6

Даола

преди 12 години

Помня този музеа от преди повече от 20 години - много интересни експонати и подготвени сътрудници

5

бг ТѝПАЦИ

преди 12 години

кои ще ги види в това тьпо село беееееееее,,,закараите ги в созопол и направете лятна презентация на,, бьлгарското изкузтво от вековете ,,,,да гледат богатите чужденци а после с парите си направете музеи които да можеме и през зимата да ги показваме я виж пак капне нещо,,,,ааа иначе ще хванат пак мухал в някое селско мазе

4

гого

преди 12 години

"новостроящата се АМ "Марица", която ще мине точно върху проучвания обект." в смисъл че ще го зарият ли? Или са се сетили да обособят отбивка на магистралата и ще стане туристически обект?

3

Анонимен

преди 12 години

Може би редакторите са го оплескали.По-скоро би трябвало да се разбира, че през годините селището се е местило и находки от него са намирани на територия с тази площ. Нещо такова.

2

Анонимен

преди 12 години

Според калкулаторните изчисления 12 000 хектара са 120 000 декара които са 120 милиона квадратни метра, които са 120 квадратни километра. Значи селцето е със страни около 10 на 12 километра. Софето колко е големо ? На снимката като гледам нема такъви километраж....

1

Анонимен

преди 12 години

Само намалете малко хектарите че ми се видят множко 120 000 декара. Сеа нема пари за глупости ... след 300-400 години може да се направи неква пътечка за да може туристите да го видят.