119

о

преди 12 години

Защо ако си роден в Америка си американец, без значение дали си християнин, мюсюлманин, будист, атеист, НО ако си роден в България и си мюсюлманин, значи не си българин, а те наричат ***, турчин и т.н. ?!?!?

118

ЧЕЧ

преди 12 години

Помаклъка са си чисти българи ,запазили БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ по добре и от нас . Голяма част от тях много добре го знаят ,друга малка част се инатят като магарета и не искат да си признаят че от прадядовците се знаят че някога са били ХРИСТИЯНИ.

117

Мая

преди 12 години

Браво! Всеки съградил чешма, да е вечно името му! Да пребъде рода му хилядолетия! Здраве и добър късмет на строителя и на родата му!

116

николай долапчиев

преди 12 години

браво! поклон!!! традицията е велика сила!!!

115

ФАШИСТ

преди 12 години

власите (аръми) в БЪЛГАРИЯ имат претенции , че са наследници на "древните траки" :)))))) те говорят на средновековен ромейски език ! :))))) турците имат същите претенции:))) за гръците да не говоря :))))) всеки с тъпите си мисли и претенции. ЗАЩО ли , Ние БЪЛГАРИТЕ ГЛЕДАМЕ С ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКО ТОВА-ДУШАТА БЪЛГАРСКА Е ВЕЛИКА И ЧОВЕШКА !!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ХОРАТА В НЕЯ !!!

114

ФАШИСТ

преди 12 години

повтарям !!! "***" е сменил вярата си !!! те са 90% славяни !!! всички са руси като руснаци или скандинавци !!! БЪЛГАРИТЕ СА ПОТОМЦИ НА ДРЕВНИТЕ ТРАКИ ИЛИ ОБРАТНО - ТРАКИТЕ СА БЪЛГАРИ !!!!! ЗАПОМНЕТЕ ГО И ЗНАЙТЕ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ДАЛИ НОВОТО ВРЕМЕ НА СВЕТА !!!

113

Иванчо

преди 12 години

Защо говорите глупости. Това е традиция, идваща от Изтока. У нас понякога казват, че това е навик, наследен от турците. Не е вярно. Много преди те да се появят в Мала Азия е имало такъв обичай. Заради горещините и трудния климат хората са почитали водата много високо. И затова са градили чешми или са поддържали изворите в оазисите. Да сте чували, че в древна Армения до всеки извор имало поставен голям камък, издялан като животно - да пази водата и извора. И все пак - това е добрината.

112

BALGARIN

преди 12 години

E WO GO NIAMA TOVA PRI BG. ,INTELIGEZIIATA;...?????????? KUPIL SI UBUVKI ZA 2000 , I E .....ZARVUL

111

BALGARIN

преди 12 години

SELATA NI PAZIHA -GENITE...A NIAKOI GI UNIWOZI....

110

DO 110

преди 12 години

NEZNAIA , DALI I TE KATO MAKEDONZITE,...A I KATO NAS BALGARITE, SI POZNAVAT , - ISTINSKATA VELIKA ISTORIIA...

109

Помаки=Траки=БГ

преди 12 години

Помаците са най-запазените в генетическо отношение Траки. Впрочем и 80% от останалите Българи също сме с тракийски гени и потекло. Ето защо помаците са темелът и неделима част част от нашия древен Тракийски народ.

108

do 104

преди 12 години

Тези пък, какви са били смотани! Толкова ли не са могли да кажат, че им приемат смърдялата вяра, а после пак да са си християни??

107

la chica de ayer

преди 12 години

Тази статия е за турски сайт, не за български.

106

darcas

преди 12 години

Има ли значение кой я е построил чешмата, след като добро е направил? Форумните плювачи след себе си оставят само една кафява следа.

105

помака

преди 12 години

На всички турци, пропагандиращи че сме едно с тях мога да кажа само яжте ми х****. Дори и дедите ни не са приемали от все сърце исляма камо ли ние правнуците .Винаги сме говорили само БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!Мамо на български съм казал и друг език нямям- българин съм.

104

Анонимен

преди 12 години

Скоро се върнах от Родопите и докато пътувах на една отбивка в планината в най-голямата жега видях мъже с носии които пееха, танцуваха и свиреха на гайда без повод.

103

ФАШИСТ

преди 12 години

най-непокорният и родолюбив българин е бил Родопчанина! През 1664 година в Чепинското корито започва помохамеданчването от турците от тук започва помохамеданчването(имат поговорката "вземи му вярата и ти става верен роб )изклано е 2/3 от населението , други се заселват из смолянско а Батак е изцяло заселен от чепинското корито хора! "***" от арабски значи обърнал вярата си -ПОМАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ МОХАМЕДАНИ ЧИСТИ БЪЛГАРИ !!!

102

Анонимен

преди 12 години

Абе помаците не са ли българи -мюсюлмани? Просто през турско робство са били насила принудени да сменят вярата си от там помаци- помъчени.. Разбира се сега всеки *** с гордост разправя колко велик турчин е и че от Турция по -хубаво няма но това е нормално кога не е било така.Доколкото знам границите на България последния четвърт век че и повече винаги са били отворени който не се чувства българин и смята че не му се стои тук моля..

101

Анонимен

преди 12 години

ПОМАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ И НАШИ БРАТЯ - НАШ РОД, НАША КРЪВ

100

последна дума

преди 12 години

Помаците са чистокръвни ТУРЦИ.Това всеки да си го вбие в мозъка и главата.Никой не може да присвоява хората които най-много са теглили през вековете от безчинствата и вандалщината на бълграте.На тукашните умници питам: А къде са помаците от Родопските села и градове- в ТУРЦИЯ. А защо, защото са ТУРЦИ.Помаците са потомци на КУМАНИТЕ-КЪПЧАК.ПОМАЦИТЕ СА ПЛЪТ ОТ НАШАТА ПЛЪТ И КРЪВ ОТ НАШАТА КРЪВ-ХОРА ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ И ДЪЛБОК ПОКЛОН ЗА ТОВА,ЧЕ ИЗДЪРЖАХА НА ТАКАВА ВАНДАЛЩИНА 133 ГОДИНИ.ПОКЛОН