 12 години

Аз съм 157Кирил и Методий са автори на глаголицата, но Климент Охридски прави може би най-великото дело в българската история. Тай заменя глаголицата с писмото на тракийското племе гети. А гетската азбука е дело на епископ Улфила. Тоя тракиец, под "крилото" на друг велик тракиец, император Константин Велики, прави азбука на траките гети и превежда светите книги на роден език. До тук е лесно. Знае се, че траките са първите християни в Европа. Факт неоспорван от никой. Има го и в библията. Странното е това, че векове по-късно същата тая азбука идеално приляга на славяни и прабългари. Мислил съм по въпроса и съм стигнал до *** извод. Тия историци, дето пишат по форумите, Спараток и други, май са прави. И българи и славяни май са говорели един език и това е езикът на траките. Пусти славяни, как един хронист не ги спомена. Има тимочани, има смолени..... СКлавени /роби/ са тия племена, които са били поробени. Латинска дума, виж английско-български речник. И българите май са от същото котило - завърнали се "емигранти". *** ли съм, *** ли съм, на как нито византийски, нито латински, арабски и какъв да е хронист не пише, че Борис е покръстил два народа - българи и славяни. Нали, според нашите съвременни историци, траки вече е нямало. Имало славяско море и тук-таме някой заблуден прабългарин. Всички пишат: БОРИС ПОКРЪСТИ БЪЛГАРИТЕ.Който може да мисли да забрави какво е чел по История в училище. И да слави великото дело на светеца КЛИМЕНТ !!!!!

123

Анонимен

преди 12 години

Защо да се затруднява с подготвянето на закон? Да, да, саморегулира се В СМИСЪЛ ПО ПРИНЦИП ТАКОВА (ТАКОВА в ролята на прилагателно, съществително, глагол, междуметие и др.).

122

Анонимен

преди 12 години

kirilica se kazva zaradi konstantin kiril.onova e glagolica i se e pi6ela neraz4itaemo za nas

121

Анонимен

преди 12 години

Азбуката е написана от Кирил и Методий и се казва кирилица (или май беше методиевица?). В нея липсват буквите 4 и 6, което означава, че нашите предци не са можели да напишат думата 4ере6ка, *** загубената азбука.

120

az sum

преди 12 години

това е най-непросветният министър от доста време насам.

119

Ник

преди 12 години

Цитат "Нямаме нужда от Закон за българския език, защото езикът е саморегулираща се, динамично развиваща се система." това е изказване на безродник и национален предател!Същото се говореше и когато Кошлуков уж от грижа за българския език,се чудеше дали да внася законопроект.Истината е,че езиковото и духовно пространство са силно,критично замърсени,кирилицата отстъпва по всички фронтове и скоро България ще бъде спомен.Погребват я такива,като Игнотов.Проклети да са!

118

въ матрялллл..

преди 12 години

къф книжовен език ви требва ваа? нали шъ съ обърками ние дет викаме на /шъ/ с вас дет викате /вие/ сегъ ние сме нъ властъ .. и никвави шментени капели ей народ кът кучета сте ва ей матрял , дет викаше министра *** народ сте вий еййй..

117

clearly

преди 12 години

Външния ни министър друса еврейски танци, не ни трябва закон за българския език .Николай Младенов събра очите на сватбарите с еврейски танц...Невероятно труден и ритмичен еврейски танц, изпълнен от младоженеца Николай Младенов с негов приятел - френски равин, събра очите на сватбарите в градината на двореца Евксиноград...

116

ikavalov

преди 12 години

Нямаме нужда от Закон за българския език, защото езикът е саморегулираща се, динамично развиваща се система.

115

Петко Чапаев

преди 12 години

Не знам дали е нужен закон за българския език,но е видно и за слепия ,че в момента говорната и правописна култура на публични личности са отдалечени на светлинни години от книжовните норми на езика. Искрено се забавлявам ,като гледам езиковата кондиция на депутатското стадо в НС,на Бойко и неговите министри,на журналисти....Смешно и тъжно...Но наистина трябва да вземат спешни мерки от специалисти от ИБЕЛ,а не от тоя ..как да кажа ...квазиминистър на българската просвета!

114

Анонимен

преди 12 години

"защото езикът е саморегулираща се, динамично развиваща се система"Най-накрая една умна приказка...