149

Анонимен

преди 12 години

как се става милионер? Ми парите не се правят, парите се взимат от тези, които имат по малко...

148

фрезата

преди 12 години

Предлагам да се напише Наръчник за това, как се става милионер в една от най-бедните страни/БГ/, по време на криза.

147

rumen221

преди 12 години

Приятели, Със свръхлиберализма си Дянков бездейства и все повече прилича на Прасе което се ослушва в тиквите. - Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига, защото в България ИМА ПАРИ ЗА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ, и за форсирано развитие на икономиката, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... От свръхлиберален, ТРЯБВА ВЕДНАГА да преминем на демократичен икономически модел:1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ФАЛИРАТ За да излезем от Американската криза с НОВИЯ БЮДЖЕТ ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) и да се удържа при източника, а не зад граница - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите и осигуровките на всички българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

146

До РА 138

преди 12 години

Еми пич няма кой да изтегли 300 - 400 хиляди щото като отида аз (т.е господин НИКОЙ) ще ми искат баснословна лихва и ще трябва да върна поне милион. Ама ако си сополанко с протекции на тоя и оня всеки ще ти даде заем, че и без лихва...

145

ДИДО

преди 12 години

И НА КОГО СИ ПРОДАДОХА БИЗНЕСА СИ,НАЛИ Е КРИЗА.ЛЪЖАТ ТА СЕ КЪСАТ.А ПЪК ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕЩО НЕ ПИТАТ-ЩО БЕ

144

4-ти километър

преди 12 години

Да, парите не са изчезнали. Те просто се концентрираха в много тесен кръг хора. Крайният ефект - масово, тотално, поголовно и грозно обедняване на подавляващата част от населението. Къде, според вас, се концентрираха тези пари?!?

143

Ra

преди 12 години

Абе остави ме ти да си живея с моите фантасмагории,а ти живей в реалността,която се изразява в 300-400лв на месец или колкото вземаш не те знам.

142

овчаря

преди 12 години

овце, до кога ще давате да ви доят и стригат?

141

Do Ra

преди 12 години

Това са фантасмагории,които пишеш.Първо всичките ти примери са за твои приятели.А ти самия колко милиона имаш.Сега да те просветя-това се казва пране на пари от далавери.Това с прасетата и цалевицата може да го разправяш на някой който не е виждал нито жива прасе ,нито царевица на нива.парите са от друг "бизнес", а прасетата и царевицата ги има само на документи.Иначе при тия милиони печалби он прасета ,тоя твоя приятел ще изхранва сам България.Изкара прасетата по-доходни от дрогата и проститутк

140

Анонимен

преди 12 години

Просто са си хванали жени :)

139

Анонимен

преди 12 години

МАФИЯ

138

Ra

преди 12 години

А и вместо да се ограбват еврофондовете например едни 25 000 лв. като ги гепаш и ги изхарчих какво? По-добре да се вкарат по предназначение.Едни 5 декара сини сливи си засъди направи си два казана за ракия и при толкова алкохолици няма начин да не станеш милионерче.Така,че не ми обяснявайте,че нямало как по честен начин да забогатееш.По-долу казаха.Който го мързи,няма акъл и мрънка по форумите без да е пробвал да направи нещо какво очаква??Абе обиждайте ме слагайте ми минуси не ми пука изобщо.

137

Ra

преди 12 години

Не съм обидил никой и нямам намерение да го правя.Като толкова му разбирате обяснете ми как един авер тегли ипотечен кредит преди 4-5 години закупи няколко обекта които дава под наем и сега има чисти 2 милиона лева в банката??? А как един друг приятел тегли кредит за да отглежда царевица и прасета и сега има 1,5млн. а? Ами кой ви е виновен,че нямате сърце да изтеглите 300 000 - 400 000 хиляди ? Рискуваш - печелиш не рискуваш не печелиш.Какво по просто от това? В тия случаи кое му е мафиотското??

136

Овцата

преди 12 години

Българите са овце, при това най-бедните овце в Европа с най-богатите овчари. България е държавата с най-скъпите коли, закупени в Европа. Овце овце и пак овце.

135

Анонимен

преди 12 години

Затова сме със такива заплати. Ако е вярно, че в Европа заделеният за възнаграждения брутен продукт е двойно от колкото при нас, това обяснява всичко - и "странното" нарастване на милионерите и съсипията на народа. За да има твърде богати, останалите трябва гарантирано да се поддържат бедни. Затова сме с най-ниските доходи в Европа, а благодарение на Дянков - със замразени доходи незнайно до кога. Първо ни лъгаха, че гладуването е за да влезем в Шенген, сега се отказали, но държат замразяването

134

Безпартиен

преди 12 години

Увеличението броя на "милионерите" е право пропорционално на увеличението на необслужваните задължения от порядъка на 8,25 млрд. лв. или 20,5 % от отпуснатите заеми...с други думи нашите кредитни милионерчета продължават да живеят на изполица т.е. на търба на държавата.

133

как с става милионер

преди 12 години

Много ми е чудно как в България може да станеш по честен начин милионер, аз мисля че неможе. Начина е един да градеш и мамиш и да имаш гръб който да те пази. С какъв то и бизнез да се захванеш с труд никой не е забокатял. Далавера му е майката и то голяма далавера както тези наши всички политици я въртят.

132

Анонимен

преди 12 години

Защото са си продали бизнеса и активите. Работни места не са отворили!Това е разруха за икономиката ,а не успех.

131

А, РА!!!

преди 12 години

Ra, не дрънкай врели- некипели!!! Цялата т. нар. милионерска *** Е МАФИОТСКА ***!!! Ще станеш милионер със 100 заделени левчета, но условието е- да имаш МИЛИОНЕР- МАФИОТ зад гърба си, за да те финансира да закупиш на много ниски цени папагали от ценния вид АРА и да ги вкараш контрабандно тук, за да ги пласираш на астрономически цени, като след това дадеш полагаемата част на кредитора ти милионер- милиардер мафиот!!! Да горите в АДА и тук на Земята и на Небето, *** крадлива ***!!!

130

harakiri

преди 12 години

просто много от тези "псевдо-бизнесмени' са се поуплашили от биби и са решили да си покажат бельото. минали са на светло... бяло счетоводство... не е чудно. коментарите по темата са тьпи.