68

Анонимен

преди 12 години

Ще зачестят случаите на случайно паднали в дупката на ***.Или намерени в кофа за ***.Така мисля

67

Радостин Павлов

преди 12 години

Точно така. Отдавна го говирм това да се криминализира изоставянето на деца. Мнооого отдавна

66

Анонимен

преди 12 години

Със сметките може и да си прав, нотези *** след 12-13 години няма да започнат да раждат и те по 1 всяка година, защото ще са възпитавани от българи, нали така?Това означава, че в дългосрочен план инвестицията си заслужава.Ако започнат и да ги наказват за всяко изоставено дете (финансово, тях други наказания не ги стряскат) и ще се окаже, че реформата всъщност е много удачна даже, разбира се за тези, които виждат по-далеч от носа си.

65

kalcheff

преди 12 години

До 84:Евала пич,по-добре и точно синтезирано не го бях срещал.На 100% си прав. Имам детенце на 3г.Жена ми ражда във Варна,защото в Бургас са касапи.И тъй като най-добрите лекари са в АГ си платихме 400 лв на ръка+150 за отделна стая за да не е при ***.Това е държавно заведение...*** раждат там и получават същото здравно обслужване...Детски не получавам, за градината едва се вредихме с разправии. А всеки месец плащам над 300 лв данъци...С КАКВО МЕ СТИМУЛИРА ДЪРЖАВЖАТА ДА ИМАМ ДЕЦА?!?

64

Анонимен

преди 12 години

ГАВРАТА С БЕЛИТЕ ДЕЦА, ЧРЕЗ т.н. "ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА"Значи така ... за нас българите, детските са 35 лв,. но и тях ги спират, ако имаш трудов доход по-голям от 350 лв. бруто !А за изоставеното *** детските са средно 227,50 лв. ( 3,5 пъти ГМД от 65 лв.)- и още заплата за приемното семейство от 312 лв. ( 130% от брутната МРЗ от 240 лв.)- и още онези 35 лв.Общо 574,50 лв. на месец, или над 16 пъти повече спрямо нашите 35 лв. !!!Ако пък изоставеното *** е с увреждания ( а малолетните *** родилки, масово раждат точно такива ), то тогава- още 168 лв. "добавка" ( 70% от брутната МРЗ от 240 лв. )- и още един път 35 лв. ( за тях се плащат двойни детски от 35 лв. )Общо това прави 777, 50 лв. месечно, или над 22 пъти повече, спрямо нашите 35 лв. !!!Сега от Септември, като увеличат МРЗ от 240 на 270 лв. к'во става ?За всяко изоставено ***, месечните пари се увеличават от 574,50 лв. на 613,50 лв., или 17, 5 пъти повече,спрямо нашите 35 лв. !!!А за всяко изоставено *** с увреждания, месечните пари се увеличават от 777,50 лв. на 837,50 лв,или почти 24 пъти, повече от нашите мизерни 35 лв. !!!А се готви и увеличение на ГМД ( Гарантирания Минимален Доход ), който сега е 65 лв. ...Но и това не е всичко. Настанените в приемни семейства при предишното правителство, бяха около 200. Това правителство ги направи 1 000. И пак това правителство сега ( 18 Юли 2011 г. ) обяви, че от 2013 г. ВСИЧКИ изоставени ***, ще бъдат настанени в приемни семейства. Това означава няколко десетки хиляди ! Умножавайте ....И да не съм чул повече, някой да пита и да се чуди, защо етническите *** Бойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов и Мартин Димитров ( дето крепят вече 2 години това правителство в парламента ) :- ни замразиха трудовите заплати и пенсии- ни увеличиха трудовия стаж с 3 години- ни увеличиха вече 3 пъти МОП (Минималните Осигурителни Прагове)- ни спират мизерните детски от 35 лв., чрез т.н. "Подоходен праг" в БРУТО- ще ни увеличат и възраста за пенсиониране и т.н.Защото ... КОГАТО НЯКОЙ ПОЛУЧАВА ПАРИ БЕЗ ДА РАБОТИ,ТО ДРУГ ТРЯБВА ДА РАБОТИ БЕЗ ДА ПОЛУЧАВА ...

63

Анонимен

преди 12 години

Аууу! И какво ще правим с 10-тото *** сега? Айше директно ще го мятатв кофата!

