40

Анонимен

преди 12 години

Българският чиновник освен това е некомпетентен.Питах данъчен инспектор колко време се съхранява копие от контролната лента на касовия апарат,защото имам цял кашон събирани с години.Знаете ли какво ми отговори? Пази ги за ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ?!?Той ако не знае какво казва законът,кой знае?

39

Анонимен

преди 12 години

Въобще няма никаква реформа.Пълно е с клатикурци връзкари и все повече стават.Некомпетентни,мързеливи и крадливи-особено в общините е кошмар.Българинът реформата я разбира така: Тука има едни пари,я да си ги гушнем с моите хора.

38

Анонимен

преди 12 години

27 Елф,АМИ ТРЕПАНЕ БЕ ЧОДЖУМ!И без да ти обеснявам,Българина ненавижда чорбаджиите по начало.В литературата достатъчно е написано.Колко сирачета и вдовици са разплакали.Сега обраха Народа,който дреме,вместо да ги отпее,вземайки правосъдието в ръцете си!

37

до 34 и 33

преди 12 години

Явно Вие сте чиновници и мислите , че на свободния пазар е по-добре. Заповядайте на него.Да, ама не! Досега не съм чул за чиновник да напусне сам , без принуда, стола си. Да не говорим за чувството на власт,безнаказаност,което Ви опиянява.Та дори и некомпетентността Ви, не Ви отрезвява.

36

Паунов

преди 12 години

Скоро няма да се оправи администрацията.Всички негативи от социализма ги има и сега - назначават се пак "свои", една част от младото поколение е неграмотно, с купени дипломи, ако има някой способен, той не може да вирее в тази обстановка."Оговорните" фактори пак са недосегаеми, работещите си траят, по обясними причини и така ще е поне 30 години.по обясними причини

35

Анонимен

преди 12 години

Бюрокрацията е един огромен тумор. ***. Заедно с *** идват твърде много за изстрадалата ни страна и това ни убива.

34

анонимен

преди 12 години

Не е ли най-разумно да се съкратят половинататъртие и да останат само кадърните , на които си струва да им се вдигнат заплатите? Който не е доволен нека напусне, а не все да реве.

33

но комент

преди 12 години

Българският чиновник работи в невероятно мизерни условия, за невероятно мизерни пари.Освен всичко друго под постоянен стрес, че всеки момент ще бъде уволнен.В същото време "шефовете" си разпределят хилядарките и въобще не им пука!Вижте "бонусите" на министри, зам министри, шефове на какви ли не отдели-десетки хиляди на година!В същото това време се очаква кадърни специалисти, с висше образование да работят за 300 лева.

32

Ivan

преди 12 години

Интересно като толкова завиждате на държавните служители, защо не зарежете "ниско платените" частни фирми и не станете чиновници? Ще взимате супер заплатата между 500 и 800 лв. брутно, ще работите "само" от 9 до 17:30, ще имате гарантирани 20 + евентуално 12 бонус дни отпуска... Ще ви осигурява държавата на реалната заплата, ще си плащате реалния ДОД, ще си подавате редовно имуществена декларация, която ще е проверена гарантирано, няма да можете да работите на частно. Идилия е, заповядайте!

31

Анонимен

преди 12 години

Незнам дали Бойко е свършил нещо полезно, но със сигурност разду и увеличи бюрокрацията. чичови, лелини ... всичко това е на служба.

30

но комент

преди 12 години

В държавните служби има "аристокрация" която си клати краката и взема хилядарки, и маса смачкани от работа и от безпаричие чиновници, на които по чудо се крепи държавата България.Само че като почнат да съкращават-познайте кой изхвърча?

29

Държавен служител

преди 12 години

До 21:Гледай си овците, селянино! И внимавай да не ги изяде някой вълк, че после няма да имаш с кого да се съвокупляваш :))))

28

глупости

преди 12 години

Имало "много""високоспециализирани хора", дето чакали да работят на държавата за 500 лева.Глупости!

27

Елф

преди 12 години

Въпрос-Ако не беше толкова тежка бюрокрацията,как щеше да се КРАДЕ?Как щяха да се грабят фондове,общиннски бюджети,да се правят скрити приватизации,конкурси,обществени поръчки......Затова не се направи и 22 години-единната информационна система на България-за да е на тъмно всичко.И 200 хил олигархия да граби другите.Това са те-хората от джиповете на магистралата-50 хиляди семейства ОЛИГАРХИЯТА НА КРАДЛИВИЯ ЧЕРВЕН ПРЕХОД!Идете им вземете заграбеното сега.

26

Да,Но

преди 12 години

ВИВА БОРИСОВ ВИВА ГЕРБ,

25

Елф

преди 12 години

240 търтея и техните антуражи.Стотици хиляди по министерства и общини-директори,началник сектори,старши и младши ,,експерти" и прочее клати....ненужни и вредни

24

Genrois

преди 12 години

Ami taka e tejka burokraciq vsicko stava mnogo trudno , a moje da stane tolkova lesno i da si varvi biznesa , no balgarskiq izraz vaji s palno pravo " ne e vajno az da sam dobre, vajno e drugiq da e zle!"

23

Елф

преди 12 години

Щом има охранителни фирми-защо ни е полиция?Ненужно!

22

анонимен

преди 12 години

Колко много простотия в тази администарция.Стигали сме до там да се питат един друг ама сега какво да се прави.Толкова некомпетентни роднини,приятели,познати всички напъхани с връзки там ,а главите им празни.Чакали сме с дни някой по-компетентен да разреши някой случай и накрая какво ,пак не им е много ясно.Защо изобщо се слагат полуграмотни и бавно зацепващи хора.Има много високо специализирани хора ,които са без работа точно заради такива льохмани набутани случайно до следващото правителство

21

Елф

преди 12 години

Здравната каса-абослютно ненужна на всички.Ненужен посредник между лекарите и пациентите!