107

В.Иванова

преди 11 години

Каква е гаранцията, че давже и да са на "изпитателен срок" ще се научат да карат. Пример: взимам книжка, след 3 години си копувам кола като през това време не см карала въобще, и вече имам право да си карам даже и през ноща. Това са пълни глупости, има и по-добри варианти, ама какво ли разбирам аз простата гражданка!

106

ranik56

преди 12 години

Това са глупости .....някои хора май стоят по работните си места ...за да измислят някакаква ... поредна глупост ?!По добре е да направят нещо по въпроса с купените книжки . Хора ,които не са карали никога курс за шофьори и нямат дори основно образование ...джиткат спокойно по пътищата .Някой - виждал ли е *** да кара курсове ааааа.....?!

105

Дребен,ситен - фъфли

преди 12 години

И как точно си мислите че ще спре това малкия Ахмед който неможе да чете а има книжка ? А малкия хАсен който кара каруцата по пътя ?

104

Анонимен

преди 12 години

Поредната простотия ако ще и 10 г изпитателен срок да има пак ще се кара просташки и в пияно и дрогирано състояние война не ни трябва само от катастрофите изгинаха толкова колкото 3 войни в Босна Ирак и Афганистан взети заедно

103

Анонимен

преди 12 години

Поредните глупости които чета из интернет пространството!Ако ще 10 нови закона да вкарат все тая.Лошото е, че тези закони ще са за мен и за другите обикновенни граждани, а не за богатите млади шофьори на които мама или тати са "някой" .Нямаме закони в които да пише-караш с превишена скорост-500лв глоба и 2-3 месеца без книжка.Хората по европейските държави не са по различни от нас, просто има огромни глоби и 100% събираемост.Като знаят, че ще им бръкнат в джоба и то дълбоко са дисциплинирани!

102

Анонимен

преди 12 години

" и да не могат да карат без пълнолетен придружител между 23,00 и 5,00 ч."Придружителят може ли да е пиян и никога да не е притежавал свидетелство за правоуправление на МПС? А ако съм на 45 и съм млад шофьор , може ли да ме придружава синът ми, който е пълнолетен? Другари законотворци. Колкото по-сложни правите законите,толкова те са по-неприложими. То сега ченгетата не са наясно със законите за движение по пътищата, ами след като приемете предложените простотии с всеки патрил трябва и юрист

101

преди 12 години

айде напишете като го приемат - стига с тоя предложения дето ги пльоскате като новини....

100

шофера

преди 12 години

Лично аз смятам, че е добре в началото да нямат право да карат коли над 90 (даже и те са им много защото нямат никакви рефлекси)конски сили и първата година с по-възрастен придружител със стаж.Всичко останало е дискриминация.

99

бг

преди 12 години

не ни трябват още самообиици на 16 г,може преди да наварши поне 3м, да кара с предружител а след 18 сам но точките да си бьдат 39 иначе е дискриминация а и бьрзо ще им бьдат отнети като нормално е бсз опит да бьркат повече,

98

Партизанин

преди 12 години

ПЕНСИОНИРАН СЕЛЯНИН ОТ ЯМБОЛСКО.

97

???

преди 12 години

Как успяха да ен направят нито едно разумно предложение?Да не би авторите на предложенията да са само от КАТ?

96

/!\

преди 12 години

Вярно къде изчезнаха стикерите Внимание млад шофьор /!\. По този начин пазиш неопитните участници и знаеш, че можеш да очакваш някаква глупост от тях на платното и внимаваш, като по опитен с цел да няма инциденти. Още по добра е идеята да се кара с придружител, човек който е спокоен и добре познава автомобила. Колкото до възрастта аз познавам момочета които са карали не само коли а и камиони на по 12 години с бащите си и днес живота им е свързан с автомобилите.

95

crus

преди 12 години

емо предложих коне под 70 а не кубатура...точно защото от 1.4 се вадят доста коне ... а под 70 коня са напълно достатъчни за новобранец първата година да не прави излишни джигитски простотии... ама .

94

Емо

преди 12 години

Това за 500-те хиляди км е безумна идея, дали ще е до, над, около и т.н. няма как да се докаже и провери.

93

Емо

преди 12 години

3. Пълнолетният придружител е пълна простотия. Между 23 и 5 градовете са празни и ненатоварени. За един шофьор, който свиква с колата не е лош период за каране. Комбинирано с 0% алкохол и най-вече строг контрол, това е напълно излишно.4. Накой предлата ограничение в кубатурата за млад шофьор - това означава още 3 години да не се кара, просто след тях шофьора няма да е млад.. ДА не говорим, че кубатурата не е показателна и в момента от двигател 1.4 се вадят 150 к.с.

92

Емо

преди 12 години

Промите са 50% прилични.1. Идеята за по-малко точки и задължителен изпит я приемам (т.е. без опция за възстановяване на точките през въпросните 3 години), струва ми се добра.. Пълна простотия е да си на изпит при "нарушение", да не говорим, че в този случай е интересно какво става, докато се обжалват актове и т.н. 2. Ограничение - 0% алкохол - твърдо ЗА през първите три години!

91

Rider

преди 12 години

Идете в Гърция и карайте с превишена скорост. След това ми кажете колко евро е глобата. Аз опитах веднж и не бих повторил. Добре че имах пари и успях да я платя.

90

Анонимен

преди 12 години

Prav si ama az mislq che problema ne e vuv vuvejdaneto a v sledeneto za spazvaneto mu

89

crus

преди 12 години

защо не приемат едно съвсем просто ограничение а именно нов шофьор да може да кара автомобил под 70 коня ?за една година ...мисля че доста джигити ще отпаднат ... при нас основен проблем и причина за катастрофи е превишена скорост ...другото е пянството и дрогата ...доста по сериозен проблем си е поведени,манталитет и възпитание ..но това си е генерален проблем на нацията

88

Анонимен

преди 12 години

Tova spored men e pravilno no neka da vuvedat i ot 17 no s vuzrasten - germancite go napraviha a v Amerika karat daje ot 16...