213

Томас

преди 12 години

217помаците - потурчените Българи - стигат до чаталджа и натриват носа на турците - това е добре да го знаеш.

212

Анонимен

преди 12 години

строежът на католическата църква започва през 1878г, синагогата е построена 1909, а православана църква на мястото на света Неделя има от 10-ти век!!! Ние българите сме толерантни към всички вяри!!! не се опитвай да изопачаваш фактите!!! и не бъркай българския народ с комунистите!!!

211

разликата

преди 12 години

Май турците не палят и не рушат. Пък и не претендират нито за камбаните, нито за посетителите на храмовете...Не е както в България де..

210

до 219

преди 12 години

Да, прав си за таво ,че джамията, православната,католическата църква и снагогата са много близо една до друга в София. Но те НЕ СА построени по ваше време. Те са построени и са там от времето на Османците. Вярно е , че няма размирици в България, никой и НЕ иска да има такива. Мират е по-ценен от всичко на света. Но до кога ще мълчат тези които от 133 години мълчат? Или мислите,че щом мълчим сме овце за клане и даром ще си подадем врата да ни колят ли?А какво правите вие можеш да видиш ето тук:youtube/watch?v=J7XEfZg60-s

209

Анонимен

преди 12 години

провокаторите на религиозна основа трябва да бъдете избити до крак, БЪЛГАРИЯ е свободна държава!!! Това което се получи в сърбия(сърбин, сърбин да избива) няма да се получи тук!!!

208

Анонимен

преди 12 години

не, не, не обвинявай мен и нашето "прокълнато" племе, обвинявай турците и техните "роби", не политизирай клетвата ми, БКП, ДПС, АТАКА, те са плод на вас турци, целящи да унищожите мира в България(единствената държава в европа, в която няма размирици на религиозна основа) София е град в който има на малък периметър синагога, джамия, католическа и православан църква и никой БЪЛГАРИН никога не е пречил когото и да е било да си изповядва вярата!!!

207

ДО 215

преди 12 години

Клетви а? Клетви към потомъка на онези които ги гоните, колите, бесите,убивате от 133 години насам.Мир не им дадохте ни дедите ми , ни на татко ,нито на мен. Кълнеш а?Ти първо проклинай утробата която те е родила в тази долна страна, като потомък на крадливо, лъжливо, грабливо, племе, племе прокълнато за винаги.Забравяш за униженията, преследванията, мачкането,открития затвор, присмехите,студените зимни нощи прекарани в планината от деца и майки,страха и тяхната клетва.НАД ВАС ВИСИ ТАЗИ КЛЕТВА

206

до 215 и 216

преди 12 години

Първо 215: Не можеш да ме кълнеш защото ти и твоето племе е прокълнато и кълнато от векове, това което го казвам е истина ,ТУРЦИТЕ- населяващи Родопите НЕ СА българи. А проклятието ти го връщам увеличено по сто пъти, нека Всевишния ти даде всичко що си ми пожелал,на тебе и всички от близката и далечна рода твоята и на съпругата ти сто пъти в по-вече.Кой знае на твоята рода що грехове тежат.*** ТАКАВА.До 216: Турците в Родопите са се борили, бориха се и се борят още само срещу едни-булгарите.

205

Анонимен

преди 12 години

до помаците, чети история да видиш как помаците са избивали турци през войните за национално освобождение!!!

204

Анонимен

преди 12 години

до помаците, турски *** дано цялото ти семейство и целия ти род, и цялата ти нация се зарази с лъчева болест!!! аз съм попско чадо и моите клетви хващатат, без да се връщат!!! Ти *** мизерен, ще се мъчиш цял живот от тук нататък за това, че насаждаш омраза между нас българите!!!

203

Анонимен

преди 12 години

ей дано умрете в страшни мъки, тия дето насаждате религиозна омраза в нас българите!!!

202

Контра - Атака

преди 12 години

Турската конституция е категорична :"ВСЕКИ РОДЕН В ТУРЦИЯ, Е ТУРЧИН "Турската конституция е категорична :"ИМЕНАТА НА ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, НЕ МОГАТ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА ТУРСКАТА ИМЕННА ТРАДИЦИЯ "

201

до 201

преди 12 години

И руснаците от после станаха велика държава и за това тези които са били велики преди тях не ги обичат. Киевското княжество го има много ама много преди русия да я има така,че няма държава-няма език.Същото както Македония я има още преди новата ера и е голяма ИМПЕРИЯ..Наистина``помаците``не идват от никъде, от Азия идват КУМАНИТЕ а не``помоците``такава етническа пренадлежност няма-нея я измислихте ВИЕ. Значи до Самоков и Македония могат да идат но до Родопите НЕ и ЗАЩО? СТЕНА ЛИ ИМАШЕ? ЛЪЖЕЦ

200

помаците

преди 12 години

Именно хората наричани от ваша страна Помаци, печенезите , узите и къпчакзите през 1071 година в битката при Малазгирд между войските на АЛПАРСЛАН и Византийския Ипрератор Ромен Диоген IV чувайки брадската реч на турците преминават в техните редици и така предрешават края на битката която отваря широко врътите на Анадола за турците. В същата битка на страната на Диоген са и някои славянски племена(за БЪЛГАРИ въобще не се споменава).Четете господа,четете и чужда история, вашата е до болка фалшива

199

до Венелин

преди 12 години

Ако доживеем до деня който очаквам с нетърпение, аз лично ще те поканя пред ходжата...Мразя насилието, такива закачки ги приемам като най-долно вмешателство в личния живот на Ч О В Е К А..Но за такива като вас е нужно да се говори със същия език на който вие говорите..Мръснишки, подигравателен, с ехото на хора които са избрани да решават съдбените на народа..Дай Боже да го доживеем този ден...Аз си знам работата

198

Помаците

преди 12 години

Помаците са Т У Р Ц И НАША КРЪВ,НАША ПЛЪТ..Те издържаха на издевателствата на Царство България след Балканската война , те издържаха на огромния открид затвор сътворен от идиотската мръстна ,кървава, просташка, изостана БЪЛГАРСКА комунистическа партия и дадоха първите скъпи мирни жители пред олтара на ТУРСКАТА НАЦИЯ.Именно ТЕ дадоха пример как да се борим срещу онези палчища които цвета и идеологията си менят но нравите и плановете си никога и винаги са готови да ни убият и унищожат всячески!

197

до 197

преди 12 години

Тези извехтели комунистически изцедки и измислици, ама досущ същите ги чувахме за турците в Делиормана, Герлово, Добруджа,Бургаско, Кърдалияско..значи накрадко навсякъде където имаше турци.Тъкмо една баба/един дядо припаднал та ще издаде Богу дух и видиш ли някакво медалионче на връта който..т.н. ама същото- аз мога ли да ви е..мамката? Къде избягаха помаците от вас бе ***? Къде са хората от селата и градовете на Родопите ве мръстни фалшификатори.Защо изтребихте мирното население ве убийци?

196

Венелин

преди 12 години

Да идат в черква да се покръстят на християни и тогава ще имат основание!

195

ВВ

преди 12 години

Те били възрастни хора...едва ли са имали задни планове ..хубаво е било да им върнат българските имена, щом цялата фамилия са с български имена

194

атаман

преди 12 години

Помаците са българи мохамедани и като искат да си сменят имената е достатъчен мотив да заявят че вече не са мохамедани. Религията не променя етническия произход!!! А тези които не мислят така бих попитал, ако приема аз будизма ще стана ли китаец?