82

Анонимен

преди 12 години

трапезната захар е също толкова вредна колкото алкохолът.Не дей се прави на герой с големи изказвания.. нямаш си на идея какво се случва с нивата на лош холестерол, какво си причинавяш на черен дроб, кръвно налягане, инсулин и прочие.. Продължителната консумация на сукроза (трапезна захар), и фруктозата, която тъпчат по храни и напитки са в количества невиждани до сега от историята. Внимавай с пропагандата, от нензнание ще разболлеш невинни хора.

81

Анонимен

преди 12 години

Те ще им набиват аспартам, което е още по-лошо и от захарта.

80

ххх

преди 12 години

Пред изкствените подсладители и безкрайните Е-та си предпочитам захарта. Купени сокове и нектари гледам не пия!

79

до 90

преди 12 години

Още по-странен случай имах - отворено кисело мляко оставено навън на вилата ни през лятото. След седмица като се върнахме не беше въобще развалено, нито пък дивите животни го бяха пипнали. Данон!

78

БЪЛГАРИН

преди 12 години

Февруари тази година си донесох от Германия две консерви - с червени картофи някакви и някакво зеле. Картофите ги отворихме и така се случи, че ни нямаше 2 седмици, а те в хладилника. Много се учудихме, че не са плесенясали. След ед на седмица ги доизядохме, а остатъкът от водата с консервата стоя 2 месеца на стайна темп без да плесеняса. Зелето го отворихме март месец -ОЩЕ НЕ Е ПЛЕСЕНЯСАЛО.РЕШИЛ СЪМ ДА ВИДЯ ДАЛИ НЯКОГА ЩЕ ПЛЕСЕНЯСА.ЗЕЛЕТО Е ДЕКОРАЦИЯ КЪМ ХИМИЯТА.ХИМИЯ С МАЛКО ЗЕЛЕ.

77

БЪЛГАРИН

преди 12 години

да почне да яде редовно свинско, да пие само домашни напитки, спря да пие всякакви коли, сокове,пепсита,разредители и др.подобни, спря да яде сладки изделия от магазина, спря да яде наденици и салами освен по БДС,кисело и прясно мляко. И ето резултата - кръвно 110-70, захар-4-5, няма подагра, холестеролът и е отличен.Това лято си направихме сироп от вишни. Затова калпавата Европа се мъчи да ни забрани зимнината. Искат ни болни и калпави за техните лекарства.

76

БЪЛГАРИН

преди 12 години

Тези от Европата, пак откриха Топлата вода далеч след нас БЪЛГАРИТЕ.Видяха, че е адски тъпо да се живее под наем и лека полека взеха да купуват жилища. Най-накрая разбраха, че концентратите са вредни, но преди време се мъчеха да ни забранят на нас БЪЛГАРИТЕ да си правим зимнина. Жена ми имаше високо кръвно,подагра, висок холестерол и висока кръвна захар. Докторите и предписаха куп лекарства и и забраниха да яде свинско. Резултат НИКАКЪВ. Вече една година тя реши да спре тези лекарства,

75

:))))

преди 12 години

ха ха ха ха тогава тук ще пием само гола вода:)))) Не че сега не пием но поне е сладка и оцветена:)))))

74

rono2

преди 12 години

ай сиктир йе, тиа немат работа там само глупости а народа гладува

73

Анонимен

преди 12 години

Имат ли представа колко горски ягоди трябва да се наберат за да продават пакетирани сокове ???? В сички те са толкова тъпкани с искуствени Е-та /консерванти,продсладители оцветители и какви ли не европейски *** за да върви търговията. Никой не мисли за здравето на хората.

72

ха-ха-ха-хи-хи-хи

преди 12 години

"Според депутатката срокът от 3 години, който Европейската комисия предвижда, трябва да бъде удвоен, за да могат производителите да разгласят както трябва новината, че соковете вече са по-здравословни."

71

Анонимен

преди 12 години

Сестра ми има приятелка, която преди доста години, напускайки България, и писа в писмо: "Трябваше да живея в чужбина, за да се отърва от чуждопоклонничеството си."

70

Анонимен

преди 12 години

Браво на европейците. Само те могат да прекършат чалгарията и гейберастията в България. Няма да е бързо, но ще е окончателно!

69

Анонимен

преди 12 години

Лошото е, че към аспартама се привиква. Формира се зависимост. Имам познати, които знаят от край до край за вредата от аспартама, но продължават да дъвчат дъвки и пият кок-кола лайт. Борбата срещу това зло е трудна.

68

Анонимен

преди 12 години

На "запад" най-важно е да има търговски вид, нищо не ги интересува. Затова маргаринът мирише на масло повече и от най-истинското масло./и да трае 1 век, после - в чуждите вериги у нас на промоция, вместо на ***/

67

Анонимен

преди 12 години

Пишете "аспартам" и вредите от него и после - да ви е сладко! Той има доста имена - нутрасуит и тн. И пишеха, че са диетични, престъпление е. Горките деца, те не искат да се хранят без безалкохолни. В една бутилка има поне няколко Е /подсладител, най-вредния, оцветител, аромат, консервант, разни гума арабика и тн/ 100 пъти вода с хлор е по-добре

66

ikavalov

преди 12 години

Тя затова цената им е ниска, защото няма нищо натурално.

65

Анонимен

преди 12 години

"Подсладените бутилирани и пакетирани сокове вече ще се наричат нектар. "Абе.... тези акъл имат ли за 5 пари? Не е ли сок, когато се изцеди, а когато се използва целият плод раздробен да е нектар!?!?Вие сок от банани или кайсии пили ли сте? /нямам предвид течната част, когато ги правим на компот/

64

Анонимен

преди 12 години

Думата "здравословно", когато е масово тиражирана бягайте в обратна посока. Големите корпораци, фармацевтиката и медицината не искат да сте здрави, защото ще им секне бизнеса.

63

sugar free

преди 12 години

в този филм точно и просто е обяснено какво прави захарта - Sugar: The bitter truth