102

Анонимен

преди 12 години

На интервю за работа в ИКЕА: "Вземете онзи стол там...да точно този, като го слобите, седнете и да започнем интервюто"

101

до 102

преди 12 години

Когато "малкият бизнес" спре да си купува джипове, а вложи средства в обучение на персонал, техника и технологии, тогава ще отнеме от IKEA клиентите, които не искат евтинка ширпотреба. А колкото до некаюествените китайски стоки - явно никога не си пазарувал в този магазин...

100

До 100

преди 12 години

И каква точно инвестиция е един магазин за евтини китайски стоки?200-300 нови работни места на минимална работна заплата повечето.Когато гигант ,като ИКЕА стъпи на такъв смешен пазар,като нашият единственото ,което прави е да убие много малки мебелни предприятия и магазини.Стоката им изглежда добре,но е ниско качество-няма дърво в нея!Идеята е да си купиш нещо евтинко,което да се счупи след 3-4 месеца и ти пак да си го купиш.И после пак.Скоро и УолМарт като дойдат и малкият бизнес съвсем ще умре

99

справедлив

преди 12 години

Ей, тези гърчоля големи тарикати.Кока колата ни я правят,сладоледа, сега ИКЕА.Как пък не успя един бълг.бизнесмен да вземе франчайза.Сега пак ще хвърчи печалба навън.

98

до 44

преди 12 години

отново простото българско мислене. не разбирате ли, че с по-добра икономика, добър достъп и с огромни инвестиции (като Икеа) нещата отиват към по-добро?! Много положителен ефект има и ще има Икеа - дори заради нея ще стане и по-бързо околовръстното. Цените от другите магазини ще паднат, защото ще имат сериозна конкуренция, ремонтираха и бистришко шосе (което беше в окаяно състояние) за по-добър достъп. Радвайте се на всякакви подобни инвестиции, завистливи и вечно недоволни злобари!

97

с.

преди 12 години

Ами да блъснат!При ниската покупателна способност и доста наситения пазар да видим кой ще ги купува!Ако наистина следват философията и политиката на ИКЕА има шанс да вземат огромен пазарен дял защото така наречения български бизнес е сбирщина от *** неспособни да мислят в перспектива!Основно правило в бизнеса е,че се печели от оборот,а не от цена и от качествен и мотивиран персонал!В Бантустана забрави!Плякат цени като за последно и изгониха отдавна читавите хора в чужбина с жалките заплати!

96

Анонимен

преди 12 години

Принципно бях пазарувал едни шкафчето от ИКЕА в Гърция и съм много доволен като цена и като качество за това което ми трябваше! А сглобяването беше като за дете! Дори беше приятно!

95

Анонимен

преди 12 години

Е сега ще видите какви цени ще блъснат на евтините китайски *** в българската ИКЕА!На бас,че по стара българска традиция ще са по-високи от европейските.

94

с.

преди 12 години

Какви платени агентчета,какви 5 кинта!?ИКЕА е перфектен избор особено за млади семейства защото имат доста евтини предложения със съвсем задоволително качество с оглед на цената!Български търговец и бизнесмен под 300% печалба не признава!Особено преди кризата да се развилнее!Навремето исках да си направя вграден гардероб в хола на цялата стена!През 2007 ми искаха 3 бона!Миналата година ми го направиха за 1000!Аре да питам как става тоя номер!?И сега ревеме срещу ИКЕА щото не ни изнася!Аре....

93

Анонимен

преди 12 години

79, Петракис, по- добре ПЕДЕРАКИС, най- учтиво ти показвам пет разперени пръста, споменавам и роднините ти, приятелю!

92

Shark

преди 12 години

до 79. Петракис, то пък вие сте много далновидни. Дръжавата ви пред фалит, вие се пъчите. На това му се вика глупост, стачкувате, блокирате и гоните туристите. Голяма далновидност. Ще плащате сега до деведесет и девето коляно тея заеми.

91

Ива

преди 12 години

Дай боже, да не вземат пазарен дял от 10%...за 1,2-1,5 % може за цялата страна! Маляки-тарикати...сигурно пак ще започнат разни псевдо анализатори и платени агентчета да обясняват, как било модерно това пазаруване в молове и ИКЕА...модерно е това , което можеш да си позволиш ,как ти стои и т.н.

90

Анонимен

преди 12 години

нещата в ИКЕА са доста качествени, а обслужването е супер! Тук в Швеция си бях купил матрак и след като спах на него 10 дни реших да го върна и да го сменя с по-удобен, нямаше никакви проблеми. Когато съм искал да върна нещо, което ми е било излишно е ставало без никакви въпроси!

89

xph

преди 12 години

до АЛЕКСАНДРОС ПЕТРАКИС: Не знам кой е мързел и кой не, но не БГ фалира... мистър Гърция! И не БГ само протестира пали гори затваря граници и... т.н. :-) Предлагам ти да си спестиш главните букви, и да се позамислиш, ама наистина да си понапънеш сивото, и пак да коментираш :-) Желая ти приятен ден!

88

до 88

преди 12 години

а знаеш ли всезнайко че те работят с по-тънко ПДЧ и толкова чак не са качественни стоките им и когато са разглобени все нещо няма - ь дъно, я гръб, я плот за мивка и т.н. и когато натовари дадената мебел се огъва и чупи....

87

с.

преди 12 години

ИКЕА са световен лидер и си продават екстра неща!Като почнат някакви псевдопатриоти да говорят простотии за българското качество и падам!Всички знаем колко са коректни и точни българските бизнесмени и производители!ПДЧ се внася масово основно от Полша!Тук се преработва и се продава през 300% печалба!С готовите внесени мебели е същата история!Сега като на пазара навлезе играч от тоя ранг българските цървулкьовци или ще се научат да работят с прилична печалба или ще са довиждане!

86

Емо

преди 12 години

Интересно, дали останалите вериги и мебелни магазини продават по-качествени и здрави мебели? Бил на гърчолята - ми ок, като "Явор" е българска компания, но почти целият асортимент е правен в Полша и Китай, това не ме стопля особенно..

85

glavatar

преди 12 години

Край със обикновения БЪЛГАРСКИ занаячия,край.

84

Анонимен

преди 12 години

купете си Полски и Китайски мебели и след това ще дойдете да ви ги ремонтирам.не правете такива грешки.евтини но без никакво качество.

83

Anna

преди 12 години

Ljubimijat mi magazin!