11

Хе Хе

преди 12 години

До 7. Според една от теориите за образуването и развитието на планетата Земя, тя наистина расте в буквален смисъл. За тези 5 млрд години еволюция, планетата е увеличила своите размери, заради постоянните процеси протичащи в ядрото й. В следствие на "уголемяването" плътността също би следвало да се е увеличила, понеже Земята е скалиста планета изградена предимно от твърда материя - се е увеличила и масата й.Пример: Ако сега Земята увеличи диаметърът си с 1000 км, масата ще стане с 1/4 по-голяма.

10

Хе Хе

преди 12 години

"Тези водни пари се натрупват в гигантски облак с формата на пръстен, който орбитира на около 238 000 км от Сатурн..."Просто в статията не са уточнили, че след като водните пари се изхвърлят от луната на Сатурн бързо се охлаждат и стават на ледени кристали с големина 1-2 микрона, както става ясно от една друга статия на "днес.бг". Именно тези водни кристали попадайки в по-топлата атмосфера на Сатурн отново преминават в газообразно състояние. А тя е по-топла заради въртенето и триенето с 2 думи.

9

Хе Хе

преди 12 години

До 6. Е точно пък глобален потоп да са образували не ми се вярва. Но ако Луната е имала за известно време активно ядро като това на Енцелад и е изхвърляла водни частици в орбита около Земята, тогава е възможно да са паднали на земната повърхност и по-скоро да са охладили ранната Земя и по този начин да са участвали в образуването на атмосферата на нашата планета (с водните пари - образувани след контакт с по-топлата Земя).До 3. Мисля, че вече отговорих и на твоят коментар, относно водните пари.

8

mailman

преди 12 години

радиуса на Сатурн, не на Енцелад... що се праиш на *** или това си е нормално състояние за теб?

7

любопитна

преди 12 години

как точно се е увеличила земната маса, че не разбрах? Земята да не е диня, та с времето да наедрява? Хах! Или пък пустите пари са и увеличили масата значително? Малко ми се струва измислица т'ва. Някакви доказателства по теорията има ли?

6

Анонимен

преди 12 години

Едно време и Луната е изхвърляла такива водни пари, които са замръзвали и са образували ледени пръстени около Земята. След увеличаване на земната маса, тези пръстени са паднали на земята и са предизвикали глобален потоп!

5

а

преди 12 години

"Малката ледена луна Енцелад с радиус около 500 км""който орбитира на около 238 000 км от Сатурн, т.е. на разстояние, което е 4 пъти голямо от радиуса на планетата"4*500км=2000 км <> 238 000 км.А сега де?!?!!?

4

Анонимен

преди 12 години

Ахах добро утро...Ние това много добре го знаемЕ!

3

Анонимен

преди 12 години

кви водни пари в космоса чак до сатурн ве, там нали е мн студено

2

Анонимен

преди 12 години

Da, kazano po nachin koito typia bylgarin bi razbral.

1

Анонимен

преди 12 години

Демек луната му го препикава?