19

Петкова

преди 12 години

Игнатов действа според златното правило, което гласи: Който държи златото, той определя правилата. Един ден в учебниците ще пише, че е прокарвал последователна лява образователна политика - от снижаването на възрастта за задължително обхващане на децата, до целодневните програми, до прякото назначаване на финансови директори. Така ще бъде, когато в политиката напълно отсъства дебат за идеи и затова отявлени социалисти могат да парадират като десни политици.

18

татовото

преди 12 години

България се върна в епохата на социализЪма! Да очакваме догодина и завод за "цели проводници"!

17

Египтянин

преди 12 години

Сергей Игнатов си е последователен марксист. Прочетете неговата книга "Египет на фараоните" и ще видите, че в главата му има само пирамиди. На тези, които се захласват по социалния инженериг ще припомним, че единственият проблем на пирамидалното устройство на обществото е, че върхът на пирамидата е много тесен, което означава, че съдбата на мнозина е в ръцете на малцина.

16

Анонимен

преди 12 години

АКО СЕ ВЪРНЕ НИВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ОЛТПРЕДИ 89-ТА, НЕГА ГО ПРИВАТИЗИРАТ

15

ДедоРак

преди 12 години

Бойче го каза: "Студентите да станат овчари!" ;)

14

до бай Йордан

преди 12 години

скрий се бе ***

13

BSP ISDS OBEDINENI

преди 12 години

NEKA HORATA NA TRAKTORA UPRAVLQVAT UNIVERSITETITE!!!

12

Анонимен

преди 12 години

Защо ми се струва, че с бясна скорост се връщаме към светлата дата 09.09.1944 г.?Но сега е още по лошо, защото има включени и мутренско-рекетьорски похвати!

11

ELLE

преди 12 години

До: бай Йордан от Пловдив -пост 9Защо не си направиш блог , пък си пиши!!! Не сме длъжни да разлистваме километрични "мнения" без всякаква връзка с темата!!!

10

Анонимен

преди 12 години

Какво става тука бе, цели романи се пишат под статиите?

9

Анонимен

преди 12 години

Ако бяха свястни вузовете, нямаше да допуснат комунстическта *** да се разпространява, а какво стана, те я създадоха и храниха 65 години! Това не са ВУЗ=ове а чалгаджииници излюпващи безработни и на никого ненужни магистрати и бакалври, само зимат парите, за да хрантутят мухлясалите старчета!

8

пю

преди 12 години

В частните ВУЗ ако се назначат такива директори това ще е държавна поръчка. Но в такъв случай ще трябва да ползуваме всички привилегии на държавната поръчка? Иначе всичко си плащаме сами, в частните ВУЗ-ове. Във всекис лучай тия промени в образование и навсякъде вече 21 години не се отразяват добре и на студенти и на реномето на системата ни. не зная кое е по-добре, но нека поне дипломите са лигитимни, пък както щете се карайте в тия неща? Ние направо е чудим защо, къде, кога и дали да учим, веч

7

Калин

преди 12 години

те пък като назначиха . . де що *** .. има за директори на училища я свършиха, та и ректори.. поредни комсомолски .. помиярства,

6

Анонимен

преди 12 години

Навсякъде по света се чудят как да гарантират по-голяма автономност на университетите и липса на всякаква зависимост от държавата, освен под формата на държавни поръчки, които се плащат за студентите, тук поредният "гражданин за европейско развитие" връща модели отпреди 89 г.Българинът ако не си отвори очите, че ни управлява *** от прехода, преходът никога няма да свърши, а ако случайно свърши ще е с реалност отпреди 89г.

5

АБПФК

преди 12 години

ТОЗИ ИГНАТОВ- СИН НА АКТИВЕН БОРЕЦ С/У КАПИТАЛИЗМА,ДА НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВА,ЧЕ Е 1945 ИЛИ 1951 ГОДИНА .АЛОО,СЕГА СМЕ 2011 И ЧЛ.1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА Е ОТМЕНЕН И НИКОЯ ПАРТИЯ,НАЙ-МАЛКО МИЛИЦИОНЕРСКО-МУТРЕНСКИЯ ГЕРБ,МОЖЕ ДА ИМА РЪКОВОДНА РОЛЯ.Я,ДА СЕ СПРЕШ И ПО-КРОТКО,ЧЕ...АМАН ОТ *** НАТЕГАЧИ.

4

много братовчеди

преди 12 години

Толкова много братовчеди ли има другаря Игнатов, за да ги назначи всички за директори на университетите?

3

MARTIN DI VANIO

преди 12 години

MAI SLED POZICIATA PO VOTA DA NE SE OBAZDAME CHE ZAPRILICHAHME NA IANE I STANISEV

2

belalov

преди 12 години

Примамливо е държавата да има контрол върху ВУЗ, които финансира, но няма да стане! Това противоречи на всичко сторено до сега и ще възнекне въпроса "Оти ги ручахме жабетата?" след като се нарушава академичната автономия. По-скоро трябва да се помисли за други контролни механизми чрез които да сме сигурни, че се постига учебният резултат и те по света са известни!

1

Анонимен

преди 12 години

Съгласен съм. Нека си останат в ръцете на феодалната ченгесарска мафия от БАН.