38

Анонимен

преди 12 години

da po4nat s krajbite na 6efovete purvo a?

37

Жо

преди 12 години

КАЗАНО НАКРАТКО, водата е безплатна, ако сам си я събираш при дъжд или си я гребеш от реката. Ако искаш да имаш в къщата си тръба с вода под налягане, трябва да я плащаш.

36

Жо до № 34

преди 12 години

ЯВНО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ с нещата и си противоречиш. В село Желява , Софийско и днес има водохващане горе в Балкана и резервоар, изградени от времето на ТКЗС, поддържани от местната община с държавни средства. В ония години партия, община и държава бяха едно и също. Сега няма кой да поддържа водоснабдяването и кметството са го предали на Столична община. Едно, наглед уж просто снабдяване с вода, има много нормативни изисквания за качеството на водата и за поддръжка на ВиК мрежата.

35

до Жо

преди 12 години

аз съм 34.В едно свищовско село, Совата, хората сами си хванаха вода от извор, каптираха и си водоснабдиха селото. Това беше през комунизма и не плащаха вода, защото ВИК не е поставяла свои тръби, нито поддържа системата. А водата е безплатна. Така че, те си ползваха вода, всеки колкото може, безплатно. След промените 1989-та ги накараха да си сложат водомери и сега плащат. Именно защото водата вече се плащала. Към нея се прибавя поддръжката на водопреносната мрежа и се калкулира.

34

до Жо

преди 12 години

Прав си, но вече не е така. Безплатна беше при бай Тошо. Откакто дойде Демокрацията се плашат както работата по подръжка и доставка, така и водата. Две пера са. Да не помислиш, че съм червен. Никаква политика, просто факт.

33

до 10

преди 12 години

Напълнил си два пъти басейна и затова ти е голяма сметката. :))))))

32

сусамов

преди 12 години

доверявай, но проверявай

31

Жо

преди 12 години

САМ`АТА ВОДА НЕ СТРУВА пари, тя пада от небето и е Дар Божи. Плаща се за улавяне на водата, пречистване, доставка, отвеждане на отпадните води и пречистването им. Плаща се и за поддържане на Ви К мрежата. Колкото повече подменени водопроводи- толкова по-качествена вода. Ще ви дам пример: Рибата в морето е без пари, но в магазина я плащаш. Плащаш улавяне на рибата, почистване, доставка и т.н..

30

а ха

преди 12 години

ако искате да не плащате водата просто трябва да се регистрирате че сте *** .

29

haskovo

преди 12 години

Ако си в Хасково ще е 159 лв.Кубика е 2.30 лв.

28

Анонимен

преди 12 години

Ние на село имаме ВиК, но вода никога няма или има но едвам, едвам тече.Имаме си сонда, както повечето хора по селата... Да ходят да хванат дедовия за водомера... Безмислена е цялата работа

27

Гого от Варна

преди 12 години

До 20:Ти колко работа мислиш, че имат водопроводчиците на село, дето и канализация няма? Аман от праволинейни чукундури....

26

23

преди 12 години

*** нямат водомери-имат вода,ние имаме водомери трябва да ги проверяваме,а и там се дават пари като за нов ,а на всичко отгоре взимат и обща вода близо 50% тук така е при нас във Враца и шефа на ВиК се чуди къде да си инвестира парите от "заплатата"

25

До водомер

преди 12 години

Водомер, ти май си от тези които "проверяват", "замерват" водомерите, за да вземат още някой лев, от бедния българин. Ти, когато ти е здрав някой уред "проверяваш" ли го? Не, категорично, не! Но иискаш да взимаш, периодично, перманентно едни пари.

24

Анонимен

преди 12 години

Тя отклонената вода само Господ знае колко пъти вече е платена от редовните платци, все едно не е ясно на всички, че водата на *** квартали и всичката друга, която се губи заради стари тръби, аварии и т.н. се плаща от българите, ами тоя по-добре да не дрънка много глупости за да не става смешен.

23

Казах

преди 12 години

От утре всички трактори Джи Пи Ес!Кой туй нещо? Дет не прилича на онуй нещо.

22

haskovo

преди 12 години

Този дебел *** да не говори колко са загубите, ами да се стегне и си отстрани проблема.Не сме длъжни ние да му плащаме загубите.ЧУ ЛИ ШОПАРЧЕ ТИ НА МЕДИЙНА ЗВЕЗДА ЛИ ЩЕ СЕ ПРАВИШ БЕ *** ДОЛЕН.МАРШ НА СЕЛО.Най скъпата и *** вода в България.

21

до 10

преди 12 години

е като имаш автомивка в апартамента си, така е надписват като за последно,

20

do 9

преди 12 години

Нека си я върши,но после не ми обяснявайте колко е работен българина и как заслужава европейска заплата,той и тази дето му дават не е заслужил мизерника.

19

марти

преди 12 години

До 16И съм съгласен с теб за водомерите,ама вземете се напънете и сложете такива и в *** райони,защото съм абсолютно сигурен,че те нямат,но водата там не им е спряна!!!Или пък им я давате на консигнация,знае ли човек???