26

статията

преди 13 години

аз па те намирам за много проста!п.п. и дебела.

25

az

преди 13 години

Това са глупости, съгласна съм с други майки тук, които казват, че изобщо няма общо вкуса на детето с яденено по време на бременност. Напротив- аз например тооолкова обичах риба, купувах, пържех, печех и т.н, но откакто бях бременна със сина ми се отвратих от всякакви морски дарове, без да съм го търсила този ефект!За сметка на това ужасно ми се ядяха *** и си готвех почти всеки ден, а сина ми сега не иска и да ги види. И така от 17 години насам! С дъщеря ми ядях много кисело и солено и тя е по този начин, но не мисля, че е от бременността, а от наследствен вкус. И с двамата ядях плодове, но те сега обичат различни плодове от мен и от ядените по време на бременностите ми.Намирам статията за много слаба.

24

бай хой

преди 13 години

абе че е вярно - вярно е. ама има ли нормален човек, който да не го знае това? аман от изследвания тип "мокра ли е водата и пръднята мирише ли". п.п. жена ми си пийваше бира през цялата бременност - в резултат малкия дзвер пропи бира на 4 месеца. само като усети аромата и подивяваше, после се научи да разпознава и бутилката, и само като я види, не мирясва, докато не я награби :) е, не пие, а ближе - да не ми прати сега някоя стара мома-пуританка социалните....

23

ева

преди 13 години

А голяма част от българските майки автоматично предават на децата си любовта към цигарите и алкохола. Да свикват от малки

22

хой

преди 13 години

верно? не думайте! аз па си мисех, че между детето и майката нема нищо общо.... абе тия както са тръгнали със сензациите, дали няма да вземат да открият, че детето прилича на родителите си? това вече ше е революционно!

21

Анонимен

преди 13 години

Само вкуса и желанието за ядене ли? A пиенето ... ?!Ако мамата жули ракии със салати и мезета ... какво казва науката по тоз въпрост...

20

Според мен

преди 13 години

Има неща, които като дете много обичах, а сега не мога да ги гледам. И дъщеря ми е така, като бременна с нея много обичах определени храни, а сега тя изобщо не ги харесва. Аз толкова много плодове и зеленчуци ядях и сега продължавам, а моята принцеса ги гледа все едно са отровни и все с разправии да яде малко повече плодове и зеленчуци.

19

do 18

преди 13 години

Напълно си прав..обичат и кетчуп вместо домати.

18

$

преди 13 години

Значи, че производителите на храни-ментета обричат не само нас, но и бъдещите поколения на изкривени възприятия за вкуса на истинската храна. Дори и сега децата не харесват вкуса на домашно квасеното мляко, защото са свикнали с ерзац кисело мляко с добавка на сухо мляко и други гадости.

17

Прилеп

преди 13 години

А какво да кажем за сурогатните "майки"?

16

Анонимен

преди 13 години

Значи мама, която беше вегетарианка (не по убеждения, просто обичаше да и е зеленко) ми е предала любовта към вратните пържолки. Мерси мамо:)

15

галактика

преди 13 години

По време на бременностите съм приемала всякаква храна и винаги с мисълта това да се отразява добре на бебето. Стремяла съм се да съм максимално добра с околните /навсякъде/ с мисълта и децата ми да бъдат обичани. Оказах се права - живи и здрави са, и много обичани от всички. Звучи като в приказка, но си е така.

14

Анонимен

преди 13 години

По голяма тъпня не бях чел през живота си. Всеки кулинар знае че вкуса се възпитава.

13

Анонимен

преди 13 години

Значи е вярна статията...майка ми обича да яде всичко от бг кухнята, аз обичам всичко,брат ми също баща ми и той.Хаха..въпрос на възпитание е да ви кажа. В нашето семейство няма човек, който да не яде някаква храна ползвана от българина. Капризи при нас няма.А стринка ми примерно..пърлим прасе и вече опърлено късаме кожа от него и хапваме,стринка ми идва и бащата и подава парче кожа: заповядай!Стринка: А, аз не ям такова.Дъртия: А опитвала ли си някога?Стринка: Не, но знам че не е хубаво.

12

gft

преди 13 години

колегите на колосите в нАуката англииските учени, са се произнесли.оп айде в другия крачол.

11

Анонимен

преди 13 години

Страхотна статия, чувствам се щастлив, че научих толкова полезна информация, която ще ми помогне в живота.

10

Анонимен

преди 13 години

vqrno e

9

Анонимен

преди 13 години

някои хора трябва да си оправдаят заплатите и пишат откровени лъжи и глупостижените ,които повръщат от всичко раждат деца живеещи от фотосинтезапростотииа за брокулите да си ги заврът ...всяка държава си има климатични особености и хранителни навициараби не ядът свинско защото трябва да живеят в своята родина на 40 градеса и ще изпукат от висок холестеролнашите предци са яли и пили свинско и винско -зиме пролет агнешко ,лято пиле,есен овче и шилешко-всичко съобразено с климата

8

galya

преди 13 години

Глупости! Аз като ям това-онова (не ми се изброява), то нито едното ми дете не обича част от тези храни! Абсолютна лъжа е .... за мен поне!

7

Анонимен

преди 13 години

Са и за вкуса да си я подбират , вие луди ли сте?! В повечето случаи организмът сам знае от какво се нуждае , съответно на майката й се яде точно това . В други случаи от определени храни може да й се гади и това вероятно е защото организмът има предостатъчно запас от в-вата ,съдържащи се в тези храни.Ако се пренебрегва това , може да се окаже в един момент , че това ,което се съдържа в броколито е в прекомерни количества в майката и бебето , а нещо друго липсва, щото майката е яла само треви.