267

Анонимен

преди 10 години

До do 264. Защо да дрънкат глупости. Коронарографии сега се правят на конвейр. Време е да спрат да приемат пациента, като ходеща клинична пътечка, иначе ще има още пострадали.

266

Анонимен

преди 12 години

Защо, ти да не мислиш, че в Бърза помощ трябва да е каймака на професията? Там са хора, които или нямат амбиции за друго, или са ги изгонили от другите възможни места, и това, което остана от фелдшерите. Няма нормален човек, който да е завършил медицина с мечта цял живот да се бъхти по линейките. Неслучайно по света са парамедици, просто хората са разбрали, че след определено време подобна работа лекарите се деквалифицират. А ние тепърва откриваме топлата вода!

265

инн

преди 12 години

а и в Бърза помощ по принцип назначават най-некадърните, няма логика, но е така..

264

inn

преди 12 години

само да отбележа, че като работеща ш здравеопазната сфера, почти никъде не се занимават с информираното съгласие и голяма рядкост са обяснаващите ти нещо лекари

263

do 264

преди 12 години

Повярвай, достатъчно са, само дето никой не се е усетил, че има тромб. В това всъщност е проблемът, а не че се е образувал тромб вследствие на манипулацията. Такова нещо може да се случи на всеки. Вместо Райчинов и НПО да дрънкат глупости, да кажат кой федшер или лекар от Бърза Помощ не познава картината на остра съдова непроходимост да му отнемат правата.

262

Коментар

преди 12 години

Колко начина има за разбиване на тромб?

261

?

преди 12 години

пациентът е насочен към частна клиникапристегнали с бинт дясната му ръка

260

Анонимен

преди 12 години

Ако от Бърза помощ бяха разпознали, че човекът има запушване на артерията на ръката, щеше все още да има ръка. Но е по-лесно да се плюе по кардиолога. Интересно ми е дали коронарографията е показала запушване на сърдечните артерии, не става много ясно. Ако е имало запушване, кардиологът е за медал, а Бърза помощ трябва да се покрият вдън земя. Защо нищо не се казва и за клиниката, направила изследването? В крайна сметка лекар в нея преценява показанията за коронарография!

259

Анонимен

преди 12 години

В случая основната вина е на екипа на Бърза Помощ, който не е разпознал усложнението - тромбоза след артериална пункция. Това трябва да се лекува до 6ия час след настъпването му, иначе резултатите са много лоши, както е станало и при този човек. Жалко за него, желая му успешно протезиране и възстановяване! А НПО отново се е изпуснало на метеното, в желанието си да не повдига въпроса за вината на истински виновния.

258

фрезата до 259

преди 12 години

Не Варна затъва,а страната затъва със здравеопазването си.Тотално безхаберие на част от лекарите води до инвалидизация на населението.Сега децата на потърпевшия да се издържат от некадърните лекари по случая.

257

Анонимен

преди 12 години

болница "Токуда"????Не ходете там !Варна затъва със здравеопазването си !

256

GNUSEN NAROD

преди 12 години

V nashata rodina se praviat pari s cenata na choveshki zivoti !

255

Doctor

преди 12 години

После Ви дават материали за заболяването, да знаете какво да правите с превръзката, в случая, какви усложнения да очаквате и какво ако се случи да ги потърсите.И идва отново до въпрос на организация и алгоритми. В цивилизованите страни организацията и алгоритмите се правят на ниво МЗ и големите медицински асоциации. В българия съществуват тук таме алгоритми, тук таме организация, но медицина на пърче не се прави.Би се Бойко ще прави реформа = 0

254

Doctor

преди 12 години

Не мога да коментрирам, конкретния случай, но иска да каже следните несща:Виждали ли сте какво е истинско информирано съгласие - 50 страници не ти мърдат при по сложните процедури и в него е описано всяко възможно усложнение и ти четеш и се чудиш, брех, брех тея американци и греманци трябва да са много некадърни след като толкова много усложнения имат. Но факта е, че може да ви ампутират ръката след обикновена венепункция и хората Ви дават да прочетете назапад и да се подпишете, ако искате.

253

КОЙ, КАКВОТО...

преди 12 години

Всекиму- своето!!! Кой каквото си е заслужил!!!

252

Анонимен

преди 12 години

Господи, пази Боже да не ти се наложи да паднеш в ръцете на лекар в България...То бива бива алчност, но за тях вече пациента не е човек, а само сметките си правят. Ужас!!!

251

възмутен

преди 12 години

Напротив, нищо няма да му направят на "доктора"!!! Вие да сте видели "Гарван гарвану око да вади"??? Аз лично - не съм! Накрая ще кажат, че пациента не е изпълнил "заръките" на лекарите и всичко ще приключи!... :(((((((( Аз също хиляди пъти съм си задавал въпроса - защо трябва да плащам "здравни осигуровки", след като си плащам на джи пи-то, за изследвания, за всякакви манипулации...... Недай Боже - за операция!!! Здравната осигуровка е един узаконен държавен рекет и нищо друго!!! Гади ми се....

250

Сарахош

преди 12 години

Много жалко за ръката на човека защото загубва и препитанието си но не обвинявайте кардиолога, че е искал да помогне и го е изпратил за по подробни изследвания.

249

Слушател

преди 12 години

Коронарографията е извършена от д-р Исмет Мехмедов.

248

Сарахош

преди 12 години

Пишете като невежи ***. Преживял съм коронаро графия в Александловската болница - слава богу успешно. Имаше чудесен екип. Доктор Кехайов я извърши през 2007г. - благодаря му на него и на екипа провел изследванията и лекуващата ме д-р Станиславова.На мястото на кардиолого и аз щях да изпратя човека на кардиография тъй като някои сърдечни заболявания не се виждат на примитивните апарати за ЕКГ. Друг е въпросът дали са били кадърни провеждащите коронарографията и дали са били спасени процедури