62

Контра - Атака

преди 12 години

Едва 195 лв. месечно получават приемните семейства, които доброволно отглеждат деца до 7-годишна възраст. На този етап средствата, които Агенцията по социално подпомагане отпуска, са крайно недостатъчни, но се надяваме, че много скоро те ще бъдат актуализирани. Това обясни пред Новинар Мариана Тасева, която е ръководител на екип Приемна грижа към фондация За нашите деца. За деца от 7 до 14 години месечната помощ е 227,5 лв. а за тийнейджъри от 14- до 18-годишна възраст държавата отпуска 260 лв., уточни тя. Между 312 и 360 лв. пък е месечното възнаграждение, което получават приемните родители, които са решили да отглеждат малчуганите професионално. Размерът на заплатата, която те получават се определя от броя на едновременно настанените деца в семейството, коментира специалистът. Освен месечна помощ и заплата родителите, които са решили да осигурят приемна грижа на дете, получават и полагащата им се по закон детска надбавка от 35 лв. на месец. За деца с хронични заболявания и увреждания пък Агенцията по социално подпомагане осигурява по 168 лв. допълнителноа детските надбавки се удвояват по две и достигат до 70 лв., посочи Тасева

61

Гамен

преди 12 години

Мда...значи какво? Убихме две баби за да им вземем остатъците от пенсиите, но ще ни третират като жертви, нуждаещи се от подкрепа, но не и от наказание, защото сме "жертви"? Звучи ИДЕАЛНО! Браво Тотю, брамо Младенов!

60

мунчо

преди 12 години

блаблаблабла...и взехме заплати и хонорари

59

Анонимен

преди 12 години

Искате ли да познаем за кой вид 'илектурат' тази концепция ще има съвсем пожелателен характер и изобщо няма да се спазва.....

58

детайлен

преди 12 години

"Той заяви, че една от идеите в концепцията е до 2013 г. новородените бебета да бъдат настанявани в приемни семейства, а не в домове за изоставени деца". ***, сигурни ли сте, че се изразихте правилно? дали пък не става впрос за новородените бебета, ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ ГИ ИСКАТ? щото другите няма нужда да бъдат настанявани никъде....

57

Анонимен

преди 12 години

А скопяване на мръсната *** зган кога?!!!!!! Никога не съм вярвал ,че мога да го кажа, но ги мразя от все сърце и не ми е жал за тази *** неземна!!!

56

от който и да е

преди 12 години

до bg тручин.и аз бъркам правописа от време на време.какво да ти кажа -не си много ***,ама много си ***.може да си попрочел нещто за геополитиката,но да си я сбъркал с ГЕЙОПОЛИТИКА.на вас *** тези неща са ви важни!Русия се нуждае от Турция,колкото *** от кладенчова вода.***!!!!!

55

Резон

преди 12 години

Това ще е поредната гавра с живота на децата. Тук няма значение българи, турци, евреи... това са деца, а нито едно дете не заслужава да бъде лишено от майчина ласка и грижа, да живее в стая 60 кв.м. заедно с още 50 като него и да не знае какво е собствена дрешка, играчка и т.н.т. Независимо какъв етнос "майки" изоставят дечицата си - това не са българи, ***, турци и т.н.т. - това са дребни и мизерни душици((( жал ми е за такъв народ!

54

iva

преди 12 години

това не е решение - ще има убийства на новородени от техните майки или просто ще ги изоставят някъде да умрат. Въпроса е как да се попречи на такива да се размножават.

53

Do N69

преди 12 години

Pich ,Te ne go vikat, toy si e pomyar i sam si idva i bez nikoy da go vika

52

Анонимен

преди 12 години

Циганчетата на ***!И стига вече тези помощи!

51

до 61

преди 12 години

Детската градина във Франция не е всеки ден. Събота и неделя са почивни дни и ако имаш магазин например и декларираш в общината ,че ще рабите в почивните дни ,ти взимат двоен данък. Няма начин съответно да работи и детската градина. Те вероятно си ерген и не си навътре в нещата :)

50

до 51

преди 12 години

Турция все пак има неселение десет пъти повече от нашето и доста п-огляма територия. САЩ им помогнаха много със заеми и инвестиции с цел да бъдат буфер между Европа и крайните ислямски страни. Последните години се поодръпват ,защото Турция нещо пак залитна по религията... Не ме разбирай грешно ,аз не плюя по Турция. Просто и там като и у нас има проблеми. Ако не ги познаваш и не знаеш достатъчно ,поне си трай ,защото мненията ти звучат лошо и смешно!

49

от който и да е

преди 12 години

до bg турчин.абе *** смотан,въобще не ми говори как не можем да говорим и пишем,защото си абсолютен ***,и при това ***.А и между другото думата "ваще"се пише -вашите