19

Metalex_

преди 12 години

До 2:Ти как си?

18

111

преди 12 години

Хора, тук не става въпрос за това коя операционна система или софтуер е по-добър, с повече функции... Тук става въпрос за маркетингови трикове, а именно те според мен държат все още високите позиции на Microsoft ;)

17

Анонимен

преди 12 години

Developers, developers, developers, developers... Aaaa...

16

Анонимен

преди 12 години

И колко още зомбирани от продуктите на Microsoft потенциални киленти дето ще върнат тия пари многократно ще избълва тоя университет? Хитри тия Microsoft...

15

От ДЕ

преди 12 години

Ами да ти кажа честно от 2 години съм на Mac и повече никога няма да се върна на Windows. Ползвам го за професионално програмиране, не за сваляне на музика и филми и мога да ти кажа, че е доста по-добре от MS ***.

14

tishko

преди 12 години

Това за софтуера на дръжавната администрация е много болна тема и за съжаление, както всичко в България с предизвестен край. Да не би руснаците да са бедни или глупави, че минават на open-source неща, внедрявани и доработвани от техни IT специалисти - хем евтино, хем парите остават в Русия. На нас какво ни пречи това да се случи - абсолютно нищо, само трябва желание... Но М$ като бутнат на правилните места някое и друго бонусче и хоп, държавата става зависима от алчна US компания

13

37083

преди 12 години

Дреме ми на мене, че вече е преведен офиса на БГ. Openoffice отдавна е на БГ език и работи с по-голям набор от формати и има възможност за по-детайлна настройка на всеки формат.Държавната администрация е *** и ограничена, с поставени "свои" хора с почти нулева компютърна грамотност.А това, че в държавния сектор може да ползваш всички он-лайн ресурси само ако си с MS, с IE е друга тема... MS със сигурност са бутнали някой лев на правилните хора...

12

8 до 9

преди 12 години

PC-тата нямаше да пробият без DOS, а Windows засили популярността им и ги направи реална конкуренция на Mac-овете. Не ми обяснявай кое било по-добро, а кое е по-популярно и икономически изгодно!

11

хихихихихи

преди 12 години

Подвеждащо заглавие на статия от пет изречения, с правопис и стилистика на петоксласник. Dnes.bg вие надминахте себе си!

10

7

преди 12 години

Добре, че купиха за държавната администрация Office, за да може сега да го има на български език, нали не мислете, че иначе щяха да го преведат на Бг заради черните ни очи.

9

Анонимен

преди 12 години

Разбираш от компютри, колкото един ***. Макинтош винаги са били по-добри, а Линукс няма нищо общо със съществуването на Уиндоус. Прочети малко история.

8

Анонимен

преди 12 години

Ако не бяха Microsoft, сега всички щяхме да се мъчим на Макинтоши, а Линукс нямаше да съществува изобщо, така че не ги плюйте толкова!

7

до 5

преди 12 години

Да, това е типично за M$. Още от време оно, големи клиенти се намират на всяка цена, дори ако трябва безплатно, или даже M$ им плащат. И когато 2-3 големи клиента са в торбата, се създава момент, или мода, пордуктът става популярен и започва да се купува все повече, докато не стане доминиращ. И тогава само той се купува, защото хората не знаят, че има други. Тогава пък другите си събират чукалата и отиват да работят за M$... Работи!

6

БГ Съдия

преди 12 години

Софтуер 10 млн. $, консултанти 250 000 $.

5

Анонимен

преди 12 години

"Microsoft си плаща, за да ползването на Office 365"...?

4

por

преди 12 години

Тоз *** вече го ядохме! Помните ли Василев как купи за 73 000 000 лв (толкова бяха май) Уиндоуси? После от микрото дариха около 200 000 лв да подпомогнат информационното развитие на общините?! или няква такава глупост. Така, че ние си го дъвчем отдавна.Ще го дъвчем и пак!

3

Свинаро

преди 12 години

и аз така правя с мойте прасета, първо ги рана........ и после по коледа :)))

2

Internet Explorer

преди 12 години

Правилен избор! ;)

1

Ха ха ха

преди 12 години

Той и рибаря първо храни рибата докато я улови и метне в тигана